Glucocard X, 50 testnih lističev

Testni lističi so namenjeni le za aparat Glucocard X. Testni lističi so namenjeni le za aparat Glucocard X.
500798#50 5058

Ocene in mnenja

Opis

Testni lističi so namenjeni le za aparat Glucocard X
 
Ob nakupu merilnika dobite začetno količino lističev gratis!
 
50 testnih lističev glucocard x
50 lancet
prožilna naprava
torbica za shranjevanje merilnika

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bolečine - trpljenje telesa in duševna stiska

Fantomske bolečine
Skoraj večina ljudi, ki je izgubila en ud, ga še vedno od časa do časa čuti, kot bi ga imela: udi se »premikajo« ali jih »občutijo drugače kot včasih" (večji, manjši, otečeni, izpahnjeni).

Vsaj polovica prizadetih občuti v manjkajočih udih tudi navidezne ali fantomske bolečine. Najpogosteje se to dogaja pri izgubi roke in noge, včasih tudi pri zobeh, prsih ali zadnjiku. Občutki naj ne bi bili podobni že znanim bolečinam, po navadi gre za zbadanje, gomazeče občutke, ki so podobni krčem. Te bolečine niso neprestane, ampak se po navadi pojavljajo občasno.

Zdravniki še niso uspeli dokončno pojasniti, kako fantomske bolečine nastanejo. Znano je, da se z izgubo uda spremeni vzorec dražljajev, ki jih sicer obdelujeta hrbtenjača in možgani. Možgani začnejo prestrukturiranje; kolikor korenitejša je ta prerazdelitev, toliko večja je verjetnost za nastanek fantomskih bolečin. S tem se ujema tudi dejstvo, da imajo bolniki manj bolečin, če uporabljajo protezo, saj so možgani zaradi draženja krna zaposleni v podobni meri kot pred amputacijo.

Dobre rezultate dosežejo tudi terapevtski postopki, kjer se dela proti dražljajem, kot sta akupunktura in tens. Da bi preprečili fantomske bolečine, je poleg običajne anestezije treba ustrezno anestezirati tudi operativno polje. Kajti znano je, da telo obdeluje bolečine tudi med narkozo, kot da bi bili pri zavesti. To lahko pozneje vodi do bolečinskih signalov pa čeprav manjka njihov sprožilec.

Poleg tega tečejo razprave tudi o tem, da izvirajo te bolečine iz jakosti in trajanja bolečinskih dražljajev pred operacijo, kar pomeni, da ne nastanejo zaradi operacije. V tem primeru predstavlja najboljšo preventivo zgodnja in obsežna protibolečinska terapija bolnih ali poškodovanih delov. To velja za bolezni, kot je diabetična noga, pri kateri bolnik le še s težavo zaznava obolelo področje.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Arkray Arkray
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Ključne besede