Isla moos, 30 ali 60 pastil

Pri vnetem, vzdraženem grlu, suhem, dražečem kašlju in hripavosti.
101 101

Ocene in mnenja

Opis

IZDELEK JE MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Pojem medicinskih pripomočkov pokriva vse izdelke, ki se uporabljajo za diagnosticiranje, preprečevanje, spremljanje, zdravljenje in lajšanje bolezni, okvar, invalidnosti, anatomskih funkcij ali fizioloških procesov, za nadzor spočetja in ki svojega glavnega predvidenega namena učinka na človeško telo ne dosega na farmakološki, imunološki ali metabolični način. Pod medicinske pripomočke torej zajemamo vse od navadnih obližev do elektromagnetnih in mehaničnih aparatur za bolnišnično uporabo, kirurških instrumentov ter diagnostičnih testov.

Zaradi narave in lastnosti medicinski pripomoček težko uveljavljate v reklamaciji.

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

Isla moos je inovativen medicinski pripomoček, primeren za vse osebe, ki imajo težave z kašljanjem, neprijetnim draženjem v predelu grla in v primeru hripavosti glasu.

V kolikor ste pevec, govorec ali celo učitelj ali pa sem orebiti nahajate v prostoru s suhim zrakom (klimatizacija, ogrevanje) ali pa ste morda prekomerno izpostalvjeni škodljivim snovem (smog, dim) in trpite posledično za respiratornimi težavami - potem je smiselno, da od časa do časa pomislite na eno izmed pastil Isla.

Če imate hripav glas, ali le boleče žrelo, vam bodo te prijetne pastile prijetno pomagale in rešil vsak problem z glasilkami. Medicinski pripomoček Isla lahko uporabljate celo preventivno.

Pri lizanju pastil se sprošča ekstrakt zdravega lišaja "islandskega mahu". Ta ekstrakt sestoji iz 50-70% vodotopne sluzi, ki prekrije sluznico v ustih in žrelu in jo posledično zaščiti pred zunanjimi dejavniki in preprečuje (nadalje) draženje. Že prizadeto površino sluznice lahko jemanje Isla pastil hitreje pozdravi.

Uporaba Isla-Moos pastil

Pastile Isla-Moos so zdravilo rastlinskega izvora, namenjeno uporabi pri vnetem, vzdraženem grlu, suhem, dražečem kašlju in hripavosti. V ekstraktu vsebovane učinkovine prekrijejo sluznico v grlu in žrelu. S tem jo ščitijo pred zunanjo infekcijo in vzdraženjem zaradi različnih vzrokov, umirjajo suh, dražeč kašelj ter vnetja gornjih dihalnih poti.

Zdravilo uporabljamo pri prenapenjanju glasu – npr. govorniki, učitelji, pevci in igralci.

Praktični primeri uporabe

    * ob vnetem in vzdraženem grlu, zaradi umirjanja vnetja in obnove sluznice v grlu
    * ob suhem, dražečem kašlju
    * ob hripavosti kot posledici akutnega vnetja
    * kadar bivamo v prostorih s suhim zrakom (npr. centralno ogrevanje, klimatizirani prostori), zaradi boljše ovlažitve sluznice grla in zmanjšanja draženja v grlu
    * preventivno pri verjetnosti obolevanja za prehladom, zaradi sposobnosti zdravila da zaščiti dihalne poti pred infekcijo
    * kadar bolj naprezamo glas (npr. govorniki, učitelji, pevci in igralci)
    * kadar imamo zamašen nos in zato dihamo skozi usta, zaradi boljše ovlažitve sluznice grla in zmanjšanja draženja v grlu

Odmerjanje zdravila

Od 4. leta starosti dalje večkrat dnevno po 1-2 pastili     
 
Zdravilo lahko jemljemo po potrebi dalj časa.

Zdravilne učinkovine

Izvleček islandskega lišaja.

Ekstrakt je pridobljen s pomočjo varne vodne ekstrakcije.

Izdelek lahko uporabljate dlje časa, saj ne povzročajo navajenosti oziroma odvisnosti. Po 10 dnevih uporabe Isla Mint pripomočka se lahko preventivno oglasite tudi pri zdravniku.

Neželjeni učinki

Le-ti so zelo malo verjetni, če pa se vseeno pojavijo, prenehajte z uporabo izdelka ali preizkusei še kakšne druge pastile iz skupine Isla.

Pastil ne uporabljajte po preteku roka uporabnosti.

Ljudje, ki trpijo zaradi fenilketonurijo naj izdelka ne žuivajo, zaradi vsebnosti sladkorja aspartama

Indikacije za uporabo Isla moos

Katar bronhijev, suh kašelj, hripavost in pomožno sredstvo pri bronhialni astmi. 

Izpostavljenost večjim naporom in obremenjevanje glasilk (pevci, predavatelji, govorniki).

Sušenje sluznice zgornjih dihalnih poti zaradi vdihavanja suhega zraka v prostorih z nezadostno vlažnostjo med ogrevalno sezono lahko prav tako zelo iritira sluznico. posobne težave se pojavljajo pri osebah, ki se nahajajo v klimatiziranih sobah ali se pojavijo pogosto tudi pri športnikih.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Infekcijska mononukleoza

?Kako poteka zdravljenje?
Večina bolnikov posebnega zdravljenja ne potrebuje, zadošča le počitek. Proti vročini ali bolečinam lahko bolnik vzame običajna zdravila. Antibiotiki v večini primerov niso potrebni. Pri manjšem odstotku bolnikov je zaradi zapletov potrebno zdravljenje v bolnišnici.
?Kako bolezen poteka?
Čas od okužbe do izbruha bolezni je 7-50 dni. Bolezen večinoma traja 2 tedna in se pozdravi sama od sebe. Včasih lahko zvišana telesna temperatura traja tudi od 4-6 tednov, utrujenost pa celo še več tednov ali mesecev.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Engelhard arzneimittel Engelhard arzneimittel
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov