Grassolind neutral parafinske komprese - 10x10cm, 10 kom

Vazelinska nelepljiva kontaktna mrežica Vazelinska nelepljiva kontaktna mrežica
462811 320

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Značilnosti

Vazelinska nelepljiva kontaktna mrežica je narejena iz redko tkane bombažne tkanine, ki prepušča zrak in izločke iz rane; impregnirana z nevtralnim mazilom. To mazilo se ne izpere niti pri izredno močnem izločanju iz rane. 
 
Mazilo na kontaktni mrežici vsebuje: sintetični vosek, diglicerolester mono in dikarboksilne
kisline ter beli vazelin.

Uporaba

Sredstvo uporabljamo za celjenje ran pri urezninah, odrgninah ali raztrganinah, v plastični in kozmetični kirurgiji, prav tako pri opeklinah ali oparinah, za prekrivanje odvzemnega ter implantiranega mesta pri transplantacijii kože in pri fiksaciji kožnega režnja, pri ablaciji nohta, operaciji fimoze itd.;  idealno tudi v dermatologiji za dermatološke bolnike ter bolnike preobčutljive na zdravila. 
 
Idealen pripomoček pri zdravljenju ran, posebej za ohranjanje mehke površine in robov rane.
 
Preprečuje neposreden stik z vpojno sekundarno oblogo. Oblikujemo ga lahko sami, kajti lahko se reže na primerne velikosti; tudi po daljši uporabi ne povzroča občutljivostnih reakcij ali alergije.
 
V škatli je 10 kosov.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Putika

Kako bolezen poteka?
Putika poteka v štirih zaporednih obdobjih. Najprej ugotovimo zvišan nivo sečne kisline v krvi, kar lahko traja tudi več kot 20 let, brez da bi povzročalo kakršnekoli težave. Konča se s prvim napadom sklepnega vnetja, ki mu pri skoraj treh četrtinah bolnikov sledi ponovni napad že v prvem letu. Kasnejši napadi prizadenejo več sklepov naenkrat, potekajo huje in so dolgotrajnejši. Sčasoma se razvije kronična oblika s pojavom tofov (večji skupki kristalov sečne kisline v koži uhlja, nad sklepi prstov, v sklepnih ovojnicah, kitah, lahko tudi v srčni mišici in zaklopkah). Napadi protina se lahko ponavljajo še 2- 3 mesece po začetku zdravljenja z zdravili za zniževanje serumskega nivoja sečne kisline.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Hartmann Hartmann
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja