Jodove kapljice, 50 mL

<p><strong>Jodove kapljice so primeren vir joda v obliki raztopine in so varna alternativa Lugolovi raztopini. Vsebujejo enake sestavine kot Lugolova raztopina. <br /></strong></p>

Jodove kapljice so primeren vir joda v obliki raztopine in so varna alternativa Lugolovi raztopini. Vsebujejo enake sestavine kot Lugolova raztopina.

510165 27867

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 4
Ocena izdelka:
MILKA **** 4. 08. 2016 02:00
Preberi več
Uroš **** 2. 05. 2016 02:00
Preberi več
Nina **** 25. 09. 2015 02:00
Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Jodove kapljice veljajo za možen vir joda v obliki raztopine in jih med drugim priporoča tudi Gersonov inštitut.

Vsebina joda v Jodovih kapljicah

Jod, kalijev jodid, destilirana voda
ena kapljica (1/20 mililitra) pa vsebuje 50 mcg joda.

Jodove kapljice so raztopina joda (vodna raztopina), ki ima predvsem v medicini že dolgo tradicijo uporabe. Kar 200 let je že tega od kar se lugolova raztopina uporablja v zdravstvene namene, v zadnjem času pa pomanjkanje joda urejamo tudi z večjim vnosom jodirane soli.

Ali so jodove kapljice kakorkoli sporne?

Ne, jemanje jodovih kapljic ni sporno. Izdelek je pri upoštevanju priporočenega odmerjanja povsem varen.

Priporočena dnevna doza joda je 150 mikrogramov.

Priporočeno odmerjanje znaša 2-3 kapljice dnevno kar pomeni vnos maksimalno 150 mikrogramov joda, če odmerimo tri kapljice (priporočeno pa je 150 mikrogramov dnevno).

Opozorilo: ob različnih genetskih predispozicijah ter težavah v povezavi s ščitnico se o uporabi izdelka posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Le majhen vnos tega sicer nizko koncentriranega izdelka lahko pri nekaterih redkih boleznih povzroči poslabšanje stanja.

Sestavine Jodovih kapljic

Jod, kalijev jodid, destilirana voda
ena kapljica (1/20 mililitra) pa vsebuje 50 mcg joda.

Jodove kapljice proizvaja priznan Gersonov inštitut.

Uporaba Jodovih kapljic

Jodove kapljice zaužijte peroralno in sicer je ustrezen odmerek med 2-3 kapljici dnevno. Kapljice lahko pomešate z zdravim pomarančnim sokom.

Jodove kapljice lahko uporabite tudi dermalno in sicer kapljice nakapajte na notranjo stran zapestja, nakapajte 2-3 kapljice ter pustite, da se kapljica vpije.

Opozorilo: pripravljene raztopine nikoli ne predozirajte, saj je delovanje tovrstnega pripravka lahko ravno nasprotno, v prevelikih dozah pa celo toksično.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Jod - vir življenja!

Jod je izjemno pomemben mineral, ki je prisoten v vseh organih in tkivih, ki brez tega pomembnega elementa ne delujejo pravilno. Bistven je za delovanje ščitnice in drugih žlez ter presnove, njegovo pomanjkanje...

Preberi več...

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Holistic Holistic
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja