Gengigel raztopina za izpiranje ust, 150 mL

Za preprečevanje in lajšanje bolezni obzobnih tkiv. Za preprečevanje in lajšanje bolezni obzobnih tkiv.
513393 5042

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 2
Ocena izdelka:
MILENA **** 10. 10. 2017 07:34
Super Preberi več
RENATA **** 29. 03. 2015 01:00
Ta izdelek je dober, mogoče zelo dober... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Gengigel raztopina je inovativen medicinski pripomoček na osnovi hialuronske kisline, namenjen preprečevanju in lajšanju bolezni obzobnih tkiv, kot so npr. krvaveče in vnete dlesni, vzdražene dlesni zaradi protez ter žepki v dlesnih. Gengigel raztopina je kot redna ustna higiena primerna za vsakodnevno in preventivno uporabo.

Pomaga vzdrževati zdrave dlesni, blaži vnetje in pomaga pri regeneraciji poškodovanega ustnega tkiva

Gengigel je medicinski pripomoček, ki vsebuje hialuronsko kislino visoke molekulske mase (HMW) v obliki natrijevega hialuronata. Substanca se proizvaja po biotehnološkem postopku, ki zagotavlja visoko stopnjo čistosti.

Hialuronska kislina je naravna snov, ki predstavlja fiziološki sestavni del vezivnega tkiva, še posebno dlesni, in tako omogoča regeneracijo tkiv.

V normalnih razmerah se hialuronska kislina razporedi izredno selektivno, koncentrira se predvsem v zunanjih celičnih slojih dlesni, s čimer ustvari neke vrste pregrado na dlesni in s tem ščiti in pomaga vzdrževati trdnost zob.

Pri obolenjih dlesni in obzobnih tkiv (vnetna stanja, žepki v dlesnih, rane itd.) se potreba po hialuronski kislini (kar do 200 % v primerjavi z normalnimi vrednostmi) bistveno poveča, kar kaže na njeno specifično funkcijo pri regeneraciji ustnega tkiva.

Pomanjkanje hialuronske kisline:

Preprečuje vzpostavitev normalnega ravnovesja proste vode v dlesnih in ustni sluznici. Zato nastanejo otekline in pritisk, ki povzročajo bolečine.

Preprečuje aktivacijo migracije fibrocitov (celice, ki prispevajo k celjenju tkiva), kar posledično podaljša čas celjenja.

Pomanjkanje hialuronske kisline lahko podaljša čas zdravljenja.

Študije na ljudeh so pokazale, da dodajanje hialuronske kisline s podobnimi lastnostmi, kot jih ima naravno prisotna hialuronska kislina, pospešuje naravno celjenje tkiva in proces zdravljenja.

Gengigel je inovativen izdelek, ki vsebuje dolgodelujočo, z biotehnološkim procesom proizvedeno hialuronsko kislino. Nanos hialuronske kisline pomaga vzpostaviti normalno tekočinsko ravnovesje, pospešuje celjenje dlesni in obzobnih tkiv, obenem pa ojača učinke naravno prisotne hialuronske kisline. Hialuronska kislina nima na sluznico nobenih lokalnih ali sistemskih farmakoloških učinkov.

Gengigel  zagotavlja optimalno vezavo in obstanek hialuronske kisline (ki bi se sicer odstranila zaradi slinjenja) na tkivu.    

Gengigel nima kontraindikacij ali neželenih učinkov. Brez omejitve se ga sme uporabljati tudi pri otrocih, nosečnicah ali starejših osebah. Zaradi ugodnih lastnosti naravnega sladila ksilitola, ki ne povzroča kariesa in ne vpliva na količino sladkorja v krvi, je Gengigel primeren tudi za sladkorne bolnike. Medsebojno delovanje z zdravili ni znano, zato ga lahko uporabljamo tudi pri specifičnih terapijah, na primer med zdravljenjem z antibiotiki.

Kdaj uporabljati Gengigel:
Vnetna stanja (gingivitis, krvavitev, retrakcija dlesni, žepki v dlesnih), travmatična stanja (še posebej ustne razjede, rane, povzročene z odstranljivimi protezami in ortodontskimi pripomočki, čiščenje, abrazija, puljenje zob, po kirurških posegih itd.) in bolezenska stanja, kjer ustna sluznica potrebuje zvišano koncentracijo hialuronske kisline.

Kako uporabljati Gengigel:
Po temeljiti ustni higieni (čiščenje oziroma spiranje zob po glavnih obrokih) nanesite Gengigel®  na prizadeta mesta, tri do petkrat na dan. Priporoča se neprekinjena uporaba tri do štiri tedne, dokler ne izginejo vsi bolezenski znaki.

Priporočljivo je, da 30 minut po nanosu ne jeste ali pijete.  

Gel:

Plast gela enakomerno nanesite na dlesen in ga s čistimi prsti rahlo vmasirajte.

Raztopina:

Raztopino odmerite v priložen lonček (10 ml) in spirajte usta 1 do 2 minuti. Raztopina je pripravljena za takojšnjo uporabo in je ne razredčujte!

Pršilo:

Razpršite enkrat ali dvakrat na vneto ali obolelo mesto. Pri tem držite plastenko pokonci.

Zaužitje izdelka je neškodljivo.

Opozorila: Pri dokazani preobčutljivosti na sestavine Gengigel® uporaba ni priporočljiva. Če se bolezenski znaki ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Družine z najstniki - Ko vzgoja odpove

Odziv družine po treh tednih
Mama: Seminar se je odvijal pred tremi tedni. S hčerko sva o njem še veliko razpravljali. V se skupaj se nama je zdelo zelo zanimivo. Težava, ki sem jo izpostavila, je bilo pomanjkanje motivacije pri hčerki, da bi v šoli izpolnjevala naloge in dolžnosti.
Družine z najstniki; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Medis Medis
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja