Galex hrastova skorja, 100 g

Za spiranje, obkladke in sedeče kopeli. Za spiranje, obkladke in sedeče kopeli.
2022-04-22 5,50 €
238597 1548

Ocene in mnenja

Opis

Prevretek iz hrastove skorje uporabljajte za spiranje, obkladke in sedeče kopeli.
 
Zaradi vsebujočih čreslovin je krčilo, posebno še za zunanjo rabo v obliki kopeli, obkladkov ter raztopin za dlesni, izpiranje ust in grgranje.
 
Za notranjo uporabo je dnevni odmerek 3 grame. Gram fino zdrobljene droge se da v dva decilitra hladne vode, krajši čas prevre, po 10 minutah precedi in pije ohlajen po požirkih 3-krat na dan čašo. Lahko se zaužije tudi 4-krat na dan (zadostuje nožna konica) zelo drobnega prahu s požirkom tekočine. Za obkladke in grgranje se pripravi prevretek iz 20 gramov droge v litru vode; za kopeli in delne kopeli pa iz 5 gamov v litru vode, naj vre 15-20 minut, preden se precedi. Če ni drugače predpisano, se ustna in žrelna sluznica izpirata z nerazredčenim ohlajenim prevretkom nekajkrat na dan, kopeli in delne kopeli, na primer sedežne in nožne, pa naj imajo temperaturo od 32-37°C in se uporabijo do 2-krat na dan po 15-20 minut. 1 čajna žlička tehta približno 3 g, jedilna žlica pa 6 g droge.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Ozebline in omrzline

Poškodbe zaradi mraza so na našem področju manj pogoste. Ozebline so blažje poškodbe kože in ne puščajo hujših posledic, bolj resne in nevarne pa so omrzline (zmrzline), ki lahko na koži in globljih tkivih povzročajo nepopravljive spremembe. Ljudje, ki se načrtovano izpostavljajo izredno nizkim temperaturam (npr. vojaki, alpinisti, smučarji ... ), lahko za preprečevanje poškodb zaradi mraza s pravilno opremo in ustreznim vedenjem veliko storijo sami. S poznavanjem pravilnega postopanja ob že nastalih omrzlinah pa lahko okvaro omrzlih delov telesa in dolgoročne posledice (vsaj v manjši meri) omilijo.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Galex Galex
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja