Glivične okužbe nohtov - rešitev je Urgo filmogel!

Glivične okužbe nohtov ali t. i. onihomikoze so ponavljajoče se okužbe nohtov, ki jih običajno povzročajo glivice dermatofiti. Okužba je izredno trdovratna in nalezljiva, zato je treba noht čim prej pričeti zdraviti. Če nohta ne zdravimo, sčasoma glivična okužba lahko okuži celoten noht.
Kaj je onihomikoza oz. glivična okužba nohta?
Med glivičnimi okužbami je najpogostejša okužba stopal, ki se lahko razširi tudi na nohte in druge dele telesa. Za glivicami na koži v povprečju trpi več kot 15 % ljudi, medtem ko se onihomikoze pojavijo pri približno 10 % ljudi. Gre za kronične, nalezljive in ponavljajoče se okužbe, zato je pravočasno in pravilno zdravljenje ključnega pomena. Posebno pazljive morajo biti osebe z glivičnimi okužbami stopal, saj se bolezen rada prenese tudi na nohte, ter sladkorni
bolniki in športniki, ki močno obremenjujejo stopala.

Onihomikoze so ponavljajoče se okužbe nohtov, ki jih običajno povzročijo glivice dermatofiti. Značilno za tovrstne okužbe je, da so nadvse trdovratne in se rade ponavljajo. Onihomikoza je okužba, ki se petkrat pogosteje pojavlja na nohtih nog kot na rokah. Zdravljenje je dolgotrajno, predvsem zato, ker so prizadete globlje plasti nohta in zaradi počasne rasti nohta.

Okužba nohta lahko nastopi zaradi:
• fizičnih poškodb (pogosto umivanje rok ali pretesna obutev)
• kemijskih poškodb (uporaba detergentov in topil)

Okuženi nohti se na koncu obarvajo belo ali rumenkasto, so krhki ali grobi in imajo ostre robove. Če nohta ne zdravimo, se okužba počasi razširi na cel noht. Noht lahko postane zadebeljen, lomljiv in deformiran, sčasoma lahko celo odstopi od podlage.

Predvsem v poletnih mesecih so za bolnike oboleli in poškodovani nohti na pogled neprijetni in poiščejo pomoč v lekarni. Glivična okužba nohtov se običajno začne na enem nohtu in se postopoma lahko razširi tudi na sosednje nohte. Ravno zaradi tega mora bolnik pri tej bolezni še posebno paziti na osebno higieno. Ker se bolezen v začetnih fazah težko prepozna in ne povzroča posebnih težav, se običajno začne zdraviti pozno. Če bolnik glivično okužbo nohtov prične zdraviti v zgodnji fazi, s tem skrajša čas zdravljenja.
Preventiva in zdravljenje?
Vlaga in vročina sta idealna pogoja za razvoj glivic. Poleg skrbi za osebno higieno morajo vaši bolniki dati prednost udobni in usnjeni obutvi ter bombažnim nogavicam. Če pri preventivi nismo bili uspešni in je glivična okužba nohtov že prisotna, jo lahko učinkovito odpravimo z Urgo filmogelom proti glivičnim okužbam nohtov, ki se enostavno nanese na poškodovani noht kot prozoren in brezbarven lak.
Urgo filmogel proti glivičnim okužbam nohtov
Urgo filmogel proti glivičnim okužbam nohtov vsebuje hidroksipropil hitozan, ki je naraven polimer in deluje globoko v strukturi nohta ter jo okrepi. Pri nanosu na površini nohta tvori zaščitno in stabilno filmsko plast, ki noht varuje pred mikrobiološkimi, kemičnimi in fizikalnimi dejavniki. Urgo prodira globoko v strukturo nohta in ga stabilizira ter pospeši ponovno rast zdravih, obnovljenih in zaščitenih nohtov.

Urgo filmogel proti glivičnim okužbam nohtov ima dvojno delovanje:

1. Deluje na površini nohta, kjer tvori obstojno filmsko plast, ki omogoča visoko koncentracijo učinkovine na površini nohta, ki nato prodira v nohtno ploščo.

2. Prodre globoko v strukturo nohta, kjer deluje na mestu okužbe in zavira razvoj okužbe.Urgo filmogel proti glivičnim okužbam nohtov je enostaven za uporabo. Nanesti ga je treba vsak dan na čiste in suhe nohte. Čopič omogoča idealno nanašanje filmogela na površino nohta, na obnohtno kožo ter pod konico nohta.

Izboljšanje bo vidno z rastjo nohta. Prej ko se začne oskrbovati poškodovano področje, prej bo vidno izboljšanje!

1. Zaustavilo se bo širjenje poškodbe
2. Nohti bodo rasli in potiskali naprej poškodovano področje, ki ga boste odstranili s striženjem.

Urgo filmogel proti glivičnim okužbam nohtov:
• učinkuje zanesljivo in hitro
• tvori zaščitni film na nohtu, ki varuje pred mikrobiološkimi in kemičnimi dejavniki
• prodre globoko v strukturo nohta in deluje na mestu okužbe
• obnavlja in ščiti noht ter omogoča rast zdravega nohta
• je enostaven za uporabo: v obliki laka za nohte, nanese se le 1x na dan

Komentarji