x
Vse kategorije
Matični mleček Gelee Royale
Gelee royal 100 % svež matični mleček, 30 g
Oceni izdelek in zasluži
4.5 4

Gelee royal 100 % svež matični mleček, 30 g

Proizvajalec: Medex
Svež matični mleček, brez konzervansov.
Cena: 25,08 €
Vprašaj nas

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

ANDREJA; | 5. 02. 2013 01:00
/
Uporabljam za imunski sistem in nisem čisto gotova, ali res učinkuje ...
simona; | 14. 04. 2016 02:00
/
SUPER STVAR, IN NAJBOLJSI MATICNI MLECEK KI JE OD MEDEKSA, SAMO PRI MEDEKSU KUPUJEM KER SO RES KVALITETNI IZDELKI !
Tatjana; | 15. 11. 2019 13:28
Odlično
Letos smo ga prvič probali, saj imamo doma dojenčka in 2 letnega otroka, ki obiskuje vrtec. Preteklo zimo je bilo noro glede virusov, smo bili vsi ves čas prehlajeni. Po nasvetu prijateljev, smo s septembrom začeli (vsi razen dojenčka) z uporabo matičnega  mlečka. In lahko potrdimo da res deluje.
Sicer so nas že "napadli" prvi virusi, ampak ugotavljamo, da so prehladi trajali le dva dni, tretji dan kot da ga ni bilo. Običajno se je smrkanje in kašlanje vleklo vsaj teden dni, sedaj pa je tako hitro minilo, tako pri otroku kot pri meni.
Res je nekaj na tem, da je tako učinkovit, drugače tudi ne bi bil taki drag 😉

Opis

Gelee Royale 100 % svež matični mleček, brez konzervansov. Edinstven naraven prehranski dodatek iz Medexa brez dodanih konzervansov.

Vsebuje 1000 mg svežega matičnega mlečka v eni žlički, kar je največja vsebnost matičnega mlečka na tržišču. Svež matični mleček, ki je stabilen do odprtja (devet mesecev) pri sobni temperaturi, to stabilnost se doseže s posebnim načinom polnjenja brez dostopa kisika. Najpomembnejša in edinstvena sestavina, ki jo najdemo v naravi samo v matičnem mlečku, je 10 HOA oziroma 10-hidroksi-2-decenska kislina. Uporabo matičnega mlečka priporočamo za samopomoč.

Primeren za preventivno 90 dnevno kuro s 14 dnevnimi presledki.

Matični mleček je izloček čebeljih žlez slinavk, ki ga izločajo le mlade čebelice dojilje. Matični mleček izločajo le določen čas - od 5 pa vse do 12 dni stare dojilje. Takšen čebelji produkt pripomore h krepitvi življenske moči, dolgoživosti, velikosti čebelje matice, ki se z njim tudi prehranjuje.

Kakšni so učinki tega dragocenega čebeljega proizvoda boste ugotovili sami po določenem času jemanja in uživanja. Jemljite predvsem med prehladnimi meseci leta - vsi, ki potrebujejo krepčilno dopolnilo pa kar tekom celotnega leta.

Priporočena uporaba

Izdelku je priložena plastična žlička. Zjutraj na tešče zaužijemo eno žličko matičnega mlečka tako, da ga damo pod jezik, da se počasi raztaplja. S tem dosežemo največji izkoristek.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Dodatni opis

Matični mleček
Matični mleček ali gelée royale je najdragocenejši dar čebeljega panja. Proizvajajo ga mlade čebele dojilje, stare od 5 do 12 dni, in z njim vse življenje hranijo čebeljo kraljico – matico, ki skrbi za preživetje vrste. Matica je genetsko povsem enaka drugim čebelam, vendar je zaradi hranjenja zgolj z matičnim mlečkom skoraj dvakrat večja od čebel delavk, preživi kar 15 rodov čebel in je v čebeljem panju edina spolno razvita. Velja za najplodnejše bitje na planetu, saj na dan izleže tudi do 3000 jajčec, katerih skupna teža presega njeno lastno. V starem Egiptu so matični mleček uporabljali že faraoni, ki so ga imenovali »hrana bogov«, danes pa vemo, da njegova izjemnost temelji na vsebnosti edinstvene nenasičene maščobne kisline 10 HDA (10-hidroksi-2-decenska kislina), ki je v naravi ne najdemo nikjer drugje. Vsebnost 10 HDA je pomembno merilo kakovosti matičnega mlečka, zato smo v Medexu njeno vrednost v izdelkih standardizirali in tako zagotovili njihovo stalno kakovost.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Odkrila sem, da mojega otroka redno ustrahujejo. Kaj lahko storim?
Če je vaš otrok žrtev ustrahovanja, ki traja že dlje časa, razmislite o tem, da bi zanj poiskali svetovanje ali terapijo. Otroci se znajo dobro pretvarjati, da je z njimi vse v redu, občutke strahu in nemoči pa lahko skrivajo. Veliko odraslih še vedno trpi, ker so bili žrtve ustrahovanja, pa čeprav se je to dogajalo daleč v preteklosti. Raziskave kažejo, da je mogoče posledice ustrahovanja, na primer spremembe v korpusu kalozumu (živčnih vlaknih, ki povezujejo obe polovici možganov), delno odpraviti z dejavnostmi, kot je učenje igranja na klavir (pomaga povezati procese v desnih in levih možqanlh).
Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Spletne vsebine

Taksifolin (Taxifolin) – neverjeten antioksidant z 1000 učinki!

Le kaj vam pove kemijska formula (2R,3R)-2-(3,4-dihidroksifenil)-3,5,7-trihidroksi-2, 3-dihidrokromen-4-on? Ta dolga in zapletena kemijska formula opisuje enega najmočnejših antioksidantov, ki mu pravimo taksifolin ali taxifolin po angleško.... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.