Herbion bršljan pastile, 24 pastil

Herbion bršljan pastile so zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja kot ekspektorans pri produktivnem kašlju. Pastile vsebujejo suh izvleček listov navadnega bršljana, ki razredči sluz v dihalnih poteh in s tem olajša izkašljevanje. V obliki pastil je zdravilo primerno za otroke in starejše od 6. let. Pastile ne vsebujejo sladkorja in si odličnega okusa po karameli in citrusih. Herbion bršljan pastile so zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja kot ekspektorans pri produktivnem kašlju. Pastile vsebujejo suh izvleček listov navadnega bršljana, ki razredči sluz v dihalnih poteh in s tem olajša izkašljevanje. V obliki pastil je zdravilo primerno za otroke in starejše od 6. let. Pastile ne vsebujejo sladkorja in si odličnega okusa po karameli in citrusih.
947652 3217

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Herbion bršljan pastile so zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja kot ekspektorans pri produktivnem kašlju. Pastile vsebujejo suh izvleček listov navadnega bršljana, ki razredči sluz v dihalnih poteh in s tem olajša izkašljevanje. V obliki pastil je zdravilo primerno za otroke in starejše od 6. let. Pastile ne vsebujejo sladkorja in si odličnega okusa po karameli in citrusih.

Herbion bršljan pastile vsebujejo ekstrakt Hederae helicis folii extractum siccum

Herbion bršljan pastile spadajo v skupino pastil, s kvalitetnim izvlečkov navadnega bršljana. 

Herbion bršljan pastile - kaj je in zakaj se uporablja?

Pastile so narejene iz suhega ekstrakta navadnega bršljana. Izdelek je zdravilo rastlinskega izvora, zdravilo brez recepta. 

Njegova uporaba je smiselna predvsem v primeru produktivnega kašlja, kot ekspektorans - sredstvo, ki pripomore k lažjemu izkašlljevanju. 

Zdravilo v obliki pastil je primerno za odrasle osebe, mladostnike in otroke, ki so starejši od 6. leta starosti. 

Opozorila ob jemanju pastil bršljana

Pastil ne jemljite v primeru, da ste alergični na katero koli izmes sestavin izdelka, predvsem pa na ekstrakt navadnega bršljana. 

Zdravilo ni primerno za mlajše otroke od 2. leta starosti. Razlog je predvsem zaradi poslabšanja morebitih respiratornih težav, ki so lahko povezane z zdravili proti kašlju. 

Pomožne sestavine

Pastile Herbion vsebujejo tudi sestavini: izomalt in butilhidroksianizol. Sestavinista okarakterizirani z E vrednostmi. 

V kolikor vam je zdravnik prepovedal ali odsvetoval uporabo nekaterih sladkorjev, preverite ali morebiti pastile teh sladkorjev ne vsebujejo. Butilhidroksianizol (ali E320) ima lahko stranske učinke in sicer lokalne kožne reakcije oziroma draženje oči in sluznic.

Uporaba Herbion bršljanovih pastil

Pri odmerjanju pastil poslušajte nasvet zdravnika ali farmacevta. Kadar ste pri uporabi Herbion pastil negotovi se o uporabi posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. 

Odmerjanje pastil: odmerite po 1 pastilo zdravila do tri krat dnevno. Tako velja za vse starostne skupine, odrasle, starejše kot tudi za otroke, nad 12. letom starosti. 

Uporaba pri otrocih
Odmerite po 1-2 pastili na dan in sicer pri otrocih med 6. in 11. letom starosti. Pastila naj se raztopi v ustih. Pastil ne zaužijte med ali pred obrokom. 

Da bi bilo delovanje zdravila kar se da najbolj uspešno je msiselno pitje večjih količin vode, čaja ali drugih brezalkoholnih in brezkofeinskih pijač. 

Če kljub jemanju zdravila simptomi trajajo več kot en teden, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Herbion bršljan pastile
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Rana

Kdaj in kako si lahko pomagate sami?
Prva oskrba rane:

• odkrijte ranjeni del telesa, da vidite vso rano in odstranite oblačila,

• pri odstranjevanju oblačila se ne dotikajte rane,

• če rana krvavi, zaustavite krvavitev z enim od spodaj naštetih načinov:

• s pritiskom arterije ob kost nad mestom poškodbe,

• z neposrednim pritiskom na krvaveče mesto, s kompresijsko obvezo,

• s kompresijsko obvezo preko tampona vrani,

• v skrajni sili, če drugače ni mogoče zaustaviti krvavitve, z Esmarchovo prevezo,

• ugriznine izperete z mlačno vodo in milom,

• pokrijte rano s sterilno prevezo,

• če je rana velika, imobilizirajte ud.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Krka Krka
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov