Glina v prahu za pitje (PREČIŠČENA), 580 mL

<p>Glina močno privlači vse nečiste delce, primesi in strupene snovi.</p>

Glina močno privlači vse nečiste delce, primesi in strupene snovi.

909149#2 6332

Ocene in mnenja

Opis

GLINENI NAPITEK

Glina močno privlači vse nečiste delce, primesi in strupene snovi.
 
Napitek pripravimo prejšnji večer ali vsaj nekaj ur pred uporabo. Čajno žličko gline v prahu damo z leseno ali plastično žlico v keramično ali stekleno posodico in dolijemo 1 do 2 decilitra vode. Pustimo, da se glina usede. Glineno vodo izpijemo zjutraj ko vstanemo ali zvečer pred spanjem.
 
Glineni napitek redno pijemo dvakrat po tri tedne, vmes pa za en teden s kuro prekinemo.
 
Otroci do 10. leta lahko spijejo največ pol žličke na dan. Pri črevesnih boleznih lahko odrasli povečajo odmerek na 2 do 3 čajne žličke. Pri težavah z zaprtjem je bolje piti glino večkrat na dan pred jedjo. Pri visokem krvnem tlaku jemljemo največ dva do tri ščepce na dan, ali dvakrat tedensko po eno žličko gline.

GLINENI PRAŠEK

S praškom lahko posipamo izpuščaje, ekceme kraste, odrgnine in manjše rane.
 
Rano najprej temeljito očistimo, nato potresemo glineni prašek. Pustimo delovati pol ure, potem pa speremo z mlačno vodo, malo popivnamo in ponovno potresemo. Postopek ponovimo večkrat dnevno.
 
Pri regeneraciji ustnih težav prašek večkrat na dan posujemo na prizadeto mesto, pustimo delovati 20 minut, nato pa usta izpiramo z raznimi čaji, kot so kamilica, melisa, meta in žajbelj. Pri tem postopanju moramo biti vztrajni.

GLINENA MASKA

Glino v prahu lahko uporabimo tudi za masko obraza, saj poleg globinskega čiščenja omogoča tudi piling kože. Pred uporabo opravimo kopel, da se pore odprejo in deluje globinsko. Maske ne nanašamo okoli oči in ustnic.
 
Glineno masko pustimo delovati 3 do 5 minut pri občutljivi koži, 5 do 10 minut pri normalni in suhi koži ter 10 do 15 minut pri mastni in nečisti koži. Masko odstranimo s toplo vodo in kožo namažemo s hranljivo kremo.
 
Še ena uporaba gline v prahu je, da jo lahko glino dodamo pri masaži, saj povečuje njeno učinkovitost.
 
Glina v prahu je izdelek družine Ferjuc iz Komende, ki glino koplje in pripravlja po natančnih navodilih pokojnega patra Ašiča. Ta glina je popolnoma neoporečna in ima najbolj fino strukturo zrnc. Pripravljena je z veliko skrbjo in ljubeznijo, saj jo ročno izkopljejo, posušijo in strejo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Glina za uživanje v času nosečnosti

Vprašanje:Lepo pozdravljeni! Jeseni sem imela eno kuro z glino za uživanje od patra Ašiča. Sedaj pa bi kuro rada ponovila. Sem pa v 4. mesecu nosečnosti. Zanima me če je to v nosečnosti sploh varno piti,...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Bruhanje

Kateri so načini zdravljenja?
Zdravljenje je odvisno glede na vzrok bruhanja. Najpomembnejše je nadomeščanje tekočine in izgubljenih mineralov; bodisi s pitjem bodisi v obliki infuzij.
Kako poteka spremljanje bolnika, ki bruha?
Če se je zdravnik odločil za zdravljenje doma, se je potrebno držati njegovih navodil. Najpogosteje bruhanje izgine v dnevu ali dveh. Če prihaja do poslabšanja bolezni oz. se pojavljajo dodatni znaki, je potrebna kontrola, v primeru, da simptomi postopoma izginejo, pa nadaljnje kontrole niso potrebne.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Glina Glina
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja