Klobuk za zaščito pred UV green baby in Kidz

Za maksimalno zaščito izberite pokrivala Baby Banz.
7288 7288

Ocene in mnenja

Opis

Otroci preživijo veliko časa pri kopanju in igri na prostem. Znano je, da v otroštvu prejmema kar do 80 odstotkov celotnega življenjskega UV sevanja. Sončenje in pojav opeklin v otroštvu močno povečuje nastanek pigmentnih znamenj in možnost razvoja kožnega raka v kasnejših letih življenja. Ena sama sončna opeklina z mehurjem v otroštvu podvoji možnost za razvoj kožnega raka, ki je tudi v Sloveniji v porastu. Z ustrezno zaščito od otroštva naprej lahko zmanjšamo tveganje za razvoj kož nega raka do 75 odstotkov.

Zakaj izbrati kopalna oblačila in pokrivala Platypus in Banz z zaščitnim faktorjem UPF 50+?

Dobro zaščito pred soncem predstavljajo oblačila, vendar vsi materiali ne ščitijo kože enako. Povprečno gosto tkana bombažna majica prepušča UV žarke, še posebej, če je mokra. Kopaina oblačila in pokrivala Platypus in Banz so izdelana iz materiala z UV zaščitnim faktorjem UPF 50+, kar zagotavlja najvišjo možno zaščito pred UV sevanjem, saj zadržijo vsaj 97,5% škodljivih UVA in UVB žarkov. Še posebej primerna so za otroke, ki se radi igrajo na plaži, kopajo, vozijo s čolnom ali surfajo. So prijetna za nošenje in odporna na drgnjenje s peskom. Dele telesa, ki jih ne prekrijemo z oblačili, moramo zaščititi s kremo za zaščito pred soncem.
Pokrivala in kape v leginarskem kroju Platypus in Banz z UV zaščitnim faktorjem UPF 50+ zagotavljajo dobro zaščito obraza, uhljev in vratu. Otrokom pogosto izberemo kape s ščitnikom, ki pa ne zaščitijo uhljev in zatilja. Pokrivala nas ne zaščitijo pred UV žarki, ki se odbijajo od vode, betona ali peska. Zato je za boljšo zaščito potrebno nositi tudi sončna očala in uporabljati kremo za zaščito pred soncem.

Škodljivi učinki UV žarkov se seštevajo vse življenje. Koža ne pozabi! zato priporočamo uporabo oblačil in pokrival Platypus in Banz z zaščitnim faktorjem UPF50+?

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Sonce in njegove sence!

Sonce je vir življenja, organizmu koristi, ker: • omogoča nastajanje vitamina D, ki krepi kosti, mišice in imunski sitem ter varuje pred nekaterimi vrstami raka, • pomaga pri kožnih težavah,...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Večina možganov dojenčka dozori po rojstvu ... še posebno otrokovi zgornji možgani so zato zelo neizoblikovani." 

Izjemno velik vpliv imate na to, kako bodo zoreli otrokovi čustveni možgani, kajti odločilno obdobje rasti možganov je v prvih letih življenja. 

Dojenčkovi možgani začnejo v tem obdobju ustvarjati povezave z neverjetno hitrostjo. Pravzaprav se kar devetdeset odstotkov rasti človeških možganov zgodi v prvih petih letih življenja. V teh odločilnih letih se ustvari, razklene in na novo ustvari na milijone povezav v možganih, vse to zaradi neposrednega vpliva otrokovih življenjskih izkušenj, še prav posebno pa zaradi njegovih čustvenih izkušenj z vami. 

Približno pri starosti sedmih let se ustvarjanje povezav v možganih upočasni. To se zgodi, ker je vse več možganskih celic obdanih z mielinom (mielin je belkasta snov iz beljakovin in maščob, ki obdaja možganske celice kot ovojnica, kot nekakšna izolacija). To izboljša komunikacijo med možganskimi celicami. Poleg tega okrepi povezave v možganih in jih 'zacementira'. Zato je nekaj znanstvene resnice v pogosto navedeni jezuitski trditvi: "Daj mi otroka, mlajšega od sedem let, in iz njega bom ustvaril moža:' 

Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Baby banz Baby banz
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja