x
Vse kategorije
Ibubel 400 mg filmsko obložene tablete
Ibubel 400 mg filmsko obložene tablete
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Ibubel 400 mg filmsko obložene tablete

Proizvajalec: Belupo
Zdravilo Ibubel se uporablja za lajšanje bolečine, zmanjševanje oteklin in zniževanje povišane telesne temperature.
Cena: 10,13 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo
Težavazobobol

Koristni video nasveti

Ocene in mnenja

Opis

Zdravilo Ibubel se uporablja pri odraslih in otrocih:

- pri poškodbi mehkih tkiv (npr. zvini in poškodbe mišic ali vezi zaradi prekomernega raztezanja),
- bolečine v križu,
- menstrualne in predmenstrualne bolečine,
- zobobol in ostre bolečine vzdolž živca (nevralgije),
- bolečine po manjših kirurških posegih;
- lajšanje bolečine in težav, povezanih s prehladom ali gripo,
- zniževanje povišane telesne temperature.

Jemanje zdravila Ibubel skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo vzemite skupaj s hrano ali po obroku hrane, z veliko tekočine. S tem zmanjšate možnost za pojav prebavnih težav.

Uporaba:
Zdravilo vzemite skupaj s hrano ali po obroku hrane, z veliko tekočine. Tablet ne lomite in ne žvečite.

Uporaba pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let in hkrati s telesno maso 40 kg ali več: običajni odmerek je 1 tableta vsake 4 do 6 ur (tj. od 4 do 6 tablet na dan). Uporaba dnevnih odmerkov, večjih od 1200 mg (več kot 6 tablet zdravila Ibubel na dan) brez posveta z zdravnikom ni priporočljiva.

Uporaba pri otrocih, starejših od 6 let in hkrati s telesno maso 20 kg ali več: pri odmerjanju zdravila morate upoštevati telesno maso otroka (če ima otrok med 20 do 29 kg lahko vzame 1 do največ 3 tablete na dan, če ima otrok med 30 do 39 kg lahko vzame 1 do največ 4 tablete na dan). Časovni presledek med posameznima tabletama, ki ju boste dali otroku, mora biti vsaj 6 do 8 ur.

Zdravilo Ibubel jemljite v najmanjšem še učinkovitem odmerku, najkrajše možno obdobje. Če se simptomi ne izboljšajo ali se pojavijo novi ali jemanje tega zdravila ne zniža povišane telesne temperature v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Opozorilo:
Pred uporabo preberite priloženo navodilo. Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom.

Priloge

Ali ste vedeli

Zdravstveni vodnik za vso družino - Nepogrešljiv priročnik za vsa življenjska obdobja

Z vajami za medenično dno so dosegle izboljšanje celo osemdesetletnice.

Prav tako se le malo žensk zaveda pomena estrogena pri ohranjanju zdravega mehurja. Težave z mehurjem, ki se pojavijo v menopavzi, so v veliki meri posledica pomanjkanja estrogena; še več, zdravimo jih lahko z lokalnimi estrogenskimi preparati (kreme in pesarji, vstavljeni v nožnico) in se tako izognemo zdravljenju s hormonskimi tabletami.

Ledvici in mehur so glavni deli sečil, ki z izločanjem odpadnih snovi in odvečne vode delujejo kot krvni filter, poleg tega pa uravnavajo količino vode v telesu in s tem ohranjajo ravnovesje telesnih tekočin. Ledvici izločata tudi hormone, npr. renin, ki sodeluje pri uravnavanju krvnega pritiska. Ledvici prejemata kri iz aorte, velike arterije, ki vodi kri od srca do različnih organov. Kri prehaja skozi filtrirne enote v ledvicah - nefrone, ki odstranjujejo odpadne snovi in uravnavajo količino izločene vode. Kri iz ledvic se nato po največji telesni veni, spodnji veni kavi, vrne v srce. Urin, ki vsebuje vodo in odpadne snovi, se prek sečevodov izliva v mehur, kjer se kopiči, dokler se z uriniranjem ne izloči skozi sečnico.
Zdravstveni vodnik za vso družino; Avtorica: Dr. Miriam Stoppard; Mladinska knjiga Založba d.d., Ljubljana 2007, www.emka.si

Članki

Spletne vsebine

Ibuprofen vs. paracetamol: v čem se razlikujeta?

Na tem mestu predstavljamo razlike med dvema učinkovinama - Ibuprofenom in paracetamolom. Izvedeli boste uporabna dejstva. Paracetamol vs. ibuprofen | Različice | Uporaba | COVID-19 v povezavi | Stranski učinki | Predoziranje | Interakcije... preberi več...

Fibromialgija - vseobsegajoča bolečina

Sindrom fibromialgije je kronična bolezen, ki pa jo z zdravili in gibanjem lahko dobro obvladujemo. Maja med drugim obeležujemo tudi svetovni dan ozaveščanja o fibromialgiji, ki prizadene približno dva odstotka prebivalstva v zahodni Evropi... preberi več...

ANALGIN 500 mg tablete | navodilo za uporabo zdravila

Zdravilo na voljo v naslednjih oblikah: - ANALGIN 500 mg tablete, - ANALGIN 500 mg/ml raztopina za injiciranje. Pred uporabo natančno preberite navodilo! - Navodilo shranite. Morda ga boste želeli ponovno prebrati. - Če imate dodatna vprašanja,... preberi več...

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo
Težavazobobol

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.