x
Vse kategorije
Kravimin 3 dodatek za govedo, 5 kg
Kravimin 3 dodatek za govedo, 5 kg
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Kravimin 3 dodatek za govedo, 5 kg

Proizvajalec: Novartis veterina
Oskrba živali in doseganje dobrih uspehov.
Cena: 16,48 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

Rudninska krmna mešanica za krave molznice in plemenske telice k osnovnemu obroku iz koruzne silaže ali kombinacije koruzne s travno silažo

Sestava

15 mg selena (Se) (E8) iz natrijevega selenita(IV) (Na2SeO3), 15 mg selena (Se) (E8) iz selenometionina (3b8.10) (pripravek iz Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060), 10.000 mg magnezija (Mg) iz magnezijevega oksida (MgO), 20.000 mg magnezija (Mg) iz magnezijevega fosfata (MgHPO4ˇ3H2O).

Kakšnemu obroku dodajamo Kravimin 3?

Krave molznice, ki jih krmimo z mrvo (seno, otava, otavič) in koruzno silažo, dobijo z osnovnim obrokom veliko energije in premalo beljakovin, vseh rudninskih snovi in vitaminov. Tak obrok je treba dopolniti najprej z ustrezno količino beljakovinskih močnih krmil (sojine tropine, sončnične tropine, tropine oljne ogrščice ali bučne pogače) in vsemi rudninskimi snovmi (makro- in mikroelementi) ter vitamini. Kravimin® 3 ustreza vsem zahtevam za zadovoljitev potreb krav molznic po rudninskih snoveh in vitaminih ob osnovnem obroku, sestavljenem iz koruzne silaže.

OPOZORILO: Če je v obroku za plemenske telice prevelika količina koruzne silaže, se bodo telice zredile, zato bo njihova plodnost prizadeta, po telitvi pa debele telice predstavljajo veliko težavo (težke telitve, retencije, acidoza, ketoza, plodnostne motnje v prvi laktaciji).

Tudi če je v obroku poleg mrve in koruzne silaže določena količina travne silaže, je Kravimin® 3 ustrezen dodatek. Izpolnjuje vse pogoje za oskrbo krav in mikroorganizmov s potrebnimi učinkovinami. V njegovi sestavi posvečamo posebno dodatno pozornost vitaminom.

Kakšni so učinki uporabe Kravimina 3?

Enako kot drugi pravilno izbrani Kravimini® omogoča ravnotežje v presnovi krav molznic in plemenskih telic, dobro mlečno vztrajnost, ugodno sestavo mleka, manj sečnine (ureje) in somatskih celic ter dobro plodnost in preprečuje zdravstvene motnje pri kravah in telicah.

Na voljo je tudi Kravimin 3 z dodanim biotinom za izboljšanje kvalitete parkljev vaših živali. Za več informacij se obrnite na naše
zastopnike.

Priloge

Ali ste vedeli

Lajšanje bolečin na naraven način - varna in učinkovita samopomoč

Čeprav so duševne in čustvene bolečine med seboj tesno povezane, imajo povrhu še svoje, 'podmnožice' bolečin vzrok vsake teh 'podmnožic' pa je spet lahko telesen ali duševen. Nočne more, strahovi in fobije so primeri bolečin, ki so navadno bolj duševne kot telesne, vzrok bolezni, kot so bipolarna motnja in različne psihoze, pa je najpogosteje telesen.

Zaradi povedanega je jasno, da samopomoč za nekatere bolezni ni primerna, zato takih bolezni (bipolarne motnje in psihoričnih bolezni) tudi nismo vključili v knjigo. Hude psihične bolečine (zdravniki raje uporabljajo izraz 'motnje') so kljub temu bolj izjema kot pravilo, večino psihičnih bolečin pa učinkovito zdravimo kar sami doma ali z le malo tuje pomoči. Celo fobije, obsesije in odvisnost, četudi resne, lahko po začetnem zdravljenju pri specialistu zdravimo sami.

Opisano zdravljenje je učinkovito za lajšanje večine duševnih in čustvenih bolečin, od navadne potrtosti oziroma otožnosti in tesnobnosti do sezonskih čustvenih motenj (zimske depresije) in poporodne depresije.
Lajšanje bolečin na naraven način; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.