Hafesan acerola vitamin C, 60 kapsul ali KOMPLET

Acerola uspeva v tropskem podnebju in vsebuje največ naravnega vitamina C izmed vseh rastlin na Zemlji.
218 218

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Acerola uspeva v tropskem podnebju in vsebuje največ naravnega vitamina C izmed vseh rastlin na Zemlji. Za izdelavo izdelka, uporablja hafesan samo naravni vitamin C.

Za razliko od sintetično pridobljenega vitamina C, vsebuje Acerola, poleg omenjena vitamina, številne druge sestavine: provitamin A, vitamina B1 in B2, železo, beljakovine, niacin, fosfor ter kalcij.
 
Edinstvena sestava Acerole povečuje učinek vitamina C na zaščito celic pred antioksidativnimi vplivi. Smatra se, da je naravni vitamin C, dvakrat bolj učinkovit v primerjavi s sintetično pridelano askorbinsko kislino. Acerolo lahko uživajo tudi osebe, ki so alergične na citruse. Vitamin C je pomemben telesni gradnik, ki ščiti pred nevarnimi prostimi radikali.

Vitamin C ima v človeškem organizmu številne pomembne funkcije: 

izboljšuje absorpcijo železa, krepi imunski sistem, prisoten pa je še v številnih procesih. Organizem moramo redno oskrbovati z vitaminom C, saj ga organizem ne more proizvajati sam. Poleg tega, pa tudi ne more skladiščiti, zato ga je potrebno vnašati dnevno.
 
Povečane potrebe po vitaminu C imajo predvsem: kadilci, nosečnice, doječe matere ter ljudje, ki hodijo na dializo in kemoterapijo. V zimskem času se potrebe po vitaminu C še dodatno povečajo. Številna zdravila kot so: koncentracepcijske tablete, uspavala, anestetiki in antibiotiki, tudi vplivajo na dodatno potrebo organizma po vitaminu C.
 
Zagotovite si dnevno dozo naravnega vitamina C z Acerola + Vitamin C kapsulami.
 
Brez konzervansov, barvil in laktoze. Primerno tudi za diabetike.

Priloge

Sestavine

Priporočena dnevna količina:

Vzemite eno kapsulo na dan z zadostno količino tekočine.

 

Kapsula vsebuje:

ekstrakt acerole

Ekstrakt vsebuje:
vitamin C

 

**PDV/RDA 125%

400,00 mg


100,00 mg

**PDV/RDA = Priporočeni dnevni vnos

Sestavine:

ekstrakt acerole (Malpighia Glabra), želatina.

Shranjevati nedosegljivo otrokom. Izdelek hranimo v suhem prostoru pri temperaturi pod 25 °C. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav načina življenja.

Vsebina: 60 kapsul (= 29,4 g neto teža)

 

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Potovanje z vlakom ali avtom
Če mora otrok nekaj časa sedeti v avtu, na vlaku ali v katerem drugem prevoznem sredstvu, postanejo njegovi motorični impulzi zelo močni, zato začne živčno premikati kakšen del telesa in postane nemiren. Pri odraslih razvita čelna režnja onemogočata takšne impulze, zato nam ni težko sedeti pri miru, zlasti če se lahko zamotimo z branjem knjige ali pogovorom. Če mora otrok sedeti in nima kaj početi, je to zanj izjemno stresno.

Da bo pot prijetna, omogočite otroku, da bo lahko počel kaj zanimivega in bo tako aktiviral čelna režnja in sistem za ISKANJE.

To bo pomirilo njegove primitivne impulze, ki ga silijo v dirjanje. Lahko začnete igro ugibanja besed ali pa dajte otroku papir in barvice. Bolj ko boste sodelovali v igri - začnete lahko na primer družabno igro ali pozorno spremljajte, kako riše -, bolj bodo vaši razviti sistemi v možganih in telesu čustveno uravnovešali njegove nerazvite sisteme." Zaradi vaše mirnosti bo miren tudi otrok. Še bolj miren bo, če bo lahko sedel v vašem naročju in ga boste ljubkovali. Ob tem bo v njegovih možganih nastajal oksitocin, protistresna kemična snov, ki pomirja.

Če boste upoštevali ta preprosta dejstva o možganih in dobro poskrbeli za otrokove nezrele sisteme v možganih, boste potencialno naporno potovanje spremenili v prijetno skupno preživljanje časa. Če boste pozabili prinesti s sabo kaj, s čimer bi se otrok lahko igral ali kar bi zaposlilo njegove zgornje možgane, se ne čudite, če bo potovanje zelo stresno.

Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Hafesan Hafesan
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov