Jelonet obloge - 10x40cm, 10 kos

Parafinska obloga za pomiritev in zaščito rane. Parafinska obloga za pomiritev in zaščito rane.
453609 6496

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Obloge Jelonet so namenjene ublažitvi in pomiritvi ran. Rano dobro zaščitijo, prav tako pa omogočajo prosto izločanje izločka rane. Obloga ne reagira s površino povrhnjice, na rano se ne lepi, obenem pa nudi močno zaščito, ker se dobro oprijemlje nepoškodovane površine. Izloček rane se zbira v sekundarni absorptivni plasti. 
Obloga je primerna za uporabo skupaj z antibiotičnimi ali antiseptičnimi sredstvi. Gazo lahko oblikujemo, jo režemo in jo tako prilagodimo velikosti poškodbe na koži.

Uporabljamo pri:

- raztrganinah in odrgninah,
- opeklinah,
- razjedah na nogah.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Gibanje za zdravo življenje

Alzheimerjeva bolezen
Vsakršna vrsta gibanja precej spodbuja naše možgane, ki trenirajo skupaj z vsako mišico. Če udarimo žogico za tenis ali golf oziroma se sprehodimo po gozdni poti, moramo vedeti, da je navigacija v tridimenzionalnem prostoru čisti džoging za možgane. Tako ima že vsakdanji sprehod velik učinek pri ohranjanju duševnih zmogljivosti. Kot je dokazala havajska raziskava z 2.257 moškimi udeleženci v starosti od 71 do 93 let, se z vsakodnevnim trikilometrskim sprehodom za 50 odstotkov zmanjša tveganje, da zbolimo za Alzheimerjevo boleznijo ali drugimi oblikami demenc.

Tudi dolgoročna raziskava Nurses' Health Study, ki je potekala še v letu 2002 in se je je udeležilo več kot 18.000 žensk, je potrdila ugoden vpliv rednega gibanja na duševne zmogljivosti. Ta učinek si strokovnjaki razlagajo tako, da gibanje spodbuja možgansko prekrvavitev in spodbode k nastajanje hormonov, potrebnih za proizvodnjo novih živčnih celic.

Istočasno pa verjetno krepitev telesnih sposobnosti zavira nastajanje tiste beljakovine, ki se odlaga v možganih bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo; ta jih postopoma uničuje. Preizkusi na živalih so to povezavo potrdili že prej.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Smith&nephew Smith&nephew
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja