Jamieson vitamin D 10 mcg, 90 tablet

<p>Vitamin D pomaga pri razvoju in vzdrževanju kosti in zob.</p>

Vitamin D pomaga pri razvoju in vzdrževanju kosti in zob.

492213 22423

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Metka **** 24. 02. 2015 01:00
Tablete so majhne in prijetne za uživanje. Po 10 dnevih seveda ne morem ocenjevati učinka. Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Vitamin D:

  • Pomaga pri razvoju in vzdrževanju kosti in zob.
  • Pomaga pri absorpciji in uporabi kalcija in fosforja.


Za vitamin D so sprva mislili, da je hormon, saj deluje na enak način. V jetrih se vitamin pretvori v obliko, ki jo kri lahko prenaša po telesu. Nato se v ledvicah pretvori v hormon, ki pospeši vsrkavanje kalcija v črevesju in omogoča normalen razvoj kosti.
Vitamin D je v maščobi topen vitamin, ki uravnava presnovo kalcija in je potreben za kalcifikacijo kosti in zob. Vitamin D najdemo predvsem v dveh oblikah: D2 (Ergokalciferol) in D3 (holekalciferol). Vitamin D2 izhaja iz rastlinskega materiala, D3 pa je v ribjem olju in jajčnem rumenjaku. Nastaja tudi v koži, če je izpostavljena soncu. UV-svetloba deluje na holesterol v koži in deluje sočasno z jetri in ledvicami za proizvodnjo vitamina D3.

Poleg njegove vloge pri absorpciji kalcija, vitamin D omogoča prevzem magnezija in fosforja iz črevesja. To sta dva od mineralov, ki sodelujeta pri urejanju koncentracije kalcija v serumu, ki skrbi za optimalno mišično kontraktilnost in celično funkcijo.
Z vzdrževanjem ustrezne ravni kalcija v serumu omogoča vitamin D normalno mineralizacijo kosti ter rast in razvoj kostnega tkiva. Vitamin D pospešuje absorpcijo kalcija, poleg tega pa ima tudi druge vloge v organizmu.

Vitamin D kot holekaciferol svetujemo vsem starejšim ljudem. Ker vemo, da ga s hrano ne moremo dobiti in da od oktobra do marca v našem podnebnem pasu v koži ne nastaja, so dodatki vitamina D pomembni za vse. Z nadomeščanjem vitamina D bomo vplivali na trdost kosti, na mišično maso in moč in tako vplivali na boljši imunski sistem, čvrstost kosti in številne druge prednosti.

Vitamin D Jamieson je na svetu najčistejši vitamin D3 in je enake oblike kot vitamin, ki ga telo naravno proizvaja, ko je koža izpostavljena soncu. Vitamin D Jamieson izhaja iz najboljšega lanolina, bogatega in obnovljivega vira vitamina D. Lanolin se izloči iz volne na soncu živečih ovc iz držav Avstralije in Nove Zelandije in je nato poslan v Francijo , kjer je deležen sofisticirane, vrhunske obdelave, da dobimo izjemno čist in v kristalni obliki pred-vitamin D3. Izpostavljenost UV svetlobi - isti mehanizem, ki omogoča, naravno sintezo vitamina D - aktivira pred vitamin D in ga pretvori v farmacevtsko obliko D3 vitamina. Končni produkt tega sofisticiranega procesa je končni proizvod, znan kot Vitamin D Jamieson, izdelan brez testiranja na živalih. Vitamin D je Jamieson 400 ie je izdelan iz naravnih virov in farmacevtsko preizkušeni za zagotovitev popolne moči in absolutno klinično čist. Ta formula predstavlja bistveno hranilo, ki pomaga pri absorpciji kalcija in spodbuja rast in razvoj za močne kosti in zobe. Zakaj je vitamin D 400 IU iz laboratorijev Jamieson drugačen .... in zakaj ta razlika pomeni konkurenčno prednost?

1) Jamieson Vitamin-D, svetovna novost, je naravni vitamin D3. Popolnoma sledljiv od kmetije do konca brez testiranja na živalih.

2) Naši premium prehranski dodatki, so izdelani z uporabo 360° ČISTOST procesa - najmanj 360 testov kakovosti, ki zagotavljajo sledljivost in zanesljivost surovine, varnost izdelkov, polno moč in so absolutno klinično čisti. Kar pa nas naredi še posebej superiorne - vsaka serija je posebej testirana in v primeru nečistoč tudi zavržena, kar lahko dokazujemo tudi z analiznimi certifikati vsake serije proizvodnje!

SESTAVINE

Na voljo je 90 tablet.

Ena tableta vsebuje: Vitamin D3……………………………10 mcg/400 ie (100% priporočen dnevni vnos)

POMOŽNE SNOVI

Celuloza, dikalcijev fosfat, magnezijev stearat rastlinskega izvora.

PREDNOSTI

• Bistven za normalen razvoj in ohranjanje kosti in zob.
• Pomaga pri absorpciji in uporabi kalcija in fosforja v telesu.
• Dejavnik pri ohranjanju dobrega počutja.

INTERAKCIJE Z ZDRAVILI

Antikoagulantnih zdravil, zaviralci kalcijevih kanalov, ki vsebujejo magnezij Antacidi. Kortikosteroidi, Anti-astmatična zdravila / bronhodilatatorji, proti cholestrol Droge / HMG Co reduktaze, antituberkulotiki, histamini (H2), progestini.

PODPORNE INTERAKCIJE
Vitamin D deluje s kalcijem za ohranitev močnih kosti in zobov.

VARNOSTNI UKREPI

Ni znano, če se jemlje kot je predpisano.

TOKSIKOLOŠKI UČINKI

Prevelika doza vitamina D lahko povzroči nespecifične simptome, kot so driska, zaprtje, glavobol, izgubo teka, hujšanje, slabost, bruhanje in huda utrujenost. Presežek vitamina D, lahko tudi zviša raven kalcija (hiperkalciemija), kar lahko povzroči nepravilnosti srčnega utripa in odlaganja kalcija in fosfata v ledvicah in mehkih tkivih (npr. mišicah).

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Jamieson Jamieson
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja