Granuflex hidrokoloidna pasta, 30 g

Hidrokoloidna pasta je sestavljena iz mešanice treh hidrokoloidov z minimalno sposobnostjo vpijanja izločka. Pospeši odstranjevanje mrtvin in procese celjenja rane. Hidrokoloidna pasta je sestavljena iz mešanice treh hidrokoloidov z minimalno sposobnostjo vpijanja izločka. Pospeši odstranjevanje mrtvin in procese celjenja rane.
9002 9002

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Hidrokoloidna pasta
Hidrokoloidna pasta je sestavljena iz mešanice treh hidrokoloidov z minimalno sposobnostjo vpijanja izločka. Pospeši odstranjevanje mrtvin in procese celjenja rane.

Granuflex hidrokoloidna pasta je namenjena za zapolnitev globokih akutnih in kroničnih ran s šibkim do zmernim izločanjem, v vseh fazah celjenja. Namešča se neposredno v rano. Potrebuje sekundarno oblogo, priporočljivo oblogo, ki uravnava vlažnost kot npr. Granuflex obloge, Aquacel Extra, Aquacel Ag, Aquacel Ag+ Extra, Aquacel Foam.

Granuflex pasta se uporablja
- kot polnilo za vse vrste akutnih in kroničnih ran, ki so globlje od 1, 5 cm
- kot dopolnilo za pospešeno odstranjevanje mrtvin in hitrejše celjenje ran

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Kronična obstruktivna pljučna bolezen

Nedvomno so za razvoj kronične obstruktivne pljučne bolezni pomembni tudi drugi dejavniki, kot je poklicna izpostavljenost dražljivcem, plinom in param, domača izpostavljenost izgorevanju biomas ter tuberkuloza. Tudi pasivno kajenje je bilo ponovno izkazano kot dejavnik tveganja za kronično obstruktivno pljučno bolezen. Nizka porodna teža in številne okužbe dihal v otroštvu so morda povezane s pogostejšim zbolevanjem za kronično obstruktivno pljučno boleznijo v kasnejših letih. Verjetno vplivajo tudi genetski faktorji. Za sedaj najbolj poznano je prirojeno pomanjkanje alfa-I antitripsina.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Conva tec Conva tec
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov