GenTeal kapljice, 10 ml

<strong>Kapljice za oči - umetne solze.</strong> Kapljice za oči - umetne solze.
507555 47

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Kapljice za oči - umetne solze

Umetne solze GenTeal so kapljice za oči, primerne tudi za uporabnike vseh vrst kontaktnih leč. GenTeal kapljice za oči omogočajo takojšnje olajšanje simptomov suhega očesa in vzdraženosti očesa zaradi vetra ali sonca.

GenTeal je vodna raztopina brez konzervansov, ki vsebuje hidroksipropilmetilcelulozo, natrijev klorid, borovo kislino, kalijev klorid in natrijev perborat. GenTeal ne vsebuje farmakološko aktivnih učinkovin.
GenTeal kapljice za oči so sterilne, pripravljene z aseptičnimi postopki.

Navodilo za uporabo kapljic

• Umijte si roke!
• V vsako oko kanite eno ali dve kapljici (pazite, da se s konico kapalke ne dotaknete očesa) in nekajkrat pomižiknite!
• Nanesite nekaj kapljic na vsako lečo, preden ju vstavite!

Kontraindikacije

Če ste alergični na katero od sestavin kapljic, jih ne uporabljajte.

Previdnostni ukrepi

Po odprtju kapalne plastenke vsebino porabite v enem mesecu. Ne uporabljajte kapljic po preteku roka uporabnosti.
Če uporabljate kakršnokoli zdravilo za oči, se pred uporabo GenTeal kapljic posvetujte s svojim okulistom.
Kapalno plastenko po uporabi zaprite. Shranjujte jo pri temperaturi do 25°C. S konico kapalke se ne dotikajte ničesar, tudi očesa ne, ker lahko onesnažite raztopino.

Opozorilo

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Če začutite nelagodje ali draženje, prenehajte uporabljati kapljice in odstranite leče, ter se o težavah posvetujte z okulistom.

Neželeni učinki

Uporabniki umetne solze GenTeal zelo dobro prenašajo. Nekateri poročajo o pekočem občutku ali zbadanju, o alergijskih reakcijah in o pordelosti oči po vkapljanju. Če opazite podobne nezaželene učinke, prenehajte z uporabo kapljic in se o težavah posvetujte s svojim okulistom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Vid

Vid in psiha
Oči lahko čutijo, se svetijo, iskrijo, smejejo ali jočejo. Ko postanejo čustva močna - ne glede na to, ali gre za pozitivna ali negativna - postanejo očesa prepolna in začnemo jokati. Spogledovanja si ne moremo predstavljati brez zaljubljenih, sramežljivih pogledov, ki izražajo zadrego ali povabilo. Pogled pove več kot tisoč besed: lahko je jezen, kaznovalni - kakor koli, nič ne more pokazati čustev tako neposredno in nepopačeno kot oči:»Oči ne lažejo«.

Oči ne kažejo le duševnega počutja, temveč lahko z zaznanimi slikami neposredno vplivajo na dušo. Vidni signali usmerjajo izločanje hormonov prek limbičnega sistema v možganih. Tako zadostuje že pogled na erotično sliko, da se začne izločati moški hormon testosteron; pogled na majhne otroke povzroči čustvene reakcije in negovaini nagon; pogled na lepo pogrnjeno mizo in dobro hrano pa vpliva na izločanje sline.

Korenine tesnega prepletanja med vidno zaznavo in psiho je mogoče najti v človeški evoluciji: prav zaznava in čustveno vrednotenje sta življenjsko pomembna. Preživetje je odvisno od naših reakcij na okolje, od tega, kako prepoznamo in pravilno ocenimo nevarnosti. Sveta ne vidimo tako, kot ga prikaže mrežnica, temveč dojemamo v podobah kot resnično vse, kar se je tekom življenja in evolucije najbolje obneslo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Novartis Novartis
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja