Jointace gel, 75 mL

Edinstven masažni gel za nego sklepov in mišic s kombinacijo glukozamina. Edinstven masažni gel za nego sklepov in mišic s kombinacijo glukozamina.
2022-05-12 15,70 €
559938 378

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
Rozalija **** 17. 07. 2018 06:50
Nasplošno sem zadovoljna z nakupom in s prodajalci v lekarnah.  Mi velik pomeni prijaznost, iskrenos... Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Jointace gel je edinstven masažni gel za nego sklepov in mišic s kombinacijo glukozamina, hondroitina ter esencialnimi terapavtskimi olji, kot so ingverjevo olje, olje sladke pomaranče, evkaliptusovo olje in olje nageljnovih žbic.

Aromatični gel za masažo sklepov in mišic:

- edinstvena dvojna kombinacija aromaterapevtskega delovanja,
- vsebuje in glukozamin & hondroitin,
- esencialna aromatična olja,
- mentol.
 
Aromaterapevtski učinek: Jointace gel vsebuje posebno formulo terapevtskih esencialnih olj, kot so ingverjevo, olje sladke pomaranče ter evkaliptusovo olje. Olje nageljnovih žbic ugodno deluje regenerativno v mišicah in ob enem tudi na njihovo relaksacijo.
 
Kombinacija omenjenih olj omogoča z masažo vzpostavitev naravnega ravnovesja mišic in sklepov.

Glukozamin in hondroitin na splošno

Glukozamin, je derivat glukoze, ki se nahaja v človeškem telesu in sicer v hrustancu. S staranjem se njegova vsebnost izgublja. Glukozaminska molekula ima pomembno vlogo pri vzdrževanju hrustanca, gelu podobne snovi, ki obkroža sklepe. V hrani ga redko zasledimo (v lupinah rakovic, morskih rakcev in ostrig) in še to v manjših količinah. Glukozamin sulfat sodelujejo pri tvorbi kosti in hrustanca. Nahaja se tudi v mišicah, kitah vezeh, vretencih in srčnih zaklopkah. Sulfatna oblika glukozamina je priporočljiva, ker žveplo pomaga pri njegovi presnovi in absorpciji v telo. Glukozamin sulfat ima manjše molekule, kot druge oblike glukozamina in se zato lažje absorbira.
 
Hondroitin je prav tako kot glukozamin substanca, ki se nahaja v človeškem telesu. Pomemben je za izgradnjo hrustanca, ter krepitvi sinovijske mazalne tekočine, ki obkroža in podpira sklepe. Na ta način utrjuje sklepne vezi, kostno in vezivno tkivo.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Bolečine v rami

Kdaj in kako si lahko pomagate sami?
V akutni fazi do 48 ur mirujemo tako, da je roka prislonjena ob telo; najbolje v ruti pestovalnici (v abdukcijskem položaju). Izogibamo se gibom in položajem, ki stanje poslabšujejo, lahko vzamemo zdravila za lajšanje bolečin (paracetamol, metarnizol, nesteroidni antirevmatiki), boleči del rame hladimo tako, da ramo masiramo večkrat dnevno z ledom, ovitim v tkanino, do 5 minut, dokler koža ne pordi in se bolečina ne zmanjša.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Vitabiotics Vitabiotics
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja

Oznake
Izberite željeno oznako za pregled izdelkov