Intimna nega v poletnih mesecih!

Zaradi visokih temperatur in prekomernega potenja, je zelo pomembno, da v poletnih mesecih še posebej dobro poskrbimo za intimno nego. To pa ni pomembno le za naše dobro počutje, temveč predvsem za naše zdravje.

Intimni predeli so zelo občutljivi, zato potrebujejo pravilno in predvsem blago nego. Z agresivnimi sredstvi lahko hitro porušimo naravno pH ravnovesje, kar posledično privede do draženja in okužb, hkrati pa se moramo zavedati, da so intimni predeli manj zaščiteni in zato razna agresivna in strupena sredstva na teh predelih še lažje vstopajo v naše telo.

Ekipa Spletne lekarne Žužemberk se zaveda, da veliko ginekoloških težav izhaja iz nepravilne higiene ali z uporabo neustreznih izdelkov za našo kožo. Izdelki, ki prihajajo v neposreden stik z našo kožo in sluznico, ne smejo vsebovati nikakršnih kemičnih snovi, ki dražijo našo kožo in sluznico ter zastrupljajo naše telo. Tako lahko s skrbno intimno nego težave omilimo in celo preprečimo.

Zato priporočamo vate, vložke in tampone podjetja Masmi, ki so izdelani iz 100% organskega bombaža. So hipoalergeni, brez parfumov in ne vsebujejo klora ali dioksina, ki se drugje uporabljata v postopkih beljenja. Tamponi vsebujejo še posebno mrežico za zaščito, da ne ostanejo vlakna v notranjosti ženskega telesa.
Zelo pomembna je tudi uporaba posebnega intimnega mila, ki nežno očisti intimne dele in upošteva njihovo naravo. Ekipa Spletne lekarne Žužemberk vam priporoča intimno milo, ki je narejen z izbranimi sestavinami, z aloe vero in ima pH 5.5, ki je enak pH kože in sluznice. Pravilen pH je izredno pomemben, kajti pri porušenem ravnovesju je sluznica dovzetnejša za škodljive zunanje vplive in za različne mikroorganizme, ki povzročajo neprijetna in lahko tudi nevarna vnetja.
Naše intimno milo upošteva občutljivost nežnih predelov, ne vsebuje sodium lavril sulfatov, alergenov, PEG, parabenov, umetnih barvil ali sintetičnih parfumov. 

Ker je poletje tudi čas sproščenosti in spoznavanja novih znanstev in partnerstev, priporočamo tudi primerno zaščito pri spolnih odnosih, ki nas bo zaščitila pred neželeno nosečnostjo in pred spolno prenosljivimi boleznimi.

Ekipa Spletne lekarne Žužemberk zato ponuja naravno alternativo tudi pri kondomih. Kondomi so pridobili certifikat VEGAN, saj ne vsebujejo sestavin živalskega izvora. So prvi kondomi, ki so dobili certifikat Vegan Society, programa PeTA (združenje namenjeno etičnemu odnosu do živali) in Ethiquette. Izdelki prav tako ne vsebujejo nobenih kemikalij in parabenov.

Lepe počitnice vam želi Ekipa Spletne lekarne Žužemberk

Komentarji