Geratherm desktop nadlahtni merilec krvnega tlaka

Zanesljivo in natančno merjenje krvnega tlaka. Idealen za seniorje. Zanesljivo in natančno merjenje krvnega tlaka. Idealen za seniorje.
467944 17780
Brezplačna poštnina!

Ocene in mnenja

Opis

Zanesljivo in natančno merjenje krvnega tlaka:

* Zaznavanje aritmije
* Izjemno enostavna uporaba zaradi ene same tipke
* Posebno velik zaslon, velike tipke
* 85 spominskih mest
* Možnost priključka na računalnik
* S pralno manšeto (enostavno nameščanje)
* Prozorna škatlica za shranjevanje, baterije priložene
* Polavtomatski merilec s tehnologijo dvojnega merjenja
* Prikaz datuma in ure

Idealen za seniorje.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kako visok je pa vaš krvni tlak?

Izmerimo si ga vsaj v maju, saj se polovica bolnikov sploh ne zaveda, da imajo zvišan krvni tlak! Arterijska hipertenzija oziroma zvišan krvni tlak je ena tistih zdravstvenih težav, ki jo...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Skoraj vse ženske, ki so rodile, pri kašljanju in dvigovanju bremen opažajo neznatno uhajanje urina. Redna vadba za krepitev mišic medeničnega dna takrat lahko zelo koristi. Spodaj so opisane posamezne vaje .

• Najprej morate poiskati skupino mišic, ki v obliki osmice obkrožajo nožnico, sečnico in anus. Pomagate si lahko tako, da med uriniranjem s stiskanjem večkrat prekinete curek urina.

• Napnite mišice za nekaj sekund, potem jih sprostite in spet napnite. Prepričajte se, ali ne napenjate le zadnjice, hkrati pa ne smete napenjati trebušnih mišic. Na začetku mišic medeničnega dna ne boste mogli držati napetih niti pet sekund, toda sčasoma, ko se bodo okrepile, bo vaja veliko lažja.
• V naslednjem koraku čim hitreje desetkrat zapored napnite in sprostite mišice. Pri tem boste dobili občutek, da »vlbriraio«. Najbrž boste morali vaditi kar nekaj časa, da boste obvladali ta korak.
 • Nato počasi in enakomerno skrčite mišice, kot da bi želeli posrkati kakšen predmet v nožnico. Zadržite napetost pet sekund.

• Na koncu še počepnite in pritisnite, kot da bi bili na veliki potrebi, le da zdaj potiskate bolj skozi nožnico kot skozi anus. Zadržite napetost pet sekund.

Vadbo počasi stopnjujte, tako da boste ponovili vaje desetkrat na dan, vmes pa naj bo več ur počitka. Enkrat ali dvakrat na teden preverite napredek s prekinitvijo curka med uriniranjem. Približno šest tednov po izvajanju vaj boste opazili, da lahko zdaj veliko laže ustavite curek urina kot na začetku. Dobra stran vaj za krepitev mišic medeničnega dna je tudi to, da jih lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli, seveda pa morate najprej obvladati pravilno tehniko. Delate jih lahko med ležanjem, gledanjem televizije in celo, ko se umivate ali pa čakate na avtobus.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Geratherm Geratherm
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja