Kuhinja Mediterana, Jedi in okusi med morjem in zemljo

Kuhinja Mediterana temelji na sestavinah in načinih priprave hrane posameznih narodov in ljudstev tako iz Italije, Francije in Španije, kot z Balkana in grških otokov, Turčije in Magreba, ki pa so drugi na druge v preteklosti imeli zelo močne in zanimive vplive. Kuhinja Mediterana temelji na sestavinah in načinih priprave hrane posameznih narodov in ljudstev tako iz Italije, Francije in Španije, kot z Balkana in grških otokov, Turčije in Magreba, ki pa so drugi na druge v preteklosti imeli zelo močne in zanimive vplive.
16126 16126

Ocene in mnenja

Opis

V pričujoči knjigi mediteransko kuhinjo odkrivamo navdušujoče avtentične recepte (ob katerih je navedena tudi pijača, ki se najbolj poda k jedi), zanimiva zgodovinska dejsta in kulinarične zanimivosti. V pomoč nam je avtor pripravil še slovarček manj znanih besed.

Mediteranska kuhinja je temelj mediteranske diete, ki s poudarkom na oljčnem olju, paradižniku in česnu dokazano blagodejno vpliva na organizem. Knjiga je razdeljena na poglavja, ki obsegajo vse od osnov priprave testa za kruh in peciva, omake in predjedi, juhe, samostojne jedi tako z mesom kot z ribami, recepti za pripravo zelenjave in tradicionalnih sladic. K vsaki jedi avtor predlaga pijačo, ki se mu najbolje prilega, najsi bo to izbrano vino ali nealkoholne pijače.

Priloge

Povezani izdelki

Potrebujete nasvet glede določenega proizvoda oziroma potrebujete samo dober zdravstveni nasvet?

Pišite nam

Članki

Kupili so tudi

Popularni iz te kategorije

Proizvajalec: Napotki, namigi spletne lekarne Napotki, namigi spletne lekarne
Več informacij o proizvajalcu
Svetuje vam
Lukanc Tanja