x
Vse kategorije
Ibuprofen STADA peroralni prašek, 10 vrečic
Ibuprofen STADA peroralni prašek, 10 vrečic
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Ibuprofen STADA peroralni prašek, 10 vrečic

Proizvajalec: Stada
Ibuprofen STADA peroralni prašek je primeren za kratkotrajno simptomatsko zdravljenje blagih do zmernih bolečin, zvišane telesne temperature.
Cena: 5,92 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka Zdravilo
Težava bolečina, povišana temperatura
Namen bolečina

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Ibuprofen STADA peroralni prašek je primeren za kratkotrajno simptomatsko zdravljenje blagih do zmernih bolečin, zvišane telesne temperature.

Ibuprofen STADA je na voljo v dveh verzijah in sicer:

  • Ibuprofen STADA 200 mg peroralni prašek
  • Ibuprofen STADA 400 mg peroralni prašek

200 mg prašek je primeren za odrasle osebe, mladostnike ali otroke s telesno maso nad 20 kilogrmaov ali več in so že dopolnili 6 let. 

400 mg prašek je primeren za odrasle osebe, mladostnike ali otroke s telesno maso nad 40 kilogrmaov ali več in so že dopolnili 12 let. 

Izdelek ni primeren za otroke, ki so mlajši od 6 let oziroma je njihova telesna masa manj kot 20 kilogramov. 

Odmerjanje in način uporabe zdravila

Ibuprofen STADA 200 mg peroralni prašek

Otroci od 6 let do 9 let (s telesno maso od 20 kg do 29 kg), 1 vrečica 200 mg do največ 3 vrečice 200 mg peroralnega praška na dan.Največji dnevni odmerek je 600 mg ibuprofena, največji enkratni odmerek je 1 vrečica oziroma 200 mg ibuprofena.

Otroci od 10 let do 11 let (s telesno maso od 30 kg do 39 kg), 1 vrečica 200 mg do največ 4 vrečice 200 mg peroralnega praška na dan. Največji dnevni odmerek je 800 mg ibuprofena, enkratni odmerek je 1 vrečica oziroma 200 mg ibuprofena.

Mladostniki, starejši od 12 let, in odrasli (s telesno maso večjo ali enako 40 kg) 1 do 2 vrečici 200 mg do največ 6 vrečic 200 mg peroralnega praška na dan. Največji dnevni odmerek je 1200 mg ibuprofena, enkratni odmerek je od 1 do 2 vrečici oziroma od 200 do 400 mg ibuprofena.

Ibuprofen STADA 400 mg peroralni prašek

Odrasli in mladostniki, starejši od 12 let (s telesno maso večjo ali enako 40 kg), 1 vrečica 400 mg do največ 3 vrečic 400 mg peroralnega praška na dan. Največji dnevni odmerek je 1200 mg ibuprofena, enkratni odmerek je 1 vrečica oziroma 400 mg ibuprofena.

Presledek med odmerki ne sme biti krajši od 6 ur. Priporočljivo je, da bolniki, ki imajo občutljiv želodec, to zdravilo vzamejo med jedjo. Način uporabe: Peroralna uporaba. Peroralnega praška ni treba vzeti s tekočino: prašek se raztopi na jeziku in ga bolnik pogoltne s slino.

Nujen posvet z zdravnikom

Če je zdravilo potrebno uporabljati več kot 3 dni zaporedoma oziroma se simptomi še celo poslabšajo, potem je potrebno obiskati zdravnika in prenehati z jemanjem zdravila. 

Način uporabe praška Ibuprofen STADA

Prašek Ibuprofen STADA ni potrebno zaužiti s tekočino, prašek se namreč zaužije tako, da se ga strese na jezik, le-ta pa se raztopi v slini sami, nakar ga bolnik nadalje pogoltne s slino. 

Izdelek je še posebej priročen v primeru, ko na voljo ni vode oziroma tekočine. 

V primeru, da bolnik trpi za želodčnimi težavami, je bolje, da se zdravilo vzame tekom prehranjevanja, denimo ob kosilu. 

Stranski učinki

Za namen preverjanja stranskih učinkov, si natančno preberite priložena navodila za uporabo. 

Da zmanjšate možnost nastanka morebitnih neželenih učinkov je najbolje, da upoštevate vnos najmanjšega še učinkovitega odmerka in sicer najkrajši možen čas, ki je potreben za obvladovanje simptomov. 

Izdelka nikoli ne predozirajte. 

Prav tako izdelka ne uživajte v kakršni koli kombinaciji z alkoholom. 

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Karpalni kanal, mravljinci in bolečine v roki / rokah! Preprečite ga!

Karpalni kanal je ozek prehod, obdan s kostmi in ligamenti na področju dlani. Sindrom karpalnega kanala lahko povzroča neprijetno bolečino, mravljinčenje in odrevenelost v roki zaradi pritiska na srednji živec v zapestju. Kako si lahko pomagate?... preberi več...

Bolečine v križu in bolečina v žlički

Preberite vse o bolečinah v križu. Naj bo spopadanje s to pogosto težavo preprostejše. Po prebiranju tega prispevka boste razumeli, kaj pravzaprav bolečine v križu so, zakaj pride do njih in tudi kako jih omiliti ali celo odpraviti. Hkrati pa... preberi več...

Ibuprofen vs. paracetamol: v čem se razlikujeta?

Na tem mestu predstavljamo razlike med dvema učinkovinama - Ibuprofenom in paracetamolom. Izvedeli boste uporabna dejstva. Paracetamol vs. ibuprofen | Različice | Uporaba | COVID-19 v povezavi | Stranski učinki | Predoziranje | Interakcije... preberi več...

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka Zdravilo
Težava bolečina, povišana temperatura
Namen bolečina

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.