x
Vse kategorije
Hafesan matični mleček, 60 kapsul
Hafesan matični mleček, 60 kapsul
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Hafesan matični mleček, 60 kapsul

Proizvajalec: Hafesan

Hafesan GELEE ROYAL FORTE kapsule.

Cena: 19,90 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo, kapsule

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

hafesan GELEE ROYAL FORTE kapsule, 400mg, 60 kapsul

priporočena količina

1 kapsula 2x na dan.

V eni kapsuli je 400mg liofiliziranega matičnega mlečka, kar ustreza 1200 mg svežega matičnega mlečka.

Kaj je Matični mleček (Gelee Royal)?

Matični mleček izločajo mlade čebele dojilje, katerih naloga je skrbeti za matico in zarod. Prvih nekaj dni z njim hranijo ves zarod, kasneje pa le čebeljo matico, ki to hrano uživa vse življenje. Je bele do bledo rumene barve in gosto tekoč, značilnega vonja ter kiselkastega, rahlo pekočega in nekoliko sladkastega okusa. S staranjem postaja gostejši, v stiku z zrakom pa se lahko spremeni tudi barva.

Vsebuje: 66,05% vode, 12,34% beljakovin, 12,49% sladkorjev, 5,46% maščob, 0,82% rudninskih snovi in 2,84% nedoločenih snovi. Bogat je z vitamini B-kompleksa, vsebuje še vitamine C, D in E.

Kako ga pridobivajo?

Pridobivajo ga tako, da čebelji družini brez matice dodajo letvice z matičnimi nastavki, v katere so vstavljene enodnevne čebelje ličinke. Čebele jih nato bogato zalijejo z matičnim mlečkom, katerega čez 3 dni pobere čebelar in v panj vstavi nove matične nastavke.

Kdaj je smiselno poskrbeti za samozdravljenje

•    starejši,
•    zdravi,
•    športniki,
•    bolniki,
•    vsem, ki se želijo bolje počutiti in so izpostavljeni umskim in telesnim naporom.

Kako lahko jemljemo Matični mleček?

Zakaj je morda 'bolje' jemati Matični mleček v kapsulah?

Svež Matični mleček je po mnenju številnih poznavalcev najučinkovitejši, problem pa je njegova obstojnost. Hraniti ga je potrebno v temnem prostoru pri nizki temperaturi, uživa pa se lahko le z leseno ali plastično žlico in ima neprijeten okus.

Matični mleček v kapsulah pa je liofiliziran; liofilizacija je tehnološki postopek, pri katerem surovemu mlečku pri nizki temperaturi odvzamejo vodo, vse hranilne sestavine ostanejo nespremenjene. Ker je v koncentrirani obliki, se njegova vrednost pomnoži. Z liofilizacijo se podaljša obstojnost in odpornost na temperaturo ter svetlobno izpostavljenost. Poleg tega je brez neprijetnega okusa.

Matični mleček ima moč materinega mleka, saj je njegova osnovna funkcija ustvariti matico, dvakrat težjo od ostalih čebel, ki živi tudi do 72 krat dlje kot one in je najplodnejše bitje na planetu.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Zvišan krvni tlak

Kako poteka zdravljenje?
Za večino bolnikov velja, da je zdravljenje z zdravili za zniževanje krvnega tlaka potrebno vse življenje in poteka pri zdravniku družinske medicine. Zelo pomembno mesto pri zdravljenju arterijske hipertenzije ima izboljšanje življenjskega sloga: opustitev kajenja, normalizacija telesne teže, redna telesna dejavnost (večino dni v tednu vsaj pol ure aerobne telesne vadbe), omejitev soli v prehrani, omejitev vnosa alkohola na 10 g čistega alkohola na dan (1 dl vina), dieta ob povišanem holesterolu ali povišanem krvnem sladkorju.

V primeru prisotnih ostalih dejavnikov tveganja za bolezni srca in ožilja (npr. sladkorne bolezni in povišanih maščob) je potrebno nadzorovati poleg krvnega tlaka tudi ostale dejavnike tveganja, kot so krvni sladkor in holesterol, saj je osnovni cilj zdravljenja bolnika z arterijsko hipertenzijo dolgoročno in čim večje zmanjšanje tveganja za razvoj bolezni srca in ožilja, kot so: srčni infarkt, možganska kap ali odpoved srca.

Vrednosti krvnega tlaka, ki jih želimo doseči, so odvisne od celokupne ogroženosti za srčno-žilne dogodke. Pri bolnikih, ki so zelo ogroženi za srčno-žil ne zaplete (npr. sladkorni bolniki, bolniki po možganski kapi ali srčnem infarktu, bolniki z boleznijo ledvic) so želene ob zdravljenju dosežene vrednosti krvnega tlaka pod 130/80 mmHg, pri ostalih bolnikih pa pod 140/90 mmHg.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo, kapsule

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.