Inofolic folna kislina + mioinozitol, 20 vrečk

lnofolic je prehransko dopolnilo z mioinozitolom in folno kislino. lnofolic je prehransko dopolnilo z mioinozitolom in folno kislino.
942332 21745

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

lnofolic je prehransko dopolnilo z mioinozitolom in folno kislino (folatom). 

Namenjen je doseganju priporočenih količin obeh sestavin, v primerih zmanjšanega ali nezadostnega vnosa s hrano, ali pa primeru povečanih potreb organizma po teh sestavinah.

lnofolic prehransko dopolnilo vsebuje

Mioinozitol je izomer sladkornega alkohola C6, ki spada v skupino B vitaminov. Mioinozitol se nahaja v žitaricah, koruzi, zeleni zelenjavi in mesu ter je naravno prisoten v človeškem organizmu kot sestavni del celične membrane.

Folna kislina spada v skupino vitaminov B in prispeva k razvoju materinega tkiva med nosečnostjo, prispeva k sintezi aminokislin in k nastajanju krvi in prispeva k presnovi homocisteina ter prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju.

Uporaba lnofolic prehranskega dopolnila

lnofolic se lahko jemlje kadar koli tekom dneva. Priporočeno jemanje, 2 vrečki na dan. Vsebino se raztopi v kozarcu vode in se zaužije.

Namen jemanja inofolic prehranskega dopolnila

Ob upoštevanju dnevne doze, ki znaša dve vrečki na dan prehransko dopolnilo napolni organizem z 400 mikrogrami folne kisline ter 4000 mg mio-inozitola.

Mio inozitol je naravna sestavina vsake celice brez katere celica ne more preživeti. 

1 vrečica vsebuje

2000 mg mio inozitola

200 µg folne kisline (folat) - 100% priporočenega dnevnega vnosa

Prednosti izdelka inofolic

Izdelek ne povzroča stranskih učinkov (sklicujoč se na 6 študij, v kateri so bile udeležene predvsem ženske - velikost vzorca: 600).

Prvi stranski učinki se pojavijo pri odmerku mio-inozitola v količini več kot 12 gramov in rezultira v simptomih kot so diareja, črvičenje v želodcu in podobno.

Nekaj dejstev o nosečnosti in s tem povezanimi problemi

Skoraj 80 procentov žensk s policističnimi jajčniki nima rednih menstruacij
Zgolj 20 procentov tovrstni žensk ima normalno in redno ovulacijo
Vsebnost pomembnih sestavin, ki jih med drugim vsebuje tudi predstavljeno dopolnilo pripomore k izboljšanju stanja jajčnih celic, kar je še posebej pomembno pri postopkih kot so IVF ali ICSI.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Inositol/Inozitol in PCOS!

Vprašanje stranke: Pozdravljeni! Zanimam se za nakup inositola v vaši spletni trgovini. PCOS imam diagnosticiran okoli 15-20 let,simptomi pa se po porodih kar hitro slabšajo.. (najbolj...

Preberi več...

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Inofolic Inofolic
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja