Hyalgan 20 mg/2 mL raztopina za injiciranje v napolnjeni injekcijski brizgi, 1 kos

Uporabite Hyalgan za travmatske in degenerativne bolezni v sklepu. Uporabite Hyalgan za travmatske in degenerativne bolezni v sklepu.
33079 33079

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

Uporabite Hyalgan za travmatske in degenerativne bolezni v sklepu.

Prednosti medicinskega pripomočka Hyalgan

  • pripravljen za injiciranje
  • vsebuje natrijev hialuronat

Delovanje

Hyalgan 20 mg/2 mL raztopina je primerna za travmatske in degenerativne bolezni sklepov. Deluje tudi kot dodatno zdravljenje pri ortopedskih operacijah.

Hialurosnka kislina pripada družini glikozaminoglikanov (kisli mukopolisaharidi) in je naravni polimer. Gre za pomembno sestavino, ki je prisotna v sklepnem hrustancu in sinovijski tekočini. Visokomolekularna frakcija hialuronske kisline je zdravilna učinkovina v zdravilu Hyalgan. Ima visoko stopno čistosti in točno določeno molekulsko sestavo. Prav tako so točno določene biokemične, fizikalno-kemične ter farmakološke lastnosti.

Ker je hialuronske kisline v telesu veliko, se po parenteralni uporabi tudi eksogena hialuronska kislina fiziološko presnovi po običajni presnovni poti heksoz.

Ob injiciranju zdravila Hyalgan v artrotične sklepe, prisotna hialuronska kislina normalizira viskoelastičnost sinovijske tekočine. Medtem pa se aktivira tudi proces regeneracije sklepnega hrustanca.

Hyalgan vsebuje hialuronsko kislino, ki medsebojno deluje z nekaterimi lokalnimi anestetiki in tako podaljša čas anastezije.

Odmerjanje Hyalgan

Enkrat tedensko v obdobju petih tednov se lahko injicira 2 mL (20 mg) Hyalgan v sklep - injiciranje opravi zdravik ali ortoped. Odmerek spremenite, če zdravnik predpiše drugače.

Opozorila ob uporabi medicisnkega pripomočka

Medicinski pripomoček mora v sklep injicirati zdravnik, ki je za to usposobljen. Upoštevati je potrebno ustrezen postopek injiciranja v sklep. Izvede naj se v popolnoma aseptičnih pogojih, da preprečite nastanek okužbe na mestu injiciranja.

Posebno pozornost namenite bolnikom, ki imajo kakšno okužbo v bližini predela injiciranja, da preprečite nastanek bakterijskega artritisa.

Pred injiciranjem je potrebno bolnika natančno pregledati z namenom ugotavljanja znakov akutnega vnetja. Zdravnik presodi o primernosti zdravljenja z zdravilom Hyalgan.

Morebitni izliv v sklepu morate odstraniti pred injiciranjem zdravila Hyalgan.

Priporoča se, da po injiciranju pacient sklepa ne obremenjuje takoj.

Zdravilo se ne uporablja pri otrocih ter mladostnikih, saj varnosti pri teh skupinah bolnikov niso ugotavljali.

Možni neželezni učinki

Po uporabi injekcije so možne lokalne reakcije kot so bolečina, oteklost, pordelost na mestu injiciranja. Takšni simptomi običajno izginejo v nekaj dneh ob mirovanju prizadetega sklepa in so prehodni. Odpravo nezaželenega učinka spodbudi tudi lokalna uporaba ledu. Takšni dogodki so bili le običajno hujši in dolgotrajnejši.

V nekaterih primerih očitnih znakov kroničnega vnetja, je uporaba zdravila Hyalgan poslabšala omenjeno stanje.

Zelo redko je prišlo do okužbe v sklepu. Opozarjamo na injiciranje zdravila Hyalgan strogo aseptično.

Zelo redko je prišlo tudi do sistemskih alergijskih reakcij. Zelo redko je prišlo tudi do alergijskih znakov in simptomov.

Nekajkrat je bilo opisano povišanje telesne temperature, vendar pri teh osebah ni bila ugotovljena vzročna povezanost z injiciranjem Hyalgan. Lokalna reakcija je v nekaterih primerih spremljala zvišano telesno temperaturo.

Neželeni učinki, v tabeli navedeni z izrazi MedDRA, so zajeti od bolnikov, ki so zdravilo Hyalgan dobivali v kontroliranih in odprtih kliničnih preskušanjih, in iz pomarketinške uporabe zdravila v dejanski praksi. Pogostnost pojavljanja neželenih učinkov je navedena v skladu z dogovorom MedDRA: zelo pogosti (≥ 1/10); pogosti (≥ 1/100 do < 1/10), občasni (≥ 1/1.000 do < 1/100), redki (≥ 1/10.000 do < 1/1.000), zelo redki (< 1/10.000), neznana (ni mogoče oceniti iz razpoložljivih podatkov).

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Fidia farmaceutici Fidia farmaceutici
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja