Gehwol blazinica za pete, 1 par

Posebej za razbremenitev vaših stopal.
4939 4939

Ocene in mnenja

Opis

Blazinica za pete je narejena posebej z namenom razbremenitve vaših stopal (predel pete). Blazinico lahko tudi operete in odišavite.

Na voljo sta dve velikosti

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke - sodobna spoznanja o prehrani

Kaj pomaga
Pestovanje mu dobro dene. Toplota sprošča. Vrečko s češnjevimi koščicami segrejte v mikrovalovni pečici in jo otroku položite na trebušček (preverite toploto!). Masažo z zeliščnimi olji (iz lekarne) raje uporabite le zaščitno - denimo pri previjanju in s toplimi rokami. Skuhajte redek koromačev čaj, ki je sredstvo proti napenjanju po navodilu otroškega zdravnika. Poskusite s posebno stekleničko, ki pomaga proti kolikam. Morebiti pa bi bilo pametno po posvetu z zdravnikom zamenjati mlečno hrano. Če dojite, opazujte, ali obstaja med hranjenjem in kolikami kakšna povezava.

Pitje je pomembno

Če otrok normalno napreduje, dodajte k mleku vsakokrat 20 ml tople prekuhane vode. To lahko storite med obroki ali pred hranjenjem. Več ko dobi čvrste hrane, več dodatne tekočine potrebuje. Telovadite z njim med previjanjem, pustite ga, da se, ko je buden, čim več giblje. Naj ne bo ves čas le v plenicah. Pri trdovratnem zaprtju mu dajte v sadno in mlečno kašico še 1/2 žličke mlečnega sladkorja. Nikakor ne banane - jabolčna čežana je boljša.

Med dojenjem držite otroka bolj pokonci. Po podoju ga stisnite k sebi in počakajte, da podre kupček. Poskusite preprečiti, da bi pogoltnil preveč zraka. Koristno je pogosto dojenje oziroma dojenje na otrokovo zahtevo. Po jedi ga nikar takoj ne položite v posteljico in tudi ne previjajte. Pri pogostem in hudem bruhanju pa morate z njim takoj k zdravniku. Nadaljnje ukrepe najdete pod »driska«.

Vsekakor dojite še naprej. in sicer pogosto oziroma na otrokovo zahtevo. Zalivančki naj dobivajo mlečno hrano, na katero so navajeni, pripravljeno z dvakrat več vode, potem pa počasi izravnavajte. Prej se pogovorite z zdravnikom. Otroku lahko daste tudi tekočino za rehidracijo (iz lekarne) ali čaj (1-2 žlički črnega čaja prelijete z l litrorn kropa, počakate tri minute ter zmešate s 15-20 gramov sladkorja in ščepcem soli).

Če se vam dozdeva, da se dojen otrok odziva na določena živila v vaši hrani, slednja za nekaj dni opustite. Če se nič ne spremeni, pa jejte spet vse. V otroško hrano pa ne dodajajte nobenih kislih sokov, raje le jabolčnega ali grozdnega. Pomaga tudi pogostejše previjanje. Ritko umijte skamiličnim čajem injo posušite na zraku. Tenko jo namažite s svojim mlekom, šentjanževim oljem ali z ognjičevo kremo. Poskusite tudi s pleničkami iz blaga ali pralnimi hlačkami, ali vložkom iz zdravilne svile (trgovina z opremo za dojenčke).Včasih zadostuje že uporaba pleničk druge znamke. Če je le mogoče, naj bo ritka čim večkrat odkrita.
Velika kuharica za nosečnice, dojenčke in malčke; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Gehwol Gehwol
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja