Glina v prahu za odstranjevanje celulita in obkladke, 1,5 kg

Ima sposobnost absorpcije tekočin in ionske izmenjave. Ima sposobnost absorpcije tekočin in ionske izmenjave.
413135 6042

Ocene in mnenja

Opis

LASTNOSTI IN DELOVANJE GLINE 

Glina je naravna mineralna zmes z listnato celično strukturo, v kateri je vedno vezana večja ali manjša količina vode. Ima sposobnost absorpcije tekočin in ionske izmenjave. V strukturo gline so vezani tudi različni kovinski kationi.Ker je ta vez rahla, se ioni lahko med seboj izmenjujejo.Tako se v strukturo gline lahko vgradijo tudi organski kationi in različne organske tekočine (iz telesa pri uporabi obloqlj.Na tej osnovi temelji velika absorpcijska moč in s tem princip delovanja gline. 

NAVODILO

V primerno večjo nekovinsko posodo (lončeno, stekleno, kerarnično) stresemo željen o količino gline v prahu, jo poravnamo in dolijemo toliko vode. da je površina prahu prekrita (približno pol cm nad površino gline). Ko Je prekrita l vodo. se je ne dotikamo več - glina nabreka sama od sebe I Ce jo mešamo. postane lepljiva in jo težko uporabljarno.Da dobro nabrekne. potrebuje 12 ur. 

UPORABA

omočeno glino nanesemo z leseno lopatico ali kar z roko direktno na kožo ali pa jo zavijemo v tanko platneno krpo. 
 
Uporabimo 1-3x dnevno hladen obkladek -1,5 do 3 ure oziroma vsaj toliko časa, da se segreje na telesno temperaturo.Preko obkladka ovijemo tkanino ali ga pričvrstimo s povojem. Ce povzroča občutek hladu, ga samo malo segrejemo na zmernem viru toplote (radiator. mlačna pečica). 
 
OPOZORILO: vsak obkladek je le za enkratno uporabo! 
Ker glina razmaščuje kožo, svetujemo po vsaki uporabi obkladka masažo z enim od kvalitetnih rastlinskih olj JOJOBA OLJE, OLJE IZ PŠENIČNIH KALČKOV. ŠENTJANZEVO, OLIVNO, ALOE VERA OLJE... 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravilne rastline - zanesljivo določevanje po sliki in risbi

Vrtni mak, opijski mak Papaver somniferum
Zloglasni opij je posušen mleček iz nezrelih glavičastih plodov vrtnega maka. V opiju so številni alkaloidi z zelo močnim delovanjem, med njimi tudi morfin in kodein. Morfin nezakonito predelujejo v mamilo heroin, drugače pa je v zdravstvu zelo koristno sredstvo proti bolečinam, uporabno za lajšanje bolečin najhujših bolnikov.

Kodein je sestavina marsikaterega sirupa proti kašlju. Zaradi močnih alkaloidov ta mak ni primeren za samozdravljenje. V semenih je veliko maščob in skoraj nič alkaloidov. Iz njih stiskajo kakovostno jedilno olje, bogato z nujno potrebnimi maščobnimi kislinami. Makova semena dodajajo tudi različnim vrstam peciva (makovke) ali v potico. V večini zahodnih držav je treba za gojenje maka dobiti posebno dovoljenje.
Odlomek je iz knjige Zdravilne rastline; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Matik Matik
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja