Oceni izdelek in zasluži

Geratherm Chlamydia Check test na klamidijsko okužbo, 1 test

Proizvajalec: Geratherm
Geratherm Chlamydia Check test na klamidijsko okužbo omogoča zanesljivo in hitro samotestiranje na okužbo s klamidijo. Če se ne zdravi, lahko okužba s klamidijo trajno poškoduje reproduktivne organe in celo privede v neplodnost.
Artikel ni dobavljiv zaradi enega izmed sledečih razlogov::
 • samo trenutna nedobavljivost izdelka (izdelek bo kmalu zopet na voljo)
 • artikel se ne proizvaja več, izdelek bomo v kratkem izbrisali
 • zamuda v dobavi s strani dobavitelja
 • zamuda zaradi morebitnih carinskih postopkov
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka Medicinski pripomoček, hitri test
Namen intimna nega

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Geratherm Chlamydia Check test na klamidijsko okužbo omogoča zanesljivo in hitro samotestiranje na okužbo s klamidijo. Če se ne zdravi, lahko okužba s klamidijo trajno poškoduje reproduktivne organe in celo privede v neplodnost.

Smatra se, da bakterija klamidija (Chlamydia trachomatis) povzroči kar 30 odstotkov spolno prenosljivih bolezni. Ta okužba je poznana tudi kot 'tiha bolezen', saj celo v 70 do 80 odstotkih primerov ne prepoznamo simptomov, zato okužena oseba niti ne ve, da je bolna.

Klamidija se prenaša s spolnim odnosom z obolelo osebo, vključno z analnim in oralnim odnosom, ter tudi z vaginalnim porodom, saj se lahko z okužene porodnice prenese na novorojenčka in povzroči zaplete, kot sta konjunktivitis in vnetje pljuč. Če se klamidije ne zdravi, lahko okužba trajno poškoduje spolne organe in izzove sterilnost tako pri ženskah kot moških.

Vsaka spolno aktivna oseba lahko zboli za klamidijo, tveganje pa se poveča, ko gre za več partnerjev. Zato je nujno, da vse spolno aktivne osebe enkrat letno opravijo test za klamidijo, čeprav same ne opazijo kakšnih simptomov.

• Hitri rezultati po približno 15 minutah.
• Za odkrivanje bakterije Chlamydia trachomatis.
• Visoka diagnostična natančnost 98,3%.
• Enostavno interpretiranje rezultata.
• Za samotestiranje.

VSEBINA ŠKATLICE

posodica s puferno tekočino, paličica za bris (proizvajalec: Puritan Medical Co.  , folijska embalaža s testno kaseto in sredstvom za sušenje, navodilo za uporabo. Dodatno potrebujete uro.

POMEMBNI NAPOTKI

•    Prosimo, da pred uporabo testa temeljito preberete navodilo za uporabo.
•    Ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti, ki je naveden na aluminijasti vrečki.
•    Hranite na suhem pri temperaturi med  4°C in 28°C.
•    Ne uporabljajte, če je vrečka odprta ali poškodovana.
•    Hranite izven dosega otrok, samo za zunanjo uporabo.
•    Samo za in-vitro uporabo.
•    Aluminijasto vrečko odprite tik pred izvedbo testa.
•    Puferna tekočina je pred mešanjem korozivna.
•    Test, stekleničko s puferno tekočino in paličico za bris uporabite samo enkrat.
•    Ta test je primeren za jemanje vzorca z vratu maternice, torej izključno za uporabo pri ženskah. V primeru okužbe se priporoča, da se tudi moški (spolni) partner testira in zdravi.
•    Zaradi varnosti si po izvedbi testa umijte roke.
•    Test ni primeren za uporabo pri nosečih ženskah!
•    Testa ne izvajajte med menstruacijo in do 3 dni po njej ali med infekcijo sečnih poti!
•    Uporabite izključno priloženo paličico za bris in pred uporabo pazite na to, da originalna embalaža ni poškodovana!
•    Pred sprejemanjem pomembnih zdravstvenih odločitev se posvetujte s svojim splošnim zdravnikom!
•    Sestavne dele testa lahko po izvedbi odložite v gospodinjske odpadke.
•    Pri uporabljenih testnih materialih živalskega porekla izvora (npr. protitelesca) gre za potencialno infekcijske materiale, vendar iz njih ne izhaja nikakršna nevarnost, če vse sestavne dele uporabljate v skladu z navodilom za uporabo.
•    Majhne koncentracije hemoglobina v vzorcu lahko vodijo do napačnih pozitivnih rezultatov.

INFOMACIJE

Test služi za dokazovanje Chlamydiae trachomatis, ene od treh poznanih vrst iz družine bakterij klamidij. Okužbe s Chlamydio trachomatis so najbolj pogoste spolno prenosljive okužbe. Samo v Nemčiji se število novih okužb na leto ocenjuje na 300.000 do 500.000. Mladi odrasli (15 - 25 let), osebe, ki pogosto menjajo spolne partnerje, spolni partnerji okuženih oseb (tudi neopazno in brez simptomov) ter novorojenčki okuženih mater so najbolj pogosto prizadeti. Okužbe brez spolnega kontakta (npr. v kopalnem bazenu) so redke, vendar se jih ne da izključiti.

Okužbe s Chlamydia trachomatis pogosto ne povzročajo nobenih simptomov. Vendar lahko Chlamydia trachomatis vodi tudi do težav kot so vnetje oči, artritis in vnetja sečnih poti. Razen tega lahko okužbe, ki se ne zdravijo, vodijo do neplodnosti in povečajo tveganje za izven maternično nosečnost ter do prezgodnjih porodov. V deželah v razvoju so okužbe s Chlamydia trachomatis najbolj pogost vzrok za slepoto novorojenih otrok. Posebno pomembno je zdravljenje okužb s klamidijo v nosečnosti. Okoli 50 % okuženih mater prenese okužbo naprej na novorojenega otroka. Pogosti zapleti pri novorojenih otrocih so vnetja veznice in pljučnica.

TESTNE LASTNOSTI

Chlamydia check je immunokromatografski hitri test. S pomočjo vzorca vaginalne sluzi, odvzetega s paličico za bris, se s testom kvalitativno dokaže antigen Chlamydie trachomatis. Pri tem potuje zmes vzorca in puferne tekočine na osnovi kapilarnega dviga do membrane s slojem kompleksa protitelesc in zlata. Pri pozitivnem vzorcu tvori Chlamydia trachomatis antigensko ustrezen kompleks protitelesca Chlamydia trachomatis - zlata. Povezani kompleks potuje do protitelesc anti-Chlamydia trachomatis, ki so razporejena v vrsto. Ob prisotnosti antigena Chlamydiae trachomatis se prikaže vijolična črta na reakcijski površini pri „T“. Kot interna pozitivna kontrola je na membrani s slojem protitelesc - zlata  pritrjen neodvisen kompleks protitelesc - zlata, ki neodvisno od prisotnosti antigena Chlamydiae trachomatis potuje do dodatnega na membrani pritrjenega protitelesca. Kot rezultat je vidna vijolična črta pri „C“, ki kot kontrola potrdi pravilno izvedbo testa.

ZMOGLJIVOSTNI PODATKI

Ta test je dosegel pri kliničnem ocenjevanju zmogljivosti s 596 udeleženci v primerjavi s PCR metodo diagnostično občutljivost 85,7 % in diagnostično specifičnost 98,3 %. Navzkrižne reakcije niso poznane.

JEMANJE VZORCA S PALIČICO ZA BRIS

Pred jemanjem vzorca najmanj 1 uro ne urinirajte, ker se v nasprotnem primeru rezultat lahko popači.Test opravite v mirnem okolju. Vzemite paličico za bris iz embalaže. Če je embalaža poškodovana, prosimo, da paličice za bris ne uporabite, ampak se obrnite na proizvajalca.

Prosimo, da folijsko embalažo najprej NEODPRTO položite na stran, to boste potrebovali šele pozneje.

 1. Zavzemite udoben položaj kot pri vstavljanju tampona. Vstavite paličico za bris previdno do materničnega vratu (do konca vaginalnega kanala). Paličico za bris enakomerno vrtite približno 30 sekund in jo počasi spet izvlecite. Presežno vaginalno sluz pred jemanjem vzorca obrišite!
 2. V steklenički s puferno tekočino se namerno nahaja malo tekočine.
 3. Paličico za bris z vzorcem potopite do dna stekleničke. Zavrtite paličico za bris v tekočini in jo večkrat iztisnite na stranski steni, da se vzorčni material dobro porazdeli v puferni tekočini.
 4. Počakajte 5 minut. Rezultat se popači, če čakate dlje ali manj. Med tem časom paličica za bris ostane v steklenički.

IZVEDBA TESTA

Prosimo, da sedaj pripravite folijsko embalažo. V samo 15 minutah izveste, ali obstaja okužba s Chlamydiao trachomatis.

5. stekleničko s puferno raztopino zaprite in še enkrat nekoliko obrnite. Držite stekleničko s puferno tekočino s pokrovčkom navzgor in konico odlomite s pregibom.

6. nanesite 2 kapljici vzorca na polje za vzorec, testne kasete. Prosimo, zagotovite, da nikakršna tekočina ne pride direktno na reakcijsko polje.

7. Počakajte 15 minut. Če čakate dlje kot 20 minut, se rezultat ne more zanesljivo interpretirati.

Geratherm Chlamydia check test

Možni vzroki za neveljaven rezultat so lahko poškodovana folijska embalaža ali embalaža paličice za bris, napačno skladiščenje ali napaka pri uporabi. Prosimo, da v tem primeru shranite vse testne materiale in se obrnete na proizvajalca.

Po več kot 20 minutah se testni rezultat ne more več zanesljivo analizirati. Zato prosimo, da odložite testno kaseto, potem ko ste rezultat pravočasno interpretirali.

VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Kaj moram storiti v primeru pozitivnega testnega rezultata?
Prosimo, obiščite svojega zdravnika in se z njim pogovorite o rezultatu. Prosimo, da na obisk pri zdravniku s seboj vzamete to navodilo za uporabo, da se bo lahko zdravnik natančno seznanil s tem, kateri test ste uporabili.

Kaj moram storiti v primeru negativnega testnega rezultata?
Negativen testni rezultat z največjo verjetnostjo izključuje okužbo s Chlamydiao trachomatis, vendar kljub temu priporočamo, da v rednih časovnih razmakih hodite na zdravniške preglede.

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service) 

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo. 
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

 • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
 • Plačilo po predračunu,
 • PayPal plačilo,
 • GoCrypto kripto plačila,
 • mBills plačila,
 • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
 • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.