Klobuk za zaščito pred UV floral - roza baby in Kidz

Z ustrezno zaščito od otroštva naprej lahko zmanjšamo tveganje za razvoj kož nega raka do 75 odstotkov.
488941 13468

Ocene in mnenja

Opis

Otroci preživijo veliko časa pri kopanju in igri na prostem. Znano je, da v otroštvu prejmema kar do 80 odstotkov celotnega življenjskega UV sevanja. Sončenje in pojav opeklin v otroštvu močno povečuje nastanek pigmentnih znamenj in možnost razvoja kožnega raka v kasnejših letih življenja. Ena sama sončna opeklina z mehurjem v otroštvu podvoji možnost za razvoj kožnega raka, ki je tudi v Sloveniji v porastu. Z ustrezno zaščito od otroštva naprej lahko zmanjšamo tveganje za razvoj kož nega raka do 75 odstotkov. 

Zakaj izbrati kopalna oblačila in pokrivala Platypus in Banz z zaščitnim faktorjem UPF 50+?

Dobro zaščito pred soncem predstavljajo oblačila, vendar vsi materiali ne ščitijo kože enako. Povprečno gosto tkana bombažna majica prepušča UV žarke, še posebej, če je mokra. Kopaina oblačila in pokrivala Platypus in Banz so izdelana iz materiala z UV zaščitnim faktorjem UPF 50+, kar zagotavlja najvišjo možno zaščito pred UV sevanjem, saj zadržijo vsaj 97,5% škodljivih UVA in UVB žarkov. Še posebej primerna so za otroke, ki se radi igrajo na plaži, kopajo, vozijo s čolnom ali surfajo. So prijetna za nošenje in odporna na drgnjenje s peskom. Dele telesa, ki jih ne prekrijemo z oblačili, moramo zaščititi s kremo za zaščito pred soncem. 
Pokrivala in kape v leginarskem kroju Platypus in Banz z UV zaščitnim faktorjem UPF 50+ zagotavljajo dobro zaščito obraza, uhljev in vratu. Otrokom pogosto izberemo kape s ščitnikom, ki pa ne zaščitijo uhljev in zatilja. Pokrivala nas ne zaščitijo pred UV žarki, ki se odbijajo od vode, betona ali peska. Zato je za boljšo zaščito potrebno nositi tudi sončna očala in uporabljati kremo za zaščito pred soncem. 

Škodljivi učinki UV žarkov se seštevajo vse življenje. Koža ne pozabi! zato priporočamo uporabo oblačil in pokrival Platypus in Banz z zaščitnim faktorjem UPF50+? 

Velikost

Kids - obseg glave do 56 cm
Baby - obseg glave do 50 cm

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Sonce in njegove sence!

Sonce je vir življenja, organizmu koristi, ker: • omogoča nastajanje vitamina D, ki krepi kosti, mišice in imunski sitem ter varuje pred nekaterimi vrstami raka, • pomaga pri kožnih težavah,...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Za boljše razumevanje 
Vaš dojenček ni 'scrkljanec, ki se vas hoče samo tiščati. Sistem za ločitveno stisko, ki je v spodnjih možganih, je že gensko programiran tako, da je izjemno občutljiv. Na začetnih stopnjah evolucije je bilo za dojenčka namreč zelo nevarno, če se je nahajal stran od mame; in če ne bi staršem z jokom dal vedeti, kje je, ne bi preživel. Šele razvoj čelnih režnjev (zgornji možgani) utiša sistem za ločitveno stisko. Kot odrasli se ga naučimo obvladovati z miselnimi razvedrili, kot sta branje knjige ali gledanje televizije. 

Dojenčku ne morete reči, da se boste kmalu vrnili, ker govorni centri v njegovih možganih še ne delujejo. Ko se nauči plaziti in racati, dovolite, da vam sledi - da, tudi na stranišče. 
Če ga pograbite in zaprete v stajico, to ni samo zelo kruto. 
Lahko ima tudi trajne škodljive posledice. Lahko ga zagrabi panika, to pa pomeni velikansko in nevarno povečanje stresnih kemičnih snovi v njegovih možganih. To lahko ustvari trajno preobčut1jiv sistem za strah, zaradi katerega je lahko prizadet pozneje v življenju, ker povzroča nastanek fobij, obsedenosti ali boječega vedenja in izmikanja. Sčasoma se bo doma počutil z vami varnejšega, še posebej ko bo začel govoriti. Naučil se bo, da ni verjetno, da vas ne bo nikoli več videl, če boste šli samo na stranišče! 


Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Baby banz Baby banz
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja