Ibuprofen paracetamol 200 mg/500 mg Belupo filmsko obložene tablete, 10 tablet
Ibuprofen paracetamol 200 mg/500 mg Belupo filmsko obložene tablete, 10 tablet
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Ibuprofen paracetamol 200 mg/500 mg Belupo filmsko obložene tablete, 10 tablet

Proizvajalec: Belupo
Ibuprofen/paracetamol 200 mg/500 mg Belupo, filmsko obložene tablete lajšajo bolečine različnih vzrokov.
Cena: 7,00 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Farmacevtska oblikatablete
Vsebujeibuprofen
Težavabolečina
Tip izdelkatablete

Opis

Ibuprofen/paracetamol 200 mg/500 mg Belupo, filmsko obložene tablete  lajšajo bolečine različnih vzrokov.

Kdaj uporabiti Ibuprofen/paracetamol?

  • ob bolečinah v križu
  • v obdobju migrene
  • pri povišani telesni temperaturi
  • ob prehladu in gripi

Delovanje Ibuprofen/paracetamol 200 mg/500 mg Belupo filmsko obloženih tablet

Zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo 200 mg/500 mg filmsko obložene tablete ima v svoji sestavi dve učinkovini, ki omogočata delovanje zdravilu. Gre za ibuprofen in paracetamol.

Prvi se uvršča v skupino nesteroidnih protivnetnih zdravil, ki jih poznamo tudi pod oznako NSAID. NSAIDi so znani po svojem delovanju, da zmanjšujejo bolečino in otekanje ter hkrati znižujejo zvišano telesno temperaturo. Druga učinkovina pa je paracetamol, ki velja za analgetik. ki lajša bolečine in znižuje temperaturo na drugačen način kot ibuprofen.

Sinergijsko delovanje dveh učinkovin poskrbi, da lahko to zdravilo pri odraslih služi za začasno lajšanje blagih do zmernih bolečin, ki nastanejo zaradi migrene, glavobola, bolečin v hrbtu, menstrualnih bolečin ali zobobola. Učinkovito pomaga lajšati tudi revmatske bolečine in bolečine v mišicah. Ibuprofen/paracetamol se uporablja tudi za lajšanje simptomov prehlada ter gripe, bolečega grla in povišane telesne temperature. To zdravilo bi priporočili vsem, ki se soočajo z bolečino, ki zahteva močnejšo analgezijo, ki jo lahko dosežeta ibuprofen ali paracetamol, uporabljena samostojno.

Če se po 3 dneh uporabe zdravila ne počutite boljše ali se počutite slabše, se posvetujte z zdravnikom.

Kaj morate vedeti preden boste uporabili zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo

Ne jemljite zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo:

če že jemljete katero koli drugo zdravilo, ki vsebuje paracetamol (glejte poglavje Druga zdravila in zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo),

če jemljete katero koli drugo zdravilo za lajšanje bolečin, ki vsebuje ibuprofen, velik odmerek acetilsalicilne kisline (nad 75 mg na dan) ali katera koli druga nesteroidna protivnetna zdravila (v nadaljevanju NSAID), vključno s specifičnimi zaviralci ciklooksigenaze-2 (COX-2) (glejte poglavje Druga zdravila in zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo)

če ste alergični na ibuprofen, paracetamol ali katero koli sestavino tega zdravila (navedeno v poglavju 6),

če ste alergični na acetilsalicilno kislino ali druga protibolečinska zdravila iz skupine NSAID,

če imate ali ste kdaj imeli razjede ali krvavitve v želodcu ali dvanajstniku (tanko črevo),

če imate motnje strjevanja krvi (koagulacija),

če imate srčno popuščanje, jetrno ali ledvično odpoved,

če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti,

če ste mlajši od 18 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom:

če ste starejši (nad 65 let), - če imate ali ste kdaj imeli astmo,

če imate težave z ledvicami, srcem, jetri ali črevesjem,

če imate sistemski eritematozni lupus (SLE) (stanje imunskega sistema, ki vpliva na vezivno tkivo, kar povzroči bolečine v sklepih, kožne spremembe in motnje drugih organov) ali druge mešane bolezni vezivnega tkiva,

če imate gastrointestinalne motnje ali kronično vnetno črevesno bolezen (npr. ulcerozni kolitis, Crohnova bolezen),

če ste v prvih 6 mesecih nosečnosti ali dojite (glejte poglavje Nosečnost, dojenje in plodnost),

če načrtujete nosečnost (glejte poglavje Nosečnost, dojenje in plodnost).

Kožne reakcije

V povezavi z zdravilom Ibuprofen/paracetamol Belupo so poročali o resnih kožnih reakcijah. Če se pri vas pojavijo kakršni koli kožni izpuščaji, poškodbe sluznic, mehurji ali drugi znaki alergije, morate zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo nemudoma prenehati jemati in poiskati zdravniško pomoč, saj so to lahko prvi znaki zelo resne kožne reakcije. Glejte poglavje 4.

Protivnetna/protibolečinska zdravila, kot je ibuprofen, so lahko povezana z majhnim povečanjem tveganja za miokardni infarkt ali možgansko kap, še posebej ob uporabi visokih odmerkov. Ne prekoračite priporočenega odmerka ali trajanja zdravljenja.

Preden vzamete zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom:

če imate težave s srcem, vključno s srčnim popuščanjem, angino pektoris (bolečino v prsnem košu), ali če ste že imeli srčni infarkt, srčni obvod, periferno arterijsko bolezen (slabo prekrvavitev nog ali stopal zaradi ozkih ali zamašenih arterij) ali kakršno koli možgansko kap (vključno z "malo možgansko kapjo" ali prehodni ishemični napad – TIA).

če imate visok krvni tlak, sladkorno bolezen, visok holesterol, imate družinsko anamnezo bolezni srca ali možganske kapi, ali če kadite.

Druga zdravila in zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo.

Ne jemljite zdavila Ibuprofen/paracetamol Belupo z:

drugimi zdravili, ki vsebujejo paracetamol,

drugimi zdravili iz skupine NSAID, kot sta acetilsalicilna kislina in ibuprofen.

Nekatera zdravila lahko medsebojno delujejo z zdravilom Ibuprofen/paracetamol Belupo, zato je potrebna posebna previdnost. Na primer:

tablete s kortikosteroidi,

antibiotiki (npr. kloramfenikol ali kinoloni),

zdravila proti slabosti (npr. metoklopramid, domperidon),

srčni stimulansi (npr. glikozidi),

zdravila proti povišanemu holesterolu (npr. holestiramin),

diuretiki (ki vam pomagajo odvajati vodo iz telesa),

zdravila za zaviranje imunskega sistema (npr. metotreksat, ciklosporin, takrolimus),

zdravila za manijo ali depresijo (npr. litij ali selektivni zaviralci ponovnega privzema serotonina – SSRI),

mifepriston (za prekinitev nosečnosti),

zdravila proti virusu HIV (npr. zidovudine).

Zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo lahko vpliva na druga zdravila oziroma druga zdravila lahko vplivajo nanj. Na primer:

antikoagulanti (redčijo kri/preprečujejo strjevanje krvi npr acetilsalicilna kislina, varfarin, tiklopidin),

zdravila, ki znižujejo visok krvni tlak (zaviralci ACE, kot je kaptopril, zaviralci adrenergičnih receptorjev beta, kot so zdravila z atenololom, antagonisti receptorjev angiotenzina II kot je losartan)

Tudi nekatera druga zdravila lahko vplivajo na ali na njih vpliva zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo, zato se morate vedno posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom, preden uporabite zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo z drugimi zdravili.

Uživanje zdravila

Za odrasle je dnevni odmerek ena tableta do trikrat dnevno. Med posameznim odmerkom mora miniti vsaj 6 ur.

V primeru, da ena tableta ne zadosti obvladovanju simptomov, lahko odmerek povečate in vzamete največ 2 tableti do trikrat na dan. Tudi tukaj morate med posameznimi odmerki počakati 6 ur.

V 24 urah ne smete vzeti več kot 6 tablet (kar ustreza 3000 mg paracetamola, 1200 mg ibuprofena na dan).

Da bi zmanjšali verjetnost neželenih učinkov, vzemite zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo skupaj s hrano.

Zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 18 let.

