x
Vse kategorije
Kravimin repro dodatek za govedo, 5 kg
Kravimin repro dodatek za govedo, 5 kg
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Kravimin repro dodatek za govedo, 5 kg

Proizvajalec: Novartis veterina
Za izboljšanje plodnostnih rezultatov krav molznic.
Cena: 33,49 €
Vprašaj nas

Ocene in mnenja

Opis

Dopolnilna krmna mešanica za izboljšanje plodnostnih rezultatov krav molznic

Sestava

1 kg Kravimina repro vsebuje:

vitamin E4.000 g
beta karoten10.000 mg
Se (selenometionin)30 mg
Rastlinski nosilecdo 1000 mg

 

 

Uporaba

Kravimin repro uporabljamo za izboljšanje plodnostnih rezultatov pri kravah molznicah. Polagamo ga poleg običajne dopolnilne krmne mešanice (npr. Kravimina 2, Kravimina 3). Uporabo priporočamo v času od treh tednov pred telitvijo do uspešne osemenitve oz. do 100. dneva laktacije.
 
V tem obdobju je za dobro delovanje reprodukcijskih organov in odpornost živali potrebna dovolj velika količina antioksidantov, zlasti selena in vitamina E ter betakarotena. Betakaroten imenujemo tudi vitamin plodnosti. Primanjkuje ga živalim, ki so krmljene s konzervirano krmo (vsebnost v koruzni silaži je izredno nizka, v travni silaži se vrednosti prepolovijo).
 
Betakaroten prehaja v folikel jajčnika in izboljša kakovost folikla. Primeren status betakarotena v krvi živali dokazano vpliva na izboljšanje reprodukcijskih rezultatov krav molznic.

Priporočene količine v dnevnem obroku

 
 Dnevne količine
Krave in plemenske telice50 g (2 zvrhani veliki žlici)


Stabilnost in hramba
 
Rok uporabe je 6 mesecev.
Hranimo v suhem in zračnem prostoru, pri temperaturi do 25 °C.

Priloge

Ali ste vedeli

Lajšanje bolečin na naraven način - varna in učinkovita samopomoč

Vizualizacija
Osredotočite se na bolečino. Ne glede na to, ali je bolečina telesna ali duševna, jo poskusite osmisliti in razumeti - razviti občutek zanjo. Kakšna bolečina pravzaprav je (utripajoča, ostra, topa)? Kakšno 'obliko' ima bolečina, je osredotočena, obsežna, splošna)? Kakšno 'težo' ima (je lahka, težka, huda)? Poskusite jo čim natančneje opisati. Ko doženete lastnosti bolečine, je naslednji cilj zavestna odločitev, da boste bolečino odpravili, na primer tako, da si v duhu predstavljate kaj, kar jo zmore udušiti ali pregnati. 'Hudo, obsežno, topo' bolečino si lahko predstavljate kot veliko skalo, ki pritiska na vas, ostro, osredotočeno, blago bolečino pa kot iglo, ki se vam je zapičila v telo. Pri prvi si lahko v misli prikličete žerjav ali velikana, ki nežno dvigne skalo z vašega telesa in jo zmelje v prah. Pri drugi pa si lahko predstavljate, kako sežere za iglo, jo izderete in odvržete v morje.

Duševne bolečine si pogosto teže 'naslikamo' . Če je glavna težava depresija, poskusite ugotoviti njen vzrok. Zavrnitev si lahko predstavljate kot majhnega, izgubljenega otroka, ki joče in je sam. Predstavljajte si smehljajočega se angela, ki pristopi k otroku, ga prime za roko in odpelje v sobo, polno topline in svetlobe, kjer se mu pridružijo še drugi ljudje, ki se prav tako smehljajo, otroka objamejo in se pogovarjajo z njim. Podobno je z bolečim, strtim srcem: predstavljate si ga kot ranjeno srce, ki ga obliva škr1atna svetloba ali toplo morje ali obdaja par nežnih rok. Duševni nemir ali zmedo si lahko predstavljate kot nezaklenjeno kletko, iz katere uide vsa zmeda, nadomesti pa jo jasen, prazen in tih prostor.

Nelogičnost in neverjetnost podob pri tem nista pomembni. Če podoba zbuja dobro ali vsaj boljše počutje, ji dajte prosto pot. Sliko ohranjajte v duhu, kolikor časa želite, odpravite se v katero koli smer, naslikajte si, kar koli želite videti. Pomembno je, da prikličete pozitivno podobo, ki, vsaj v vašem duhu, pomeni rešitev.

Učinkovito podobo si redno kličite v misli. Če njen učinek zbledi, jo nadomestite z novo učinkovito podobo - in to počnite redno. Oziroma dokler ne bo vaš duh gospodar bolečine, in ne nasprotno. V najboljšem primeru boste ugotovili, da vaš duh dejansko zmore odmisliti bolečino. Sicer pa boste lahko dali tudi drugim metodam priložnost, da vam pomagajo okrevati ali vam omogočijo spoprijeti se z življenjem z večjo močjo in tako odpreti vrata pozitivnejšim izkušnjam, ki bodo dokončneje opravile z negativnimi mislimi in občutki.
Lajšanje bolečin na naraven način; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Kravimin 4 dodatek za govedo, 5 kg

15,18 €

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.