x
Vse kategorije
Jelonet obloge - 15cmx2m, 10 kos
Jelonet obloge - 15cmx2m, 10 kos
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Jelonet obloge - 15cmx2m, 10 kos

Proizvajalec: Smith&nephew
Parafinska obloga za pomiritev in zaščito rane.
Brezplačna poštnina!
Cena: 133,14 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga

Ocene in mnenja

Opis

MEDICINSKI PRIPOMOČEK
 
Učinkovita zaščita pri celjenju ran.
Obloge Jelonet ublažijo, pomirijo in ščitijo rano. Rana se zdravi na način, da se izloček poškodbe zbira v sekundarni absorptivni plasti. Obloga se ne lepi na površino rane, ob enem pa se močno prilepi na nepoškodovano kožo, kar pospeši celjenje zaradi nepredušnosti. Obloga je namenjena souporabi skupaj z antibiotičnimi ali antiseptičnimi sredstvi. 
Gaza  lahko narežemo na manjše dele in tako obliko prilagodimo rani. 

Uporabljamo pri:

- razjedah na nogah,
- raztrganinah in odrgninah,
- opeklinah.

Priloge

Ali ste vedeli

Gibanje za zdravo življenje

Revmatizem
Gibanje je lahko smiselno tudi pri bolečinah v sklepih, vendar se je prej treba posvetovati z zdravnikom ali s fizioterapevtom o tem, katere vrste gibanja so smiselne in katere preveč ali prehitro obremenijo naše sklepe.

V ameriški raziskavi z 250 starostniki z artrozo je ena skupina udeležencev 18 mesecev sodelovala pri aerobiki, druga pri vajah za moč, tretja, primerjalna skupina, pa se s športom ni ukvarjala. Pri neaktivni skupini so se pri 53 odstotkih pojavile težave pri gibanju, v drugih dveh, kjer so se športno udejstvovali, pa le pri 38 odstotkih. To je potrdilo, da ima gibanje očitno ugodne učinke tudi na artrotične sklepe.

Preobremenitev. Pri aktivnih športnikih je artroza lahko posledica preobremenitve. Poenostavljeno rečeno, vsaka poškodba zaradi obrabe nastane kot posledica neravnovesja med obremenjenost jo in možnostjo prenesti obremenitev.

Poškodbe sklepov, vezi, kit, sklepnega hrustanca ali meniskusa lahko povzročijo trajne okvare, saj jih prizadeti pogosto podcenjujejo oziroma jih pravočasno ne zaznajo in zdravijo. Kritične so tudi zato, ker bolečine pogosto ne odgovarjajo dejanski stopnji poškodbe. Ker imajo starejše poškodbe slabše možnosti za ozdravitev, bi moral izkušen zdravnik sveže poškodbe sklepov čim prej pregledati in uvesti terapijo, saj je le popolnoma ozdravljen sklep mogoče spet maksimalno obremeniti.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Kupili so tudi

Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaobloga

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.