lactil,kapsule za dojenje
Lactil za dojenje, 56 kapsul + 2 POSEBNI DARILI
Oceni izdelek in zasluži
5.0 10

Lactil za dojenje, 56 kapsul + 2 POSEBNI DARILI

Proizvajalec: Tilman S.A.
2 POSEBNI DARILI:
1. DARILO = Biogaia kapljice z D3 za otroke, 2 mL
2. DARILO = Nižja cena

Lactil je idealno prehransko dopolnilo za mamice v času dojenja, saj vsebuje naravna izvlečka navadnega komarčka in sladkega janeža, ki pripomoreta k nastajanju mleka in spodbujata laktacijo (on hold botanicals). Prav tako imata širok spekter drugih blagodejnih učinkov na telo, za zagotavljanje dobrega počutja v nadvse pomembnem obdobju vašega življenja. Posezite po prehranskem dopolnilu Lactil in poskrbite za prijetno zbliževanje z vašim dojenčkom.
Cena: 14,83 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
Specifikator Vrednost
Tip izdelka Prehransko dopolnilo
Oznaka dojenje lactil kapsule, dojenček

POSEBNA POZORNOST

Nagrada-nakup

Opis

Lactil kapsule so obogatene z izvlečkom navadnega komarčka ter sladkega janeža. Prehransko dopolnilo velja za izredno kvalitetno dopolnilo farmacevtske firme Tilman, ki je sedaj na voljo tudi v Sloveniji.

Lactil je idealno prehransko dopolnilo za mamice v času dojenja, saj vsebuje naravna izvlečka navadnega komarčka in sladkega janeža, ki pripomoreta k nastajanju mleka in spodbujata laktacijo. Prav tako imata širok spekter drugih blagodejnih učinkov na telo, za zagotavljanje dobrega počutja v nadvse pomembnem obdobju vašega življenja. Posezite po prehranskem dopolnilu Lactil in poskrbite za prijetno zbliževanje z vašim dojenčkom.Navadni komarček v prehranskem dodatku Lactil

Navadni komarček je poznan že zelo dolgo in sicer so ga poznala starodavna ljudstva in sicer mitološki grki ter rimljani. Komarček je obogaten z eteričnim oljem, ki mu daje poseben vonj. To eterično olje pa je sestavljeno iz številnih učinkovin, med drugim tudi teh, ki stimulirajo, saj se uporabnica lažje sprosti in pomiri.

Prednosti izdelka Lactil prehransko dopolnilo za doječe matere

 • najbolj prodajan izdelek za laktacijo v Sloveniji
 • vsebuje naravne izvlečke
 • enostavno odmerjanje v obliki kapsul
 • ne vsebuje alergenov
 • brez glutena, umetnih polnil in konzervansov

Sladki janež v prehranskem dopolnilu Lactil

Prav tako je tudi sladki janež že zelo dobro poznana rastlina enoletnica, ki so jo poznali že na bližnjem vzhodu in in sicer v Egipčanskih deželah pred več kot 4000 leti. Aroma janeža je tako privlačna, da so jo takrat uporalbjali v najrazličnejše namene in sicer kot sestavina za izdelavo parfumov in nekaterih pijač, dandanes pa se uporablja v alkoholnih pijačah ter v bonbonih.

Sladki janež - predvsem njegov plod vsebuje sladko eterično olje prijetnega vonja in okusa.

Priporočeno odmerjanje dodatka Lactil kapsule

Doječe matere naj zaužijejo do dve kapsuli na dan in sicer eno kapsulo zjutraj ter eno tudi v večernih urah. Kapsule venomer zaužijte s kozarcem vode. 

Lactil kapsule ne vsebujejo konzervansov, ojačevalcev arome ali drugih stabilizatorjev.

Ostala opozorila ob uporabi Lactil dopolnila

Lactil prehranski dodatek ne uporabljajte v času nosečnosti.

Delovanje izdelka Lactil prehransko dopolnilo za doječe matere

Sladki janež je rastlina enoletnica, o kateri so veliko vedeli že v Egiptu, pred več kot 4000 leti. Sladki janež in njegove blagodejne lastnosti so v tistih časih uporabljali za medicinske, kozmetične in kulinarične namene. Izvleček sladkega janeža vsebuje spojino, imenovano anetol, ki ima lastnost posnemanja aktivnosti estrogena in je zato učinkovit galaktagog, kar pomeni, da poveča laktacijo oz. sposobnost proizvodnje mleka pri doječih materah (on hold botanicals).

Tudi navadni komarček je poznan že zelo dolgo časa in sicer iz strani starodavnih ljudstev, kot so grki ter rimljani, ki so ga uporabljali za medicinske, kot tudi za kulinarične namene. Navadni komarček ali koromač je naravno obogaten s številnimi učinkovinami in hranljivimi snovmi, kot so antioksidant vitamin C, kalcij, magnezij, kalij in mangan.

Izvleček navadnega komarčka blagodejno deluje na celotno telo in ima izjemne sposobnosti ohranjanja zdravih dojk ter pripomore k laktaciji (on hold botanicals). Prav tako nosi antioksidativne lastnosti, ki krepijo imunski sistem in nudijo zaščito pred oksidativnim stresom in prostimi radikali (on hold botanicals).

Uporaba izdelka Lactil prehransko dopolnilo za doječe matere

Doječe matere: 2 kapsuli na dan, ena zjutraj in ena zvečer. Kapsule zaužijte z veliko vode.

Sestavine prehranskega dodatka

Vsebnost v 2 kapsulah: 300 mg suhega izvlečka sladkega janeža (Pimpinella anisum) (4:1) in 250 mg suhega izvlečka navadnega komarčka (Foeniculum vulgare) (6-8:1).
Suhi izvleček sladkega janeža (Pimpinella anisum), suhi izvleček navadnega komarčka (Foeniculum vulgare), sredstvo za glaziranje: hidroksipropilmetil celuloza (ovoj kapsule), rižev prah, sredstvo proti sprijemanju: smukec, silicijev dioksid.

Zastopa: Ewopharma, družba za proizvodnjo in trgovino, d.o.o., Ljubljana

Splošno o dojenju

Zakaj je lastno materino mleko tako pomembno za otroka?

Materino mleko predstavlja idealno prehrano za dojenčke. Vsebuje popolno mešanico hranilnih vrednosti, kot so vitamini, beljakovine, minerali in maščobe. Te nadvse esencialne snovi so izjemno pomembne za dojenčkovo rast ter njegov nadaljnji razvoj in zdravje v zgodnjem otroštvu in naprej. Materino mleko je lažje prebavljivo kot formule za dojenčke in hkrati nosi protitelesa, ki otroku pomagajo pri boju proti virusom in bakterijam ter mu nudijo naravno odpornost.

Dojenje zmanjša tveganje za astmo ali alergije v nadaljnjem življenju dojenčka oz. otroka. Prav tako imajo dojenčki, ki so v prvih 6 mesecih življenja dojeni izključno z materinim mlekom in brez formule, manjšo verjetnost za nastanek vnetji ušes, bolezni dihal in prebavnih motenj. Dojenčki, ki so dojeni z materinim mlekom imajo manjšo verjetnost, da bodo pridobili na prekomerni teži.

Dojenje omogoča fizično bližino in očesni stik, ki igrata pomembno vlogo, saj pripomoreta k zagotavljanju občutka varnosti in povezanosti med mamo in dojenčkom. AAP (Ameriška akademija za pediatrijo) pravi, da ima dojenje vlogo pri preprečevanju SIDS (sindrom nenadne smrti dojenčka). Dojenje je bilo v nekaterih študijah povezano z višjimi rezultati IQ v kasnejšem otroštvu.

Vplivi dojenja na žensko

Dojenje omogoča redno sprostitev in kvalitetno ter pristno zbliževanje z novorojenčkom. Med dojenjem se sprošča hormon oksitocin, imenovan tudi hormon ljubezni, ki nosi antistresne učinke. To pripomore k znižanju krvnega tlaka in ravni kortizola v krvi. Oksitocin zvišuje prag bolečine, nosi anksiolitične učinke in ima moč uravnavanja čustvenih odzivov, kot so zaupanje, empatija, pozitivni spomini in pozitivna komunikacija. Oksitocin ustvarja občutek umirjenosti, kadar koli smo z ljudmi, ki jih imamo radi.

Oksitocin prav tako spodbuja rast in celjenje ter s tem pomaga vaši maternici, da se vrne na velikost pred nosečnostjo ter pripomore k zmanjšanju možnosti krvavitev iz maternice po porodu. Dojenje lahko zmanjša tveganje za raka dojke in jajčnikov ter tveganje za osteoporozo.

Proizvodnja mleka skozi obdobje dojenčkovega razvoja

Takoj po rojstvu, dojke pričnejo s tvorjenjem idealnega »prvega mleka«, ki se imenuje kolostrum. Kolostrum ima gosto strukturo in rumenkasto barvo ter prispeva k izločanju prvega blata in razvoju prebavnega trakta novorojenčka, da se ta pripravi na prebavo nadaljnjega materinega mleka.

Nastanek kolostruma je prva faza v nastajanju materinega mleka, kateri se skozi čas dojenja spreminja, z namenom zagotavljanja pomembnih hranil, ki jih vaš dojenček potrebuje za rast in razvoj. Druga faza se imenuje prehodno mleko, ki se začne proizvajati nekaj dni po rojstvu dojenčka. 10 do 15 dni po rojstvu sledi tretja faza materinega mleka, imenovana zrelo mleko.

Različni položaji dojenja

„Kontra zibka“
Ta položaj je pri mamicah anjbolj priljubljena, saj omogoča dober nadzor dojenčka medtem, ko sesa. Ta pozicija je tudi lajlažja za dojenje v javnosti. Dojenčka položimo predse v ležeč položaj, medtem ga z eno roko držimo in podpiramo, z drugo roko (na strani tiste dojke, s katero bomo dojili) pa podpiramo dojko. Ta poza je odlična tudi za hranjenje po steklenički.

„Zibka“
V tem položaju dojenčka podpiramo z roko, ki je na isti strani kot dojka, s katero dojimo in ne z nasprotno roko, tako kot pri „kontra zibki“.

„Žogica“
Ta položaj je ponavadi prvi, ki se ga naučijo nove mamice. Priporočljiv je za mamice, ki so opravile carski rez, saj ni pritiska na mesto reza. Idealen je tudi za dojenčke, ki imajo težave s sesanjem. V tem položaju otrok leži pod našo roko, medtem, ko z dlanjo podpiramo njegovo glavico (kot žogico). Z drugo roko podpiramo dojko, s katero dojimo. Če otroka držite na desni strani, bo sesal desno dojko, ki jo vi podpirate z levo roko.

Ležeči položaj
Ta položaj je naraven in mamicam nudi dodatno sprostitev. Za doseganje tega prijema se uležemo na posteljo ali kavč in se naslonimo nazaj (prb. pod kotom 45°). Dojenček medtem leži na trebuhu, z glavo na dojki, ki se je oprijema z obema rokicama.

Bočni položaj
Uležemo na bok, dojenček pa leži nasproti, obrnjen proti mamici. Na hrbtno stran dojenčka lahko položimo blazino za podporo. Otrok se prisesa na dojko, ki sloni na postelji. Ta poza je odlična za tiste mamice, ki potrebujejo počitek, saj lahko med dojenjem ležijo in za mamice, ki so rodile s carskim rezom.

„Koala“
V tem položaju dojenček sedi na mamičinem kolenu ali stegnu, obrnjen proti dojkam. Z roko, ki je na strani dojke, s katero dojimo, podpiramo dojenčka, z drugo roko pa podpiramo dojko.

„Dvojna zibka“ za dojenje dvojčkov
Dvojna zibka omogoča istočasno dojenje obeh dojenčkov. Dojenčka ležita vsak na svoji drugi roki matere in se s telesi križata v naročju. Pomagamo si z blazino za podporo.
„Dvojna žogica“ za dojenje dvojčkov

Pri dvojni žogici dojenčka ležita vsak na svoji strani materinega telesa, pod njenimi rokami. Možna je uporaba blazine za podporo. Istočasno dojenje dveh otrok je lahko stresno in naporno, zato je priporočljivo začetno dojenje vsakega dojenčka posebej, dokler se ne navadite.

Nasveti za novo-doječe mamice

Zanimivo branje: Izkušnje in vprašanja uporabnic Lactila

1. Bodite pozorni na znake lakote pri dojenčku in mu nudite hranjenje, kadarkoli je lačen. Prvih nekaj tednov boste lahko dojili 8-12-krat na dan. Znaki, da je vaš dojenček lačen: roke premikajo proti ustom, spuščajo zvoke sesanja, šobijo usta ali se premikajo proti vašim dojkam. Otroka nahranite preden začne z jokanjem.

2. Bodite potrpežljivi. Dojite tako dolgo, kot so zahteve dojenčka. Ne hitite s hranjenjem vašega dojenčka. Dojenčki se običajno dojijo 10-20 minut na vsaki dojki.

3. Poskrbite za udobje. Boljša sprostitev omogoča hitrejše izhajanje mleka iz dojke.

4. Uhajanje mleka: materino mleko lahko nepričakovano izteče iz bradavic. To lahko preprečite z uporabo prsnih blazinic. Prav tako si lahko pomagate z iztiskanjem mleka. Izognite se prekomernemu iztiskanju, saj to lahko prispeva k povečani stimulaciji in večjemu uhajanju mleka iz dojke.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Kontaktni podatki (Contact)

Moja lekarna d.o.o.

Grajski trg 41,
8360 Žužemberk

Telefonska številka: 040 474 672 (klici iz tujine: 0038640 474 672)

Več informacij: Kontaktni podatki

Elektronska pošta (e-mail)

Na voljo so sledeči kontaktni maili

in tudi:

O nas (About Us)

Več o naši organizaciji, sodelavcih in zunanjih strokovnjakih je na voljo na sledeči povezavi: O nas in o naši lekarni

Zaposleni (Organization Schema)

Na povezavi so na voljo informacije o naših zaposlenih: Zaposleni podjetja Moja lekarna d.o.o.

Pogoji sodelovanja (Terms of Service) 

Splošni pogoji poslovanja in sodelovanja z nami so na voljo na sledeči povezavi: Pogoji poslovanja

Informacija o piškotkih (Cookie Policy) 

O hranjenju piškotkov je več informacij na voljo na sledeči povezavi: Piškotki

Politika zasebnosti (Privacy Policy)

Na povezavi je na voljo več informacij s področja varovanja osebnih podatkov, ki se izvaja pri nas. Več si preberite na sledeči povezavi: Politika zasebnosti

Pomoč uporabnikom (Customer Service Page)

Spodaj so na voljo rubrike, ki so namenjene vam uporabnikom za lažje delo s spletno stranjo. 
Nudimo vam sledeče kategorije pomoči:

Socialni mediji (Social Media Links)

Predstavljamo se na sledečih socialnih medijih:

https://www.instagram.com/spletna_lekarna/

https://twitter.com/spletnalekarna

https://www.facebook.com/spletna.lekarna

https://www.linkedin.com/in/moja-lekarna-86015927/

Pravica potrošnika o odstopu od pogodbe (Return Policy)

Več o pravicah potrošnikov je zapisano na sledeči povezavi: Pravice potrošnikov

Plačilne opcije (Payment options)

Na moja-lekarna.com so na voljo sledeči plačilni načini:

 • Plačilo po povzetju (dostava s kurirjem ali osebni prevzem v poslovalnici),
 • Plačilo po predračunu,
 • PayPal plačilo,
 • GoCrypto kripto plačila,
 • mBills plačila,
 • bančne kartice (mastercard, maestro, Visa) in
 • Valu/Valu Moneta plačila

Avtorske pravice (CopyRights)

Več o avtorskih pravicah je na voljo na sledeči povezavi: Avtorske pravice

Ocene in mnenja
| 24. 12. 2022 18:20
Stres po porodu
Po porodu sem se počutila preobremenjeno in stresno, kar je vplivalo seveda tudi na mojo proizvodnjo mleka. Ko sem začela jemati Lactil kapsule, sem opazila počasno a vidno porast proizvodnje mleka in se predvsem na račun tega počutila bolj sproščeno in manj stresno. Zdaj lahko dojim z manj skrbi in se bolje spopadam z vsakdanjim stresom.
| 24. 12. 2022 18:17
Izboljšana laktacija!
Lactil kapsule so mi resnično pomagale povečati proizvodnjo materinega mleka. Po porodu sem imela težave z dojenjem in proizvodnja mleka se je celo zmanjšala :(. Vendar so mi te kapsule resnično pomagale obnoviti in izboljšati proizvodnjo. Zdaj lahko mojemu otroku zagotovim dovolj mleka in se počutim bolj samozavestnejša.
| 24. 12. 2022 18:12
Lactil - idealen izdelek
Lactil je blagovna znamka kapsul za dojenje, ki so namenjene izboljšanju in povečanju proizvodnje materinega mleka. Te kapsule vsebujejo rastlinske izvlečke in so poznane po pozitivnem vplivu na dojenje.
Mnogi uporabniki Lactila na tej strani in tudi v tujini so vidim da prav tako zadovoljni z učinkovitostjo teh kapsul in poročajo o povečani proizvodnji materinega mleka po njihovi uporabi čez čas. Čeprav kapsule dobro prenašam je gotovo pomembno, da se pred uporabo posvetujete s svojim zdravnikom, da se prepričate, da so primerne za vaše potrebe in da ne vsebujejo sestavin, ki bi lahko bile škodljive vam ali vašemu otroku.
Menim, da so sicer Lactil kapsule dobra izbira za mame, ki želijo izboljšati in povečati proizvodnjo materinega mleka. Z učinkovitostjo in enostavno uporabo sem bila zadovoljna tudi sama in jih priporočam tudi drugim.
| 4. 09. 2022 09:47
Pomembno
Izdelek je smiselna uporaba za vse, ki imamo težave s premalo mleka - žal je produkcija mleka resnično tudi pri meni omejena. Pri drugem otromu sem lactil pričela jemati že cca 2 meseca prej in dejansko se je izkazalo, da so kapsule pomagale, saj je bila produkcija malce boljša, vendar še vedno ne tako donra, da ne bi bilo potrebno dodajati adaptiranih mlek. Na nek način priporočam v primerih premajhne laktacije…
| 3. 11. 2020 21:39
Mlekec
Za laktil kapsule sem se odločila po prebiranju raznih člankov na internetu o tem kako povečati laktacijo. Prepričala me je njihova naravna sestava. Za nakup v spletni trgovini sem se odločila zato, ker so cenovno ugodnejše kot drugot in ker jih prejmeš izredno hitro na dom. Po jemanju teh kapsul sem po parih dneh ugotovila, da se je količina mleka v prsih dejansko povečala, saj so bile dojke že na dotik polnejše. Prav tako so kapsule super vonja in okusa ter z kozarcem vode gredo lahko po grlu na vzdol.
| 3. 11. 2020 21:39
Mlekec
Za laktil kapsule sem se odločila po prebiranju raznih člankov na internetu o tem kako povečati laktacijo. Prepričala me je njihova naravna sestava. Za nakup v spletni trgovini sem se odločila zato, ker so cenovno ugodnejše kot drugot in ker jih prejmeš izredno hitro na dom. Po jemanju teh kapsul sem po parih dneh ugotovila, da se je količina mleka v prsih dejansko povečala, saj so bile dojke že na dotik polnejše. Prav tako so kapsule super vonja in okusa ter z kozarcem vode gredo lahko po grlu na vzdol.
Koristni video nasveti
Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Pogosta vprašanja in odgovori
Iz česa je narejen Lactil?

Prehransko dopolnilo Lactil je sestavljeno predvsem iz sladkega janeža, ki vzpodbuja laktacijo in izboljša produkcijo materinega mleka

Kupili so tudi

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.