Gelita-Vet sterilen prašek, 1 g

Gelita-Vet sterilen prašek je narejen iz povsem naravne medicinske očiščene želatine - le-ta se pridobiva z mletjem želatinske gobice. Gelita-Vet sterilen prašek je narejen iz povsem naravne medicinske očiščene želatine - le-ta se pridobiva z mletjem želatinske gobice.
16112 16112

Ocene in mnenja

Opis

Gelita-Vet sterilen prašek je narejen iz povsem naravne medicinske očiščene želatine - le-ta se pridobiva z mletjem želatinske gobice.

Gelita-Vet sterilen prašek je snov, ki se v vodi ne raztaplja, je pa povsem biološko sprejemljiv in se uporalbja predvsem v času, ko je tudi pri vašemu hišnemu ljubljencu potrebno poskrbeti za zaščito in suhost ušesnega kanala.

Ker je takozelo nevtralnega značaja se lahko pogosto uporablja tudi v primeru kot potrebujemo inertni nosilec zdravilne učinkovine ipd. Tako lahko v ta sterilen želatinski sistem vgradimo antibiotično zdravilo, lahko celo glukokortikosteroidna zdravila in podobno.

Gelita-Vet omogoča nadzorovano sproščanje zdravilne učinkovine, zato je izdelek možno uporabiti predvsem v primerih akutnega ali dalj časa trajajočega bakterijskega vnetja ušesa. Redno vnašanje zdravila je mnogokrat težavno, zato je smiselno uporabiti ta sistem, ki nadzorovano sprošča zdravilno učinkovino v notranjost ušesne votline.

Uporaba izdelka Gelita-Vet sterilen prašek

Najprej uho temeljito očistite, odstranite vse nečistoče, ušesno maslo in vse kar ne sodi v uho. Da bi bilo delovanje vgrajene zdravilne učinkovine optimalno, sperite notranjost ušesne votline - sluhovoda z bazičnim (alkalnim) čistilnim milom.

  • v predpripravljeno posodico odmrite sterilni gel ter dodajte prečiščeno vodo ter potrebno zdravilno učinkovino.
  • vse komponente dobro premešajte in jih med sabo shomogenizirajte
  • v razstravljeno brizgo vnesite s pomočjo spatule tako pripravljen gel
  • s pomočjo brizge s pritiskom natančno vnesite željeno količino gela

V primeru, da je infekcija srednje težka nanesite dva krat v razmaku 5 dni.

1 gramska količina gela zadostuje za vsaj dva ušesna kanala, po potrebi celo za več, kar zavisi od količine vnosa gela.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za dolgo življenje - težave s srcem

Izkoristite visoke koncentracije snovi za čiščenje žil v rdečih vinih, priporočajo raziskovalci Univerze Davis iz Kalifornije (zlasti veliko taninov vsebuje rdeče vino sorte tannat iz jugozahodne Francije in Urugvaja). Ali pa povprašajte po vinu, ki je bilo dalj časa v stiku z grozdnimi lupinami, semeni in stebli, ki vsebujejo veliko tanina.

Seveda pa je pri uživanju vina za zdravje najpomembneje vedeti, kdaj nehati. Študije kažejo, daje najvarnejša meja 1,5 dl na dan za ženske in 3 dl na dan za moške.
Zdravstveni vodnik za dolgo življenje; Avtorja: Debra Gordon, Sari Harrar; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2010, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: AlfaVet AlfaVet
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov