x
Vse kategorije
Glina v prahu za odstranjevanje celulita in obkladke, 1,5 kg
Glina v prahu za odstranjevanje celulita in obkladke, 1,5 kg
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Glina v prahu za odstranjevanje celulita in obkladke, 1,5 kg

Proizvajalec: Matik
Ima sposobnost absorpcije tekočin in ionske izmenjave.
Cena: 6,93 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Težava celulit
Tip izdelka prah, prah

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

LASTNOSTI IN DELOVANJE GLINE 

Glina je naravna mineralna zmes z listnato celično strukturo, v kateri je vedno vezana večja ali manjša količina vode. Ima sposobnost absorpcije tekočin in ionske izmenjave. V strukturo gline so vezani tudi različni kovinski kationi.Ker je ta vez rahla, se ioni lahko med seboj izmenjujejo.Tako se v strukturo gline lahko vgradijo tudi organski kationi in različne organske tekočine (iz telesa pri uporabi obloqlj.Na tej osnovi temelji velika absorpcijska moč in s tem princip delovanja gline. 

NAVODILO

V primerno večjo nekovinsko posodo (lončeno, stekleno, kerarnično) stresemo željen o količino gline v prahu, jo poravnamo in dolijemo toliko vode. da je površina prahu prekrita (približno pol cm nad površino gline). Ko Je prekrita l vodo. se je ne dotikamo več - glina nabreka sama od sebe I Ce jo mešamo. postane lepljiva in jo težko uporabljarno.Da dobro nabrekne. potrebuje 12 ur. 

UPORABA

omočeno glino nanesemo z leseno lopatico ali kar z roko direktno na kožo ali pa jo zavijemo v tanko platneno krpo. 
 
Uporabimo 1-3x dnevno hladen obkladek -1,5 do 3 ure oziroma vsaj toliko časa, da se segreje na telesno temperaturo.Preko obkladka ovijemo tkanino ali ga pričvrstimo s povojem. Ce povzroča občutek hladu, ga samo malo segrejemo na zmernem viru toplote (radiator. mlačna pečica). 
 
OPOZORILO: vsak obkladek je le za enkratno uporabo! 
Ker glina razmaščuje kožo, svetujemo po vsaki uporabi obkladka masažo z enim od kvalitetnih rastlinskih olj JOJOBA OLJE, OLJE IZ PŠENIČNIH KALČKOV. ŠENTJANZEVO, OLIVNO, ALOE VERA OLJE... 

Ocene in mnenja

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Zdravilne rastline - zanesljivo določevanje po sliki in risbi

Vrtni mak, opijski mak Papaver somniferum
Zloglasni opij je posušen mleček iz nezrelih glavičastih plodov vrtnega maka. V opiju so številni alkaloidi z zelo močnim delovanjem, med njimi tudi morfin in kodein. Morfin nezakonito predelujejo v mamilo heroin, drugače pa je v zdravstvu zelo koristno sredstvo proti bolečinam, uporabno za lajšanje bolečin najhujših bolnikov.

Kodein je sestavina marsikaterega sirupa proti kašlju. Zaradi močnih alkaloidov ta mak ni primeren za samozdravljenje. V semenih je veliko maščob in skoraj nič alkaloidov. Iz njih stiskajo kakovostno jedilno olje, bogato z nujno potrebnimi maščobnimi kislinami. Makova semena dodajajo tudi različnim vrstam peciva (makovke) ali v potico. V večini zahodnih držav je treba za gojenje maka dobiti posebno dovoljenje.
Odlomek je iz knjige Zdravilne rastline; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Spletne vsebine

Glina za uživanje v času nosečnosti

Vprašanje: Lepo pozdravljeni! Jeseni sem imela eno kuro z glino za uživanje od patra Ašiča. Sedaj pa bi kuro rada ponovila. Sem pa v 4. mesecu nosečnosti. Zanima me če je to v nosečnosti sploh varno piti, ali raje počakam. Že v naprej se vam... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Pro-Bio Equine pasta za konje, 30 mL

12,87 €

Glina za uživanje, 300 g

6,72 €

A.Vogel Kelp tablete, 120 tablet

8,26 €
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Težava celulit
Tip izdelka prah, prah

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.