Izosan G prašek, 100 g

Zrnca za splošno sanitacijo in razkuževanje vode. Zrnca za splošno sanitacijo in razkuževanje vode.
551597 6433

Ocene in mnenja

Opis

Pozor: varnostni list je dosegljiv v priponki!


Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo!
Nevarne lastnosti izdelka si oglejte v varnostnem listu v poglavju 2, v točki 2.2 Elementi etikete ali v poglavju 15 Zakonsko predpisani podatki.

Zrnca za splošno sanitacijo in razkuževanje vode,

Izosan G je stabilno klorovo razkužilo v obliki belega granulirana z značilnim vonjem klora. Za močno antimikrobni učinek je odgovorna neionizirana hipoklorna kislina. Njen učinek temelji na celični poškodbi encimskih sistema celice. Učinkovitost klorovih snovi se zmanjšuje z naraščanjem pH. Največja učinkovitost na območju pri pH 4 - 7. Pri pH 7,5 je razmerje med hipoklorno kislino in njeno ionizirano obliko enako, in sicer 1: 1.

Izosan-G raztopina, pripravljena po navodilih za uporabo, ni strupena ali škodljive za zdravje ljudi in živali, ne draži kože in sluznice, ne povzroča alergije. Ne škoduje materialu kot so tekstil, guma, les in ne škodujejo okolju.

NAČIN UPORABE

Izosan-G se uporablja raztopljen v vodi. Pozorno preberite navodila, ki so priložena razkužilu Izosan G.

Doziranje

Doziranje je jasno opredeljeno v navodilu, ki si ga natančno preberite.

Neželeni učinki

Nezaščitene osebe, ki izvajajo razkuževanje lahko čutijo bolečino v prsih, cianoza, dispneja, glavobole in bolečine v mišicah.

Predoziranje

Če Izosan-G zaužijemo v večji količini ali koncentraciji zaradi malomarnosti sledijo krči v vratu, bolečine v prsih, kašelj upočasni pa se tudi dihanje.V tem primeru je potrebno umetno povzročiti bruhanje nakar pa užijemo večje količine vode. Če imamo možnost pijemo mleko oziroma zaužijemo surova jajca.

Previdnostni ukrepi

Zrnca Izosan-G so strupena pri zaužitju. Vdihavanje prahu ni dovoljeno. Prah naj ne pride v stik s kožo, s sluznico ali očmi. Če se to zgodi izpirajte predel z veliko količino vode nato pa še z 1-2% raztopino natrijevega hidrogen karbonata.

OPOZORILA

Izosan-G je oksidativna substanca. Ne mešajte ga z drugimi oksidacijskimi in redukcijskimi snovmi, dušikovih spojinami, bazami ali z močnimi kislinami. Pri delu z Izosan-G granulatom je priporočena uporaba zaščitne obleke in rokavic iz gume ali plastične mase. Razkužen prostor je potrebno dobro prezračevati in tudi med razkuževanjem.

HRANJENJE

Izosan-G hranite v tesno zaprtih prostorih v suhem, hladnem prostoru. Pripravek ni vnetljiv.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Celovito razstrupljanje - preprosti napotki za izboljšanje zdravja in počutja

Kako deluje: Jagode pomagajo, da se znebite posledic, ki sta jih povzročila rdeče vino in nikotin. Zato poskusite ta sok po prekrokani noči.

Sok:

5 očiščenih jagod pest borovnic pest malin

1 banana

1 jedilna žlica jogurta

pest bučnih ali sončničnih semen

425 ml jabolčnega soka (svežega ali sok s 100- odstotnim sadnim deležem)

Vsujete sestavine v mešalnik. Mešajte, dokler se semena popol norna ne vmešajo. Nalijte sok v visok kozarec in če želite, dodajte led.
Celovito razstrupljanje; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Plivasept Plivasept
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja