Ibubel 400 mg filmsko obložene tablete

Zdravilo Ibubel se uporablja za lajšanje bolečine, zmanjševanje oteklin in zniževanje povišane telesne temperature.
29125 29125

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Ibubel se uporablja pri odraslih in otrocih:

- pri poškodbi mehkih tkiv (npr. zvini in poškodbe mišic ali vezi zaradi prekomernega raztezanja),
- bolečine v križu,
- menstrualne in predmenstrualne bolečine,
- zobobol in ostre bolečine vzdolž živca (nevralgije),
- bolečine po manjših kirurških posegih;
- lajšanje bolečine in težav, povezanih s prehladom ali gripo,
- zniževanje povišane telesne temperature.

Jemanje zdravila Ibubel skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo vzemite skupaj s hrano ali po obroku hrane, z veliko tekočine. S tem zmanjšate možnost za pojav prebavnih težav.

Uporaba:
Zdravilo vzemite skupaj s hrano ali po obroku hrane, z veliko tekočine. Tablet ne lomite in ne žvečite.

Uporaba pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let in hkrati s telesno maso 40 kg ali več: običajni odmerek je 1 tableta vsake 4 do 6 ur (tj. od 4 do 6 tablet na dan). Uporaba dnevnih odmerkov, večjih od 1200 mg (več kot 6 tablet zdravila Ibubel na dan) brez posveta z zdravnikom ni priporočljiva.

Uporaba pri otrocih, starejših od 6 let in hkrati s telesno maso 20 kg ali več: pri odmerjanju zdravila morate upoštevati telesno maso otroka (če ima otrok med 20 do 29 kg lahko vzame 1 do največ 3 tablete na dan, če ima otrok med 30 do 39 kg lahko vzame 1 do največ 4 tablete na dan). Časovni presledek med posameznima tabletama, ki ju boste dali otroku, mora biti vsaj 6 do 8 ur.

Zdravilo Ibubel jemljite v najmanjšem še učinkovitem odmerku, najkrajše možno obdobje. Če se simptomi ne izboljšajo ali se pojavijo novi ali jemanje tega zdravila ne zniža povišane telesne temperature v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorilo:
Pred uporabo preberite priloženo navodilo. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Z vajami za medenično dno so dosegle izboljšanje celo osemdesetletnice.

Prav tako se le malo žensk zaveda pomena estrogena pri ohranjanju zdravega mehurja. Težave z mehurjem, ki se pojavijo v menopavzi, so v veliki meri posledica pomanjkanja estrogena; še več, zdravimo jih lahko z lokalnimi estrogenskimi preparati (kreme in pesarji, vstavljeni v nožnico) in se tako izognemo zdravljenju s hormonskimi tabletami.

Ledvici in mehur so glavni deli sečil, ki z izločanjem odpadnih snovi in odvečne vode delujejo kot krvni filter, poleg tega pa uravnavajo količino vode v telesu in s tem ohranjajo ravnovesje telesnih tekočin. Ledvici izločata tudi hormone, npr. renin, ki sodeluje pri uravnavanju krvnega pritiska. Ledvici prejemata kri iz aorte, velike arterije, ki vodi kri od srca do različnih organov. Kri prehaja skozi filtrirne enote v ledvicah - nefrone, ki odstranjujejo odpadne snovi in uravnavajo količino izločene vode. Kri iz ledvic se nato po največji telesni veni, spodnji veni kavi, vrne v srce. Urin, ki vsebuje vodo in odpadne snovi, se prek sečevodov izliva v mehur, kjer se kopiči, dokler se z uriniranjem ne izloči skozi sečnico.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Belupo Belupo
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov