Hitri antigenski test za detekcijo SARS-CoV-2 na površinah, 10 testov
Hitri antigenski test za detekcijo SARS-CoV-2 na površinah, 10 testov
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Hitri antigenski test za detekcijo SARS-CoV-2 na površinah, 10 testov

Proizvajalec: Patris Health
Hitri antigenski test za detekcijo SARS-CoV-2 na površinah vam pomaga odkriti ali je COVID 19 prisoten v okoljskih vzorcih ali na površinah.
Brezplačna poštnina!
Cena: 97,30 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkahitri test, covid
Težavacovid, virusi

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Hitri antigenski test za detekcijo SARS-CoV-2 na površinah vam pomaga odkriti ali je COVID 19 prisoten v okoljskih vzorcih ali na površinah.

Karakteristike testov

 • za površine
 • hitri rezultati
 • preprosta uporaba
 • veliko pakiranje

Delovanje hitrih antigenskih testov za detekcijo SARS-CoV-2 na površinah

S pomočjo hitrega antigenskega testa, boste sedaj lahko odkrili prisotnost novega virusa na različnih površinah. Gre namreč za kvalitativni imunološki test na membrani za detekcijo nukleokapsidnih beljakovin virusa v okoljskih vzorcih. Sedaj ne boste več v dvomih, ali so površine v vašem domu ali službi kontaminirane z novim virusom.

V enem kompletu dobite kar 10 testov, tako da boste lahko preverili prisotnost SARS CoV 2 na različnih površinah. Veliko okužb se je v zadnjem obdobju, odkar traja pandemija, razvilo predvsem zaradi okuženih površin. Ker lahko okužena oseba ob stiku z določeno površino, na njej pusti delčke virusa, mi pa jih nato prenesemo v dihala.

S posebno študijo je bilo ugotovljeno, da imajo ti Hitri antigenski test za detekcijo SARS-CoV-2 na površinah, detekcijsko mejo zelo nizko. To pomeni, da v vzorcih tekočin in trdnih površin (PVC, nerjaveče jeklo, steklo, živilska embalaža, kuhinjski pult, kljuka na vratih), lahko zaznajo že izjemno majhne koncentracije SARS-CoV-2. Gre za izjemno nizke koncentracije virusa kot na primer 3.38 × 105 TCID50/ml, ki naj bi ga vsebovale telesne tekočine.

Testi so na preverjanju pokazali pozitiven rezultat na prisotnost SARS-CoV-2, ko je bilo v vzorcu tekočine 5 nukleokapsidnih beljakovin (NP) virusa v ng/ml ali 1,15 x 104 TCID50/ml toplotno deaktiviranega virusa. Pri vzorcu trdnih površin bila meja detekcije pri 50 NP v ng/ml ali 8,625 x 104 TCID50/ml.

Hitri testi za detekcijo SARS-CoV-2 na površinah so izjemno preprosti za uporabo. Za izvedbo testiranja s temi testi, ne potrebujete drugih naprav ter pripomočkov. Vse je namreč že priloženo v paketu.

Testi, ki lahko preverijo ali se virus SARS-CoV-2  nahaja tudi na površinah, nam lahko izredno olajšajo življenje v teh čudnih časih. Ker se koronavirus oziroma Covid 19 prenaša kapljično, je mogoče, da se kapljice zadržijo na predmetih s katerimi pa ima stik več oseb. Zavedati se je potrebno, da lahko SARS-CoV-2 na posameznih površinah preživi več dni:

 • nerjaveče jeklo: 3-4 dni,
 • plastika: 3-4 dni,
 • steklene površine: 2 dneva,
 • tekstil: 1 dan,
 • kirurška maska: 7 dni (zunanji del), 4 dni (notranji del),
 • papir: 30 minut,
 • bankovci: 2 dneva,
 • kartonska embalaža: 1 dan,
 • les: 1 dan

S pomočjo tega testa pa se boste prepričali ali je virus SARS-Cov-2 prisoten na kateri od površin v vašem okolju.

Uporaba hitrega testa za površine

Predno pričnete s testiranjem si dobro oglejte in preberite priložena navodila. Pomembno je, da ste izredno pozorni na predpisano zbiranje vzorca s površine.

Bris odvzemite s površine in ga nato zmešajte z reagentom za ekstrakcijo. V mešanico nato vstavite testni listič in počakajte 10 minut.

Ko čas poteče, odčitajte rezultat.

Pozitiven rezultat: pojavita se kontrolna in testna črtica.

Negativen rezultat: pojave se le kontrolna črtica.

V primeru neveljavnega rezultata, se obrnite na proizvajalca.

V kompletu:

 • 10 testnih lističev,
 • 10 sterilnih vatiranih palčk za bris,
 • 10 epruvetk za ekstrakcijo,
 • reagent za ekstrakcijo,
 • navodilo za uporabo

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkahitri test, covid
Težavacovid, virusi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.