Kako jemati zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Samo za peroralno in kratkotrajno uporabo. Za lajšanje simptomov uporabite najnižji še učinkovit odmerek za najkrajše možno trajanje zdravljenja. Zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo ne smete jemati dlje kot 3 dni. Če se simptomi poslabšajo ali ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo kot bi smeli

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo kot bi smeli ali če so otroci pomotoma vzeli zdravilo, se vedno posvetujte z zdravnikom ali najbližjo bolnišnico, da dobite mneje o tveganju in nasvet o potrebnih ukrepih. Simptomi lahko vključujejo slabost, bolečine v trebuhu, bruhanje (lahko vsebuje sledi krvi), glavobol, zvonjenje v ušesih, zmedenost in tresoče gibanje oči. Pri večjih odmerkih so poročali o zaspanosti, bolečinah v prsnem košu, palpitacijah (nenormalno hitro ali nepravilno bitje srca), izgubi zavesti, krčih (predvsem pri otrocih), šibkosti in omotici, krvi v urinu, občutku hladnega telesa in težavah z dihanjem. Če ste vzeli preveč tega zdravila, se posvetujte z zdravnikom, tudi če se počutite dobro, saj lahko prevelik odmerek paracetamola povzroči zapoznelo resno poškodbo jeter.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo

Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Če ste odmerek pozabili vzeti, ga vzamite takoj ko se spomnite, nato pa naslednji odmerek vzemite vsaj 6 ur kasneje.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Nosečnost, dojenje in plodnost

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete zdravilo.

Če je potrebno, se zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo lahko uporablja med nosečnostjo. Zdravila ne jemljite, če ste v zadnjem trimesečju nosečnosti. Če ste v prvih 6 mesecih nosečnosti, bodite ob uporabi posebej previdni. Vzemite najnižji še učinkovit odmerek za zmanjšanje bolečine in/ali zniževanje zvišane telesne tempersture in ga uporabljajte najkrajši možni čas zdravljenja. Če se bolečina ne zmanjša/zvišana telesna temperatura ne zniža ali če morate zdravilo jemati pogosteje, se posvetujte z zdravnikom.

Za kratkotrajno zdravljenje s priporočenim odmerkom zdravila Ibuprofen/paracetamol Belupo dojenja ni treba prekiniti.

Zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo lahko oteži zanositev. Ibuprofen spada v skupino zdravil, ki lahko zmanjšajo plodnost pri ženskah. Ta učinek je reverzibielo po prenehanju jemanja zdravila. Če načrtujete zanositev ali imate t z zanositvijo, obvestite zdravnika.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

To zdravilo lahko povzroči omotico, zaspanost ali utrujenost. Pojavi se lahko tudi zamegljen vid. Ne vozite in ne upravljajte strojev, če jemanje tega zdravila kakor koli vpliva na vas

Kaj vsebuje zdravilo Ibuprofen/paracetamol Belupo –

Učinkovini sta ibuprofen in paracetamol. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 200 mg ibuprofena in 500 mg paracetamola. - Druge sestavine zdravila so: Jedro tablete: koruzni škrob, krospovidon tipa A (E1202), brezvodni koloidni silicijev dioksid (E551), povidon K-30 (E1201), predgelirani škrob (koruza), smukec (E553b), stearinska kislina. Obloga tablete: polivinil alkohol (E1203), smukec (E553b), makrogol 3350 (E1521), titanov dioksid (E171).

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Članki

Spletne vsebine

Karpalni kanal, mravljinci in bolečine v roki / rokah! Preprečite ga!

Karpalni kanal je ozek prehod, obdan s kostmi in ligamenti na področju dlani. Sindrom karpalnega kanala lahko povzroča neprijetno bolečino, mravljinčenje in odrevenelost v roki zaradi pritiska na srednji živec v zapestju. Kako si lahko pomagate?... preberi več...

Bolečine v križu in bolečina v žlički

Preberite vse o bolečinah v križu. Naj bo spopadanje s to pogosto težavo preprostejše. Po prebiranju tega prispevka boste razumeli, kaj pravzaprav bolečine v križu so, zakaj pride do njih in tudi kako jih omiliti ali celo odpraviti. Hkrati pa... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Farmacevtska oblikatablete
Vsebujeibuprofen
Težavabolečina
Tip izdelkatablete

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.