Kandida, tempirana bomba!

sobota, 26 maj 2018

Kandida je gliva, ki jo najdemo v organizmu slehernega človeka, toda dokler nam ne povzroča težav, se je sploh ne zavedamo. Če pa se razrase, spoznamo širok spekter njenega delovanja. Skoraj ni zdravstvene preglavice, ki je ne bi bila sposobna povzročiti prav kandida.

izredno suha koža

Kandida ni problematična samo pri ženskah in ne povzroča zgolj težav v nožnici, temveč lahko ustvari pravi kaos pri obeh spolih, po vsem telesu. Lokalna kandida se namreč, kadar ima za to ustrezne razmere, iz črevesne sluznice spremeni v sistemsko, in okuži vse telo. Razlogov za širitev je več, najpogostejši pa so uživanje zdravil oziroma antibiotikov, nezdrava prehrana, stres, kemoterapije, hormonske terapije, pogosto uživanje predelane hrane in sladkorja ter hujše virusne okužbe.

Na kandido, razširjeno po telesu, posameznika najpogosteje opozarjajo utrujenost, težave z nespečnostjo, bolečine v mišicah, slab spomin in težave z zbranostjo, potrtost, vročinski oblivi, prebavne težave, bolečine v trebuhu, hladne roke ali stopala, pogosta vaginalna vnetja, povečana prostata, impotenca, izguba libida, pogosti glavoboli, neplodnost, neredne menstruacije, pogosta vnetja ledvic, mehurja, sečnih poti, glivice ...

Kaj lahko torej storite, če sumite, da se je tudi v vašem telesu razrasla kandida?

PRENEHAJTE JO HRANITI!

Kombinacija diete in naravnih protiglivičnih zdravil omogoča popolno odpravo težav s kandido, saj ji prav z izbiro hrane pomagamo, da se širi naprej, ali pa ji to onemogočimo. Sploh sladkih živil (torej vseh sladic in sladkorjev, ne samo belega, temveč tudi rjavega in tekočega sladkorja, pa tudi medu in melase), ogljikovih hidratov (še posebno tistih iz bele moke), težke hrane živalskega izvora, kvašenih izdelkov, mleka in večine mlečnih izdelkov ter alkoholnih pijač in celo sadja se kandida izjemno razveseli, saj vsa ta hrana pripomore, da se še dodatno širi. Torej verjetno ni treba posebej poudariti, da se je smiselno tem živilom med zdravljenjem, torej za približno pol leta, povsem odpovedati.

V omejenih količinah lahko uživate vse vrste jagod, rž, oves, riž ter ječmen. Ko se kandida vrne v normalen obseg, lahko v prehrano postopoma vključimo tudi druga polnovredna živila.

Moč čajevca, ameriškega slamnika in nageljnovih žbic

V boju s kandido so zelo učinkoviti čajevec, ameriški slamnik in nageljnove žbice. Olje čajevca in ameriški slamnik povečujeta imunsko odpornost telesa, nageljnove žbice pa veljajo za naravni fungicid za uničevanje parazitov. Kandido prav tako pomagajo spraviti v red probiotiki, najkoristnejši je sev Lactobacillus acidophilus, ki preprečuje razrast kandide v črevesju in vaginalnem delu.

Zatrite povzročitelja in ponovno zaživite

Ko kandido zatremo, je pogled na svet lepši, lažji in poln zagona.   Narava nam ponuja širok spekter naravnih antibakterijskih in antimikrobnih učinkovin, ki so v nasprotju z antibiotiki resnično olajšanje za naše telo, ki si po napadu kandide želi spet zadihati.

Medicinski pripomoček Candidax Med vsebuje naravne zaviralce bakterij, virusov in mikrobov, ki so v stoletjih dokazali svojo moč:

  • čajevec, poznan tudi kot tea tree
  • propolis nageljnove žbice učinkujejo protivnetno in protiglivično na sluznico ust in črevesja,
  • šipek
  • ratanija
  • navadni slez
  • ameriški slamnik
  • Lactobacillus acidophillus

Medicinski pripomoček Candidax Med ustvarja v črevesju viskozni gel, ki lahko absorbira in zajame toksine, ki jih povzroča razraščena kandida. Ustvari lepljivo sluz na steni črevesja in tako zaščiti črevesno sluznico ter prepreči kandidi zaraščanje v steni črevesja. Učinkovine, kot so propolis, nageljnove žbice in čajevec, ustvarijo močno antimikrobno, antibakterijsko in anti-glivično pregrado, ki zajame toksine in škodljive bakterije ter zatre razvoj gliv. Candidax Med vsebuje tudi mlečno kulturo Lactobacillus aciophillus, ki črevesno floro znova uravna in ustvari neugodno okolje za kandido. Izboljša se počutje, zmanjša se želja po ogljikovih hidratih, povrnemo si vedrino, energijo in vitalnost, ki nam jih kandida odžira. Večerni napadi omare s piškoti pa padejo v pozabo. Izdelek Candidax Med lahko naročite ekskluzivno na www.moja-lekarna.com.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.