x
Vse kategorije

Konvencionalna hrana v primerjavi z organsko hrano - je ekološko res bolje?

sreda, 16 maj 2012
Konvencionalna hrana v primerjavi z organsko hrano - je ekološko res bolje?

Odgovor je preprost. Da.

Enostavno in preprosto, organska hrana je boljša za vas.Preprosto razmišljanje bi se glasilo takole. Živali so toliko zdrave, kolikor zdrave so rastline s katerimi se prehranjujejo. Rastline so toliko zdrave, kolikor zdrava je prst v kateri rastejo in zorijo.
Potemtakem smo ljudje toliko zdravi, kolikor zdrave so rastline in živali, ki jih uživamo v svoji dnevni prehrani. Se pravi, ko uživate rastlino, zelenjavo, ki ima v sebi polno pesticidov ali pa piščanca, ki je bil rejen v mali kletki, brez vsakodnevnega gibanja, hranjen  pa je bil le z umetnimi hranili, potem si lahko le mislite, kaj v resnici uživate. Strupeno hrano, brez hranilnih snovi, brez vitaminov in mineralov.

Opredelitev organskega (ekološkega)

Hrana se lahko opiše kot 100% organska, če je bila vzgojena naravno, to je brez fungicidov in kemičnih gnojil, brez herbicidov ali strupenih pesticidov.
Ekološko meso prihaja izključno iz živali, ki so se prosto gibale, zunaj, v naravi ter so bile hranjene izključno z ekološkimi živili.

Ko smo še verjeli, da so pesticidi v kmetijstvu varni....

Zakaj? Ker vam podjetja, ki iščejo hitre načine zaslužka, npr. od prodaje špinače, ki je bila poceni gojena preko običajnih načinov kmetovanja, govorijo, da je raven strupa v uporabi varna.

Obstaja veliko različnih vrst pesticidov in vsi po vrsti uničujejo vaše telo in celice vašega organizma na različne načine. Nekateri poskušajo "napasti" vaš hormonski sistem, drugi pa se osredotočijo na vaš živčni sistem in vsi so uničujoči.

Veliko kemikalij v konvencionalnem kmetijstvu se uporablja za preprečitev razmoževanja insektov in žuželk, in medtem ko mnogi od vas razmišljate, kako je dobrodošlo, ko je vaša solata varna pred hrošči in ostalimi škodljivci, istočasno spregledate dejstvo, da ob uživanju take solate, skupaj z njo pojeste še pesticide, za katere večina meni, da jih uporabljajo samo v "varnih dozah", ker vam tako pravijo podjetja in firme, ki hrepenijo le po dobičku.

Kaj pravzaprav pomeni konvencionalno kmetovanje za moje zdravje?

V konvencionalnem kmetijstvu so tla polna kemičnih gnojil in nevarnih pesticidov, ki se uporabljajo za rast rastlin. Vam to še vzbuja tek?

Torej, s konvencionalnim kmetijstvom vzgojimo bolne živali, ki živijo v nemogočih razmerah, premajhnih kletkah, krmijo pa jih z zastrupljenimi rastlinami. Ljudje potem jemo bolne živali, z zelenjavno prilogo iz zastrupljenih rastlin, potem pa se sprašujemo, zakaj nam tako pogosto primanjkuje vitalnosti, zakaj nas pestijo številne bolezni in podobno.

Nekaj nasvetov ...
Jejte samo hrano, ki je podvržena naravnemu procesu gnitja, neobdelana s sredstvi za podaljševanje roka obstojnosti.
Izogibajte se središč supermarketov. Svežo hrano namreč redno nadomeščajo z kemično obdelano hrano.

Če ne morete izgovoriti sestavin, ki so vsebovane v taki hrani, obstaja možnost, da je neuporabna za vaše telo.

Robert Kiyosaki, znan ameriški motivator in pisec, je nekoč dejal: Revni, neuspešni, nesrečni in bolni ljudje so tisti, ki največkrat uporabljajo besedo " jutri ". Moj nasvet se glasi, uživajte organsko danes in videli boste učinke jutri.

Komentirajte

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.