Klobuk za zaščito pred UV zelena - morska baby in Kidz

Z ustrezno zaščito od otroštva naprej lahko zmanjšamo tveganje za razvoj kož nega raka do 75 odstotkov.
576395 13465

Ocene in mnenja

Število ocen izdelka: 1
Ocena izdelka:
špela **** 27. 04. 2015 02:00
Preberi več
Oglejte si vsa mnenja Dodajte vašo oceno

Opis

Otroci preživijo veliko časa pri kopanju in igri na prostem. Znano je, da v otroštvu prejmema kar do 80 odstotkov celotnega življenjskega UV sevanja. Sončenje in pojav opeklin v otroštvu močno povečuje nastanek pigmentnih znamenj in možnost razvoja kožnega raka v kasnejših letih življenja. Ena sama sončna opeklina z mehurjem v otroštvu podvoji možnost za razvoj kožnega raka, ki je tudi v Sloveniji v porastu. Z ustrezno zaščito od otroštva naprej lahko zmanjšamo tveganje za razvoj kož nega raka do 75 odstotkov. 

Zakaj izbrati kopalna oblačila in pokrivala Platypus in Banz z zaščitnim faktorjem UPF 50+?

Dobro zaščito pred soncem predstavljajo oblačila, vendar vsi materiali ne ščitijo kože enako. Povprečno gosto tkana bombažna majica prepušča UV žarke, še posebej, če je mokra. Kopaina oblačila in pokrivala Platypus in Banz so izdelana iz materiala z UV zaščitnim faktorjem UPF 50+, kar zagotavlja najvišjo možno zaščito pred UV sevanjem, saj zadržijo vsaj 97,5% škodljivih UVA in UVB žarkov. Še posebej primerna so za otroke, ki se radi igrajo na plaži, kopajo, vozijo s čolnom ali surfajo. So prijetna za nošenje in odporna na drgnjenje s peskom. Dele telesa, ki jih ne prekrijemo z oblačili, moramo zaščititi s kremo za zaščito pred soncem. 
Pokrivala in kape v leginarskem kroju Platypus in Banz z UV zaščitnim faktorjem UPF 50+ zagotavljajo dobro zaščito obraza, uhljev in vratu. Otrokom pogosto izberemo kape s ščitnikom, ki pa ne zaščitijo uhljev in zatilja. Pokrivala nas ne zaščitijo pred UV žarki, ki se odbijajo od vode, betona ali peska. Zato je za boljšo zaščito potrebno nositi tudi sončna očala in uporabljati kremo za zaščito pred soncem. 

Škodljivi učinki UV žarkov se seštevajo vse življenje. Koža ne pozabi! zato priporočamo uporabo oblačil in pokrival Platypus in Banz z zaščitnim faktorjem UPF50+? 

Velikost

Kids - obseg glave do 56 cm
Baby - obseg glave do 50 cm

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Sonce in njegove sence!

Sonce je vir življenja, organizmu koristi, ker: • omogoča nastajanje vitamina D, ki krepi kosti, mišice in imunski sitem ter varuje pred nekaterimi vrstami raka, • pomaga pri kožnih težavah,...

Preberi več...

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

Čustvena stanja vašega dojenčka so še v tako surovem stanju in primitivna, da zlahka sprožijo enega ali več od treh alarmnih sistemov v vaših spodnjih možganih: za BES, STRAH in LOČITVENO STISKO. Hkrati lahko povišana raven stresnih kemičnih snovi pri vas ustavi sproščanje kemičnih snovi, na primer dopamina in opioidov, ki povečujejo pozitivno vznemirjenje. Potrebujete čustveno uravnovešanje. Pokličite patronažno sestro, pridružite se skupini staršev, zjokajte se na rami vašega partnerja ali poiščite pomoč svetovalke ali terapevta.
Ločenost od staršev
Ko je otrok star šest do osem mesecev, se začne oglašati ločitvena stiska, ki velikokrat v tej ali oni obliki traja do starosti petih let ali še precej dlje. Na začetku otroka zgrabi panika, kadar vas ne more videti. Obravnavajte njegova silovita občutja resno. Ne pozabite, da ste ves njegov svet in da mu utelešate varnost. 


Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Baby banz Baby banz
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Maja