Intrasite gel, 15 g

<strong>Gel, ki zagotavlja naravno očiščenje rane.<br><span class="modro"><br>Opozorilo: minimalna količina Intrasite gelov je 10.</span><br></strong> Gel, ki zagotavlja naravno očiščenje rane.

Opozorilo: minimalna količina Intrasite gelov je 10.

2022-01-23 6,13 €
344931 353

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Za enkratno uporabo. 
Sterilizirano s paro. 
Ne uporabljajte vsebine, če je ovojnina odprta ali poškodovana. Hraniti v suhem prostoru (« 2.5 °C). 

Opis

INTRASITE Gel je prozoren amortni hidrogel, ki vsebuje modificiran polimer karboksimetil celuloze, proplen glikol in vodo. Hidrogel je sterilen in posamično pakiran v posebni dozi z aplikatorjem za lažje nanašanje v rano. 

Način delovanja

INTRASITE Gel zagotavlja naravno očiščenje rane. Deluje po principu avtolize in nežnega vlaženja nexrotičneqa tkiva ter mehčanja in absorbcije izločka. 
INTRASITE Gel vzdržuje v rani vlažno okolje. Ne lepi se na rano in ne poškoduje zdravega tkiva in okolice rane. 

Indikacije

INTRASITE Gel je indiciran za odstranjevanje mrtvine na plitvih in globokih ranah (kot so tudi npr. preležanine, golenje razjede, dlančno stopalo, maligne rane, opekline, kirurške rane, raztrganine, opraskanine, amputacije in fungoidne razjede). Ravno tako ga lahko uporabljamo za zdravljenje granulirajočih globokih ran, odrgnin in opeklin zaradi sevanja. INTRASITE Gel lahko uporabljamo na okuženih ranah pod zdravniškim nadzorstvom. 

Navodila za uporabo

Pred terapijo z obsevanjem odstranite preostanek gela. 
 
1.Odstranite sekundarno oblogo. Očistite rano s sterilno fiziološko raztopino. 
2.Odstranite zaščitni pokrovček z aplikatorja. Obrišite aplikator z antiseptično krpico. Odlomi te gornji del aplikatorja. 
3.Nanesite INTRASITE Gel v rano. Z aplikatorjem se rane ne dotikajte, rahlo stisnite embalažo in nanesite gel na rano tako, da bo prekrita celotna površina rane s približno 5 mm slojem. Neporabljen gel zavrzlte. 
4. Prekrijte rano s sekundarno oblogo, ko jo izberete glede na stanje rane:
 
Rana s suho nekrozo 
Rana z izločanjem 
Rana v fazi granulacije 
Rana z neprijetnim vonjem 
 
5. INTRASITE Gel odstranimo z rane z izpiranjem s sterilno fiziološko raztopino. Na ranah s suho nekrozo ali izločkom, je priporočljiva menjava na vsaj tri dni. Na čisih ranah v fazi granulacije je menjava Odvisna od kliničnega stanja rane in količine izločka. 

Opozorilo

Ne uporabljajte INTRASITE Gela, če je znana preobčutlitvost na katero od sestavin (propilen glikol). INTRASITE Gel uporabljajte pazljiVO v bližini oči in v globokih ranah z ozko vhodno odprtino (npr. pri fistulah), ker je odstranjevanje gela lahko oteženo. INTRASITE Gel je za zunanjo rabo in ga ne uživamo oralne. 

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Udarnina

Ali in kako lahko nastanek udarnin preprečite?
Udarnin se v celoti ne more preprečiti, z opozarjanjem in različnimi strategijami za preprečevanje poškodb pa se lahko zmanjša njihovo število in teža posameznih poškodb. Znani so preventivni programi, ki opozarjajo na pomen uporabe čelade na kolesu, dejavnosti pod vplivom alkohola in psihoaktivnih substanc, ergonomsko ureditev delovnih mest, preprečevanje padcev pri starejših, preprečevanje "weekend warrior" sindroma - pretirana dejavnost netreniranih posameznikov ob koncu tedna.Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Smith&nephew Smith&nephew
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Ključne besede