Gehwol distančnik G za razbremenitev - Velik

Mehki inserti za reševanje težav med prsti na nogah. Mehki inserti za reševanje težav med prsti na nogah.
565784 6628

Ocene in mnenja

Opis

Mehki inserti za reševanje težav med prsti na nogah s posebej izrazitimi stranskimi robovi. Takojšnje olajšanje. Pomaga preprečevati drgnjenje kože, trenje in nadaljnje draženje. Popravlja pozicijo prstov na nogi in drži prste v ustrezni odmaknjenosti drug od drugega.
Lajšajo tudi tegobe pri kurjih očesih med prsti.

Vsebina

3 kom v zloženki.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gibala (lokomotorni aparat)

Močne kosti vse življenje
Anatomija kosti. Vsaka kost je sestavljena iz žive kostne snovi in v njej naloženih mineralov - predvsem kalcij, fosfat, magnezij in natrij. Kosti so tako na neki način skladišče za mineralne snovi. Če v telesu primanjkuje določenih elementov, jih telo črpa iz skladišč. Ta kostna snov med celicami je sestavljena predvsem iz kolagena, ki je beljakovina.

Kostna substanca je sestavljena iz čvrste zunanje plasti, znotraj te pa se nahaja gobi (spužvi) podoben oklep iz kostnih lamel, od katerih je tudi odvisna moč kosti pa tudi upogljivost. Kostni mozeg je med drugim odgovoren za proizvajanje krvnih elementov. V njem se nahajajo tako imenovane matične celice, ki se delijo in zaradi katerih nastajajo nove krvne celice. Poleg tega pa kostni mozeg vsebuje tudi bele krvničke, ki pa skrbijo za zaščito telesa (so zaščitne celice).

V pokostnici se nahaja preplet živcev in krvnih žil, ki skrbijo za prehrano in občutljivost kosti. Votlina s kostnim mozgom pridobiva hranilne snovi iz majhnih krvnih žilic, ki prek majhnih luknjic v pokostnici prehajajo v votlino s kostnim mozgom.

Okostje je kljub svoji stabilnosti zelo lahko: vse kosti skupaj predstavljajo le 20 odstotkov telesne teže.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Gehwol Gehwol
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja