x
Vse kategorije
Kravimin pro dodatek za govedo, 3 kg
Kravimin pro dodatek za govedo, 3 kg
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Kravimin pro dodatek za govedo, 3 kg

Proizvajalec: Novartis veterina
Za krave v obdobju pred telitvijo in po njej.
Cena: 19,58 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

Dopolnilna krmna mešanica za krave v obdobju pred telitvijo in po njej

Sestava (dodano na kg)

glicerol 450 g
vitamin E (DL-? tokoferol) 9.000 mg
nikotinska kislina 30.000 mg
biotin 110 mg
holin klorid 2.000 mg
L-karnitin 200 mg
beta karoten 1.000 mg

Kakšnemu obroku dodajamo Kravimin® pro?

Krave z večjo mlečnostjo (nad 25 kg mleka na dan) imajo v obdobju po telitvi zelo velike zahteve po hranljivih snoveh. Zaradi manjše sposobnosti za zauživanje krme v tem obdobju je njihova energetska bilanca negativna, za prirejo mleka izkoriščajo telesne rezerve. Tudi ob normalni, kaj šele ob preobilni telesni kondiciji ob telitvi (debele krave), je presnova v njihovem organizmu na meji zmogljivosti.

Kakšni so učinki uporabe Kravimina® pro?

Kravimin® pro za krave na začetku laktacije vsebuje vrsto učinkovin, ki omogočajo boljšo oskrbo krav z mikroelementi in vitamini, povečano izkoristljivost energije sproščenih prostih maščobnih kislin iz telesnih rezerv (preprečujejo subklinične oblike ketoze, vzdržujejo mlečno vztrajnost in izboljšujejo plodnost), zmanjšujejo stopnjo oksidacijskega stresa (boljša obrambna sposobnost mlečne žleze, manj somatskih celic, manj mastitisa) ter izboljšujejo presnovo aminokislin, kar je posebej usmerjeno v čvrstost roževine parkljev. Zato so v tem MVD večje količine vitamina E, dodani so še ?-caroten, niacin, biotin in holinklorid (zaščiten pred razgradnjo v predželodcih). Dodani glicerol pospešuje glukoneogenezo, L-Carnitin (zaščiten pred razgradnjo v predželodcih) pa omogoča izkoriščanje večjih količin prostih maščobnih kislin in zaščito jeter pred degenerativnimi procesi.

Priporočene količine v dnevnem obroku


Dnevne količine
Krave 500 g

V 500 g je vključena zadostna količina glicerola, dodatka, ki omogoča učinkovito sintezo glukoze v jetrih pri kravah, ki v obdobju po telitvi potrebujejo zelo veliko glukoze.

Stabilnost in hramba

Rok uporabe je 6 mesecev.
Hranimo v suhem in zračnem prostoru, pri temperaturi do 25 °C.

Priloge

Ali ste vedeli

Lajšanje bolečin na naraven način - varna in učinkovita samopomoč

UGOTAVLJANJE VZROKA BOLEČINE
Ugotavljanje vzroka bolečine je pomemben dejavnik uspešne samopomoči. Vzrok je pogosto očiten oziroma ga že poznate, vendar je natančno (ali vsaj delno) poznavanje vzroka težav kljub temu prvi korak na poti do uspešnega zdravljenja. Težave se pojavijo, kadar je vzrok popolna uganka, saj je takrat zelo težko, če že ne nemogoče določiti učinkoviro zdravljenje. Če veste, da vas boli, ne veste pa, zakaj ali kako močno, izpolnite samoocenjevaini vprašalnik na naslednji strani 'Kako potrti ste?'. Vprašalnik vam bo pomagal, da boste ta del knjige lahko čim bolje uporabljali. Če tudi po izpolnitvi vprašalnika ne boste vedeli nič več o svoji težavi, priporočamo, da poiščete strokovno pomoč.

Duševne in čustvene bolečine so lahko enako boleče kot telesne bolečine, pogosto pa jih prenašamo veliko teže, še zlasti, če smo sami.
Lajšanje bolečin na naraven način; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.