Gastal tablete, 60 tablet

Odpravlja hiperacidnost in želodčne težave. Odpravlja hiperacidnost in želodčne težave.
033626 6584

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Sestava

Tableta vsebuje 450 mg gela aluminijevega hidroksida in magnezijevega karbonata in 300 mg magnezijevega hidroksida.

pomožne snovi:
manitol, sorbitol, laktoza, koruzni škrob, natrijev ciklamat, natrijev saharinat, smukec, magnezijev stearat, aroma: pepermint

Vrečka z 70 ml peroralne suspenzije vsebuje 900 mg gela aluminijevega hidroksida in magnezijevega karbonata in 600 mg magnezijevega hidroksida.
pomožne snovi: dimetikon, sorbitol, glicerol, natrijeva karmeloza, bentonit, kalijev dihidrogenfosfat, bronopol, polisorbat 80, miacid SP, 96 % etanol, voda, aroma: pepermint

Lastnosti in delovanje Gastala

Gastal je puferski antacid, ki odpravlja hiperacidnost in želodčne težave, povezane z njo. Optimalno antacidno delovanje (stopnja želodčne kislosti, hitrost začetka delovanja in čas učinkovanja) zagotavlja optimalno razmerje med količinama obeh zdravilnih učinkovin. Gel aluminijevega hidroksida in magnezijevega karbonata deluje kot antacidni pufer, ki zvečano kislost želodčnega soka zmanjšuje do fiziološke vrednosti (pH 3 do 5) in omogoča normalno prebavo brez naknadne hipersekrecije.
Magnezijev hidroksid izrazito, hitro in za dolgo časa nevtralizira kislino in deluje tudi blago odvajalno. V kombinaciji z aluminijevim hidroksidom se antacidni učinek še zveča in nevtralizira aluminijevo obstipacijsko delovanje.

Gastal začne antacidno delovati takoj po zaužiiju: učinek traja dve do tri ure. Tablete in peroralna suspenzija začnejo hitro in za dolgo časa nevtralizirati kislino. Zavirajo tudi delovanje pepsinov in žolčnih kislin, ki prav tako povzročajo želodčne težave.
Pri bolnikih z normalnim delovanjem ledvic Gastal ne povzroča sistemskih učinkov, saj se ga iz prebavil absorbira le neznatna količina, ki se hitro izloči.

Indikacije

hiperacidnost (z zgago in brez nje), peptična razjeda želodca in dvanajstnika, refluksni ezofagitis, gastritis, dispepsija, razdražena želodčna sluznica zaradi uživanja alkoholnih pijač, kave, sladkarij in kajenja

Kontraindikacije

Uporaba Gastala je kontraindicirana pri bolnikih, ki so preobčutljivi za aluminijeve in magnezijeve soli ali katerokoli sestavino zdravila in tistih s hudo ledvično odpovedjo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bruhanje

Zdravljenje
• Potrebno je zdravljenje osnovne bolezni.

• Kratkotrajno bruhanje redko potrebuje zdravljenje z zdravili.

• Dehidracijo zdravimo zi. v. aplikacijo tekočin, občasno tudi v bolnišnici.

• Bulimija potrebuje natančno obravnavo pri psihiatru.

• Težje oblike in bruhanje pri kemoterapiji zdravimo z močnimi antiemetiki.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Pliva Pliva
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja