Kravimin pro dodatek za govedo, 3 kg

Za krave v obdobju pred telitvijo in po njej. Za krave v obdobju pred telitvijo in po njej.
6234 6234

Ocene in mnenja

Opis

Dopolnilna krmna mešanica za krave v obdobju pred telitvijo in po njej

Sestava (dodano na kg)

glicerol450 g
vitamin E (DL-? tokoferol)9.000 mg
nikotinska kislina30.000 mg
biotin110 mg
holin klorid2.000 mg
L-karnitin200 mg
beta karoten1.000 mg

Kakšnemu obroku dodajamo Kravimin® pro?

Krave z večjo mlečnostjo (nad 25 kg mleka na dan) imajo v obdobju po telitvi zelo velike zahteve po hranljivih snoveh. Zaradi manjše sposobnosti za zauživanje krme v tem obdobju je njihova energetska bilanca negativna, za prirejo mleka izkoriščajo telesne rezerve. Tudi ob normalni, kaj šele ob preobilni telesni kondiciji ob telitvi (debele krave), je presnova v njihovem organizmu na meji zmogljivosti.

Kakšni so učinki uporabe Kravimina® pro?

Kravimin® pro za krave na začetku laktacije vsebuje vrsto učinkovin, ki omogočajo boljšo oskrbo krav z mikroelementi in vitamini, povečano izkoristljivost energije sproščenih prostih maščobnih kislin iz telesnih rezerv (preprečujejo subklinične oblike ketoze, vzdržujejo mlečno vztrajnost in izboljšujejo plodnost), zmanjšujejo stopnjo oksidacijskega stresa (boljša obrambna sposobnost mlečne žleze, manj somatskih celic, manj mastitisa) ter izboljšujejo presnovo aminokislin, kar je posebej usmerjeno v čvrstost roževine parkljev. Zato so v tem MVD večje količine vitamina E, dodani so še ?-caroten, niacin, biotin in holinklorid (zaščiten pred razgradnjo v predželodcih). Dodani glicerol pospešuje glukoneogenezo, L-Carnitin (zaščiten pred razgradnjo v predželodcih) pa omogoča izkoriščanje večjih količin prostih maščobnih kislin in zaščito jeter pred degenerativnimi procesi.

Priporočene količine v dnevnem obroku


Dnevne količine
Krave500 g

V 500 g je vključena zadostna količina glicerola, dodatka, ki omogoča učinkovito sintezo glukoze v jetrih pri kravah, ki v obdobju po telitvi potrebujejo zelo veliko glukoze. 

Stabilnost in hramba

Rok uporabe je 6 mesecev.
Hranimo v suhem in zračnem prostoru, pri temperaturi do 25 °C.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Ali ste vedeli

Lajšanje bolečin na naraven način - varna in učinkovita samopomoč

UGOTAVLJANJE VZROKA BOLEČINE
Ugotavljanje vzroka bolečine je pomemben dejavnik uspešne samopomoči. Vzrok je pogosto očiten oziroma ga že poznate, vendar je natančno (ali vsaj delno) poznavanje vzroka težav kljub temu prvi korak na poti do uspešnega zdravljenja. Težave se pojavijo, kadar je vzrok popolna uganka, saj je takrat zelo težko, če že ne nemogoče določiti učinkoviro zdravljenje. Če veste, da vas boli, ne veste pa, zakaj ali kako močno, izpolnite samoocenjevaini vprašalnik na naslednji strani 'Kako potrti ste?'. Vprašalnik vam bo pomagal, da boste ta del knjige lahko čim bolje uporabljali. Če tudi po izpolnitvi vprašalnika ne boste vedeli nič več o svoji težavi, priporočamo, da poiščete strokovno pomoč.

Duševne in čustvene bolečine so lahko enako boleče kot telesne bolečine, pogosto pa jih prenašamo veliko teže, še zlasti, če smo sami.
Lajšanje bolečin na naraven način; Založba Didakta - www.didakta.si

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Novartis veterina Novartis veterina
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja