Infatrini dietetično živilo za posebne zdravstvene namene, 125 mL

Posebno oblikovana prehranjevalna formula, primerna za dojenčke. Posebno oblikovana prehranjevalna formula, primerna za dojenčke.
468762 4780

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Nina **** 2. 05. 2016 02:00
Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Živilo za posebne prehranske namene

Navodila za uporabo

Preverimo rok uporabe izdelka.

Preden stekleničko odpremo, se prepričamo, da pokrovček ni poškodovan. Izdelek ni primeren za uporabo, če je pokrovček izbočen ali vdrt.

Neposredno pred uporabo vsebino dobro pretresemo.

Pred pričetkom hranjenja si moramo skrbno umiti roke. Pri hranjenju uporabljamo le sterilen pribor.

Hranjenje z izdelkom Infatrini GOS/FOS lahko poteka s stekleničko ali s pomočjo sonde oziroma cevke.

Indikacije

Izdelek Infatrini GOS/FOS je posebno oblikovana prehranjevalna formula kot 1 kcal/ml, primerna za dojenčke, ki ne rastejo dovolj uspešno, za otroke z dodatnimi potrebami po hranilih in/ali otroke z redukcijo vnosa tekočin.

Izdelek Infatrini GOS/FOS je namenjen dojenčkom od rojstva do 18. meseca starosti ali do 8 kg telesne teže.

Hranjenje s stekleničko: Izdelek Infatrini GOS/FOS je sterilen in pripravljen za takojšnjo uporabo pri sobni temperaturi. Po želji ga lahko tudi segrejemo, pri čemer zaprto stekleničko potopimo v toplo vodo.

Izdelka NE segrevamo v mikrovalovni pečici. Steklenička Infatrini GOS/FOS ustreza večini dud z navojem na tržišču.

Prehranjevanje s pomočjo cevke oziroma sonde:
Izdelek mora biti ogret na sobno temperaturo. Preden stekleničko odpremo, jo dobro pretresemo in zgornji del stekleničke očistimo z alkoholno krpico. Stekleničko lahko privijemo neposredno na komplet za hranjenje FlocareUniversal set. Možno je tudi, da celotno količine hrane, potrebne za en dan, pretresemo v sterilni vsebnik, pri čemer ves čas pazimo na aseptičnost.
Način shranjevanja: Izdelek hranimo v hladnem in suhem prostoru (4–25oC), zaščiten pred neposredno sončno svetlobo. Po odprtju stekleničke moramo izdelek hranitiv hladilniku (4°C) in ga porabiti v roku 12 ur. Vsebino odprte stekleničke, ki johranimo na sobni temperaturi, moramo porabiti v roku 4 ur od odprtja. Po hranjenju neposredno iz stekleničke po eni uri vso neuporabljeno vsebino zavržemo. Preostalo neporabljeno vsebino vedno zavržemo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Poporodna doba

Telesne spremembe
Presredek. Šiv presredka lahko povzroča močne bolečine. Da se rana hitreje zaceli, je ugodneje, če sedite na trdih stolih oziroma da si nastavite na stole posebne gumijaste blažilce, namesto da sedite na blazinah: okolica rane se prej in bolje pozdravi, če so noge med sedenjem položene na ravno površino in jih držite skupaj, čeprav vas lahko v tem položaju v začetnih minutah boli. Bolečine naj bi v normalnem primeru začele popuščati po tretjem dnevu po porodu, celjenje pa naj bi trajalo najmanj dva tedna. Pri močnih in pekočih bolečinah je priporočljivo piti veliko tekočine, s čimer se blato razredči in so bolečine pri odvajanju blata manjše; za mehko blato jejte čim več mislijev in pijte magnezij.

Blagodejno bodo delovali obiski kopališč, kjer vam bo koristilo sedenje v topli vodi. Lahko pa sami naredite morsko vodo, tako da v kad tople vode stresete tri žličke soli, ali si pomagate s hrastovim lubjem in ognjičem. Preden se oblečete, natančno obrišite rano.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Nutricia Nutricia
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja