Klobuk za zaščito pred UV oranžen - morski baby in Kidz

Z ustrezno zaščito od otroštva naprej lahko zmanjšamo tveganje za razvoj kož nega raka do 75 odstotkov.
13471 13471

Ocene in mnenja

Opis

Otroci preživijo veliko časa pri kopanju in igri na prostem. Znano je, da v otroštvu prejmema kar do 80 odstotkov celotnega življenjskega UV sevanja. Sončenje in pojav opeklin v otroštvu močno povečuje nastanek pigmentnih znamenj in možnost razvoja kožnega raka v kasnejših letih življenja. Ena sama sončna opeklina z mehurjem v otroštvu podvoji možnost za razvoj kožnega raka, ki je tudi v Sloveniji v porastu. Z ustrezno zaščito od otroštva naprej lahko zmanjšamo tveganje za razvoj kož nega raka do 75 odstotkov. 

Zakaj izbrati kopalna oblačila in pokrivala Platypus in Banz z zaščitnim faktorjem UPF 50+?

Dobro zaščito pred soncem predstavljajo oblačila, vendar vsi materiali ne ščitijo kože enako. Povprečno gosto tkana bombažna majica prepušča UV žarke, še posebej, če je mokra. Kopaina oblačila in pokrivala Platypus in Banz so izdelana iz materiala z UV zaščitnim faktorjem UPF 50+, kar zagotavlja najvišjo možno zaščito pred UV sevanjem, saj zadržijo vsaj 97,5% škodljivih UVA in UVB žarkov. Še posebej primerna so za otroke, ki se radi igrajo na plaži, kopajo, vozijo s čolnom ali surfajo. So prijetna za nošenje in odporna na drgnjenje s peskom. Dele telesa, ki jih ne prekrijemo z oblačili, moramo zaščititi s kremo za zaščito pred soncem. 
Pokrivala in kape v leginarskem kroju Platypus in Banz z UV zaščitnim faktorjem UPF 50+ zagotavljajo dobro zaščito obraza, uhljev in vratu. Otrokom pogosto izberemo kape s ščitnikom, ki pa ne zaščitijo uhljev in zatilja. Pokrivala nas ne zaščitijo pred UV žarki, ki se odbijajo od vode, betona ali peska. Zato je za boljšo zaščito potrebno nositi tudi sončna očala in uporabljati kremo za zaščito pred soncem. 
 
Škodljivi učinki UV žarkov se seštevajo vse življenje. Koža ne pozabi! zato priporočamo uporabo oblačil in pokrival Platypus in Banz z zaščitnim faktorjem UPF50+? 

Velikost

Kids - obseg glave do 56 cm
Baby - obseg glave do 50 cm

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Sonce in njegove sence!

Sonce je vir življenja, organizmu koristi, ker: • omogoča nastajanje vitamina D, ki krepi kosti, mišice in imunski sitem ter varuje pred nekaterimi vrstami raka, • pomaga pri kožnih težavah,...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Ko ljubljene osebe ni več ob otroku, ta pa je premajhen, da bi razumel, kaj se dogaja, je to lahko zanj izjemno boleče. Otroku, ki pogreša mamo, ne moremo preprosto reči: "No, no, ne počuti se tako," toda pogosto odrasli sporočajo otrokom prav to. Kadar otroka, ki je v stiski, na silo odtrgamo od enega od staršev in mu ukažemo, naj "ne bo bedast'; povsem spregledamo moč silovitih hormonskih reakcij v njegovih možganih in telesu. 

Posnetek možganov otroka iz neke romunske sirotišnice prikazuje, kaj se lahko zgodi možganom, kadar otrok dobi osnovno telesno oskrbo, prikrajšan pa je za ljubezen, naklonjenost in tolažbo. 

Črna območja prikazujejo nedejavne dele v senčnih režnjih - to je del možganov, ki je odločilen za predelavo in uravnovešanje čustev. Nedejavnost v senčnih režnjih lahko okrni socialno in čustveno inteligenco. 

To pa je posnetek možganov otroka, ki je bil deležen veliko ljubezni. V nasprotju s posnetkom možganov romunskega otroka tu vidimo le malo črnih območij. To pomeni, da senčna rež nja delujeta normalno." Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Baby banz Baby banz
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja