Kravimin vrs dodatek za govedo, 3 kg
Kravimin vrs dodatek za govedo, 3 kg
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Kravimin vrs dodatek za govedo, 3 kg

Proizvajalec: Novartis veterina
Dopolnilna krmna mešanica za krave v poletnem obdobju.
Cena: 16,81 €
Vprašaj nas

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Dopolnilna krmna mešanica za krave v poletnem obdobju

Sestava (dodano na kg)

glicerol 450 g
vitamin E (DL tokoferol) 3.000 mg
biotin 140 mg
Mikroorganizmi (4b1711) (Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077 z aktivnostjo 2 x 1010 CFU/g pripravka) 1.650 mg


Kakšnemu obroku dodajamo Kravimin vrs?
 
V raziskavah, ki smo jih opravili v Sloveniji in z njimi potrdili rezultate raziskav, opravljenih v drugih deželah sveta, smo ugotovili, da je mlečnost krav v laktaciji pri kravah, ki telijo v poletnih mesecih (od junija do septembra) v povprečju za več kot 1.000 kg manjša od mlečnosti krav, ki v isti čredi telijo v mesecih z nižjimi temperaturami v okolju. Tudi mlečna vztrajnost pri kravah, ki telijo v aprilu ali maju, je v poletnih mesecih slabša. Krave z večjo mlečnostjo so bolj občutljive na vročinski stres kot krave z manjšo mlečnostjo. V mleku je poleti pri vseh kravah tudi za 10 % in več manj maščobe in beljakovin, večje število somatskih celic in višja zmrziščna točka mleka ( nad - 0,515 °C). Plodnost krav je zaradi vročinskega stresa prizadeta.
 
Kravimin® vrs za poletno obdobje vsebuje učinkovine, ki ob visokih temperaturah v okolju preprečujejo neugodna dogajanja v organizmu, ki so posledica vročinskega stresa. Dodani mikroorganizmi (kvasovke) ugodno deluje na mikrobno prebavo v predželodcih, biotin usmerja presnovo aminokislin (roževina parkljev), dodatne količine vitamina E preprečujejo oksidacijski stres (somatske celice, mastitis).

Kakšni so učinki uporabe Kravimina® vrs?

Uporaba Kravimina® vrs omogoča rejcu večji dohodek zaradi pričakovane večje mlečnosti krav, ki telijo v poletnem obdobju, boljše mlečne vztrajnosti pri vseh kravah v čredi, boljše sestave mleka ter boljše plodnosti in zdravstvenega stanja krav v poletnem obdobju.
 
Kravimin® vrs krmimo kravam dodatno ob krmljenju Kravimina®, s katerim oskrbimo krave z manjkajočimi makroelementi, mikroelementi in vitamini. Kot dodatek ga lahko uporabljamo tudi, kadar krmimo kravam kateri koli drug MVD, ki naj bi po sestavi in kakovosti ustrezal osnovnemu obroku za krave na kmetiji.

Priporočene količine v dnevnem obroku

Dnevne količine
Krave 350 g

Ocene in mnenja

Priloge

Ali ste vedeli

Lajšanje bolečin na naraven način - varna in učinkovita samopomoč

DEPRESIJA
Številne tehnike pospešujejo duševno in čustveno okrevanje s spodbujanjem sproščanja in krepitvijo pozitivne samopodobe. Za začetek so najboljše vaje za postopno sproščanje mišic.

Udobno sedite (odsvetujemo ležanje, saj lahko zaspite). Začnite s stopali, in sicer z miganjem s prsti. Nato stopala stisnite z rokami in jih spustite. Sledi naj kroženje z gležnji. Nadaljujte z izmeničnim stiskanjem oziroma napenjanjem meč, kolen in stegen, nato se sprostite. Pri vsakem koraku bodite pozorni na razliko v počutju pred razgibavanjem in po njem. Nato stisnite zadnjico in jo sprostite. Napnite trebušne mišice in počasi vdihni te, nato pa še počasneje izdihnite. Sledijo ramena: privzdignite jih in jih sprostite (veliko ljudi zadržuje napetost v ramenih, ne da bi se tega zavedali). Nekajkrat ponovite. Vajo končajte tako, da pogledate navzgor in razmigate čeljust - široko odprite usta, nato pa grimaso popustite. Sprostite se. Občutek sproščenosti poskusite ohraniti ves dan. Od časa do časa preizkusite svoje telo. Če se vam zdi, da se je napetost povrnila, ponovite opisani postopek. Vključite ga lahko tudi v najbolj natrpan urnik. Če boste to počeli redno, boste ugotovili, da vam vaja pomaga bolje obvladovati težave ter povečuje vašo vzdržljivost in bistrost duha.

Povezava te vaje z drugimi ima izjemno zdravilno moč.
Lajšanje bolečin na naraven način; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.