Klobuk za zaščito pred UV aqua - morski baby in Kidz

Z ustrezno zaščito od otroštva naprej lahko zmanjšamo tveganje za razvoj kož nega raka do 75 odstotkov.

470481 13462

Ocene in mnenja

Opis

Otroci preživijo veliko časa pri kopanju in igri na prostem. Znano je, da v otroštvu prejmema kar do 80 odstotkov celotnega življenjskega UV sevanja. Sončenje in pojav opeklin v otroštvu močno povečuje nastanek pigmentnih znamenj in možnost razvoja kožnega raka v kasnejših letih življenja. Ena sama sončna opeklina z mehurjem v otroštvu podvoji možnost za razvoj kožnega raka, ki je tudi v Sloveniji v porastu. Z ustrezno zaščito od otroštva naprej lahko zmanjšamo tveganje za razvoj kož nega raka do 75 odstotkov. 

Zakaj izbrati kopalna oblačila in pokrivala Platypus in Banz z zaščitnim faktorjem UPF 50+?

Dobro zaščito pred soncem predstavljajo oblačila, vendar vsi materiali ne ščitijo kože enako. Povprečno gosto tkana bombažna majica prepušča UV žarke, še posebej, če je mokra. Kopaina oblačila in pokrivala Platypus in Banz so izdelana iz materiala z UV zaščitnim faktorjem UPF 50+, kar zagotavlja najvišjo možno zaščito pred UV sevanjem, saj zadržijo vsaj 97,5% škodljivih UVA in UVB žarkov. Še posebej primerna so za otroke, ki se radi igrajo na plaži, kopajo, vozijo s čolnom ali surfajo. So prijetna za nošenje in odporna na drgnjenje s peskom. Dele telesa, ki jih ne prekrijemo z oblačili, moramo zaščititi s kremo za zaščito pred soncem. 
Pokrivala in kape v leginarskem kroju Platypus in Banz z UV zaščitnim faktorjem UPF 50+ zagotavljajo dobro zaščito obraza, uhljev in vratu. Otrokom pogosto izberemo kape s ščitnikom, ki pa ne zaščitijo uhljev in zatilja. Pokrivala nas ne zaščitijo pred UV žarki, ki se odbijajo od vode, betona ali peska. Zato je za boljšo zaščito potrebno nositi tudi sončna očala in uporabljati kremo za zaščito pred soncem. 

Škodljivi učinki UV žarkov se seštevajo vse življenje. Koža ne pozabi! zato priporočamo uporabo oblačil in pokrival Platypus in Banz z zaščitnim faktorjem UPF50+? 

Velikost

Kids - obseg glave do 56 cm
Baby - obseg glave do 50 cm

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Sonce in njegove sence!

Sonce je vir življenja, organizmu koristi, ker: • omogoča nastajanje vitamina D, ki krepi kosti, mišice in imunski sitem ter varuje pred nekaterimi vrstami raka, • pomaga pri kožnih težavah,...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Poskrbite, da ne boste ostali sami in obupani z vreščečim dojenčkom. 

Položite dojenčka v voziček in pojdite v park, naravo, kavarno ali se udeležite srečanja s skupino drugih staršev. Izoliranost izjemno slabo vpliva na kemične procese v možganih. Lahko povzroči velikanski padec ravni serotonina (odločilne snovi, ki vpliva na razpoloženje), to pa lahko sproži agresivne impulze. Prav tako lahko zniža raven dopamina (kemične snovi, ki prijetno poživi), zato se lahko poleg tega, da občutite stisko zaradi dojenčkovega vreščanja, počutite izredno slabo tudi vi. 

Bodimo si na jasnem. Nihče ne zanika, da vas nenehno tolaženje otroka v stiski, ki noče in noče nehati jokati, ne more popolnoma izčrpati. Ko ste preizkusili vse, se lahko počutite nemočne in obupane in bi najraje sami planili v jok. Pomaga, če se spomnite dveh stvari: 

- Tudi tole bo minilo."Ta faza običajno traja samo prve tri mesece, kljub temu pa so nekateri izmučeni starši prepričani, da je to kazen, ki jo bodo morali prestajati do konca življenja. 

- Pomislite, kakšno trajno darilo dajete otroku, če ga pomirjate. Ves ta čas, ko ga tolažite, je to naložba v prihodnost, saj tako skrbite za normalno delovanje otrokovih čustvenih in telesnih sistemov, to pa jamči, da bo pozneje v življenju sposoben dobro obvladovati stres. 
Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Baby banz Baby banz
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja