x
Vse kategorije
Lecitin granule, 180 g
Lecitin granule, 180 g
Oceni izdelek in zasluži
0.0 0

Lecitin granule, 180 g

Proizvajalec: Upina

Vsebinsko bogata rastlina soja vsebuje poleg rastlinskih proteinov, aktivnega vitamina E, tudi lecitin. Čisti lecitin je posebno bogat s fosfolipidi, ki so sestavni del možganskih in živčnih celic.

Cena: 14,41 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo

Ocene in mnenja

Opis

Vsebinsko bogata rastlina soja vsebuje poleg rastlinskih proteinov, aktivnega vitamina E, tudi lecitin. Čisti lecitin je posebno bogat s fosfolipidi, ki so sestavni del možganskih in živčnih celic.

Visoko koncentriran lecitin vsebuje 97% phospholipidov (aktivne substance).

Uporaba lecitina

Fiziologi za prehrano priporočajo povprečno dnevno količino 10 g (3 čajne žličke; 1 čajna žlička cca 3.5g). Lahko se ga uživa neposredno, ali pa se ga zameša v jogurt, sokove, mislije, kakav. Uživamo ga pred obroki. Za otroke velja polovična doza.
 
Zaradi nevtralnega okusa se lecitin lahko uporablja tudi v najbolj občutljivih aromatskih proizvodih.
 
Splošni del:
Z rednim preventivnim uživanjem kvalitetnih prehranskih dopolnil lahko naredite veliko za svoj organizem.

IZDELEK JE PREHRANSKO DOPOLNILO

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Nosečnice, doječe matere ter osebe, ki uživajo zdravila, naj se o uporabi posvetujejo z zdravnikom ali farmacevtom. Shranjujte pri sobni temperaturi.

Priloge

Sestavine Prijavite se v spletno trgovino in preverite iz katerih sestavin je izdelek sestavljen.

Ali ste vedeli

Znanost o vzgoji - praktični nasveti o spanju, joku, igri

"Ljubiti v miru pomeni, da nas tok zavesti, misli in občutij vsa k trenutek vodi v naš notranji svet, poln topline."
Kemične snovi za ljubezen

Če otroku omogoči te, da ljubi v miru, se mu v možganih močno aktivirajo čudoviti kemični sistemi. Čeprav je ljubezen pojem, o katerem je težko govoriti z nevroznanstvenimi izrazi, znanstveniki menijo, da sproži močan slap številnih pozitivnih nevrokemičnih snovi za vzburjenje, med katerimi so določeni opioidi, oksitocin in prolaktin; po mnenju znanstvenikov so vse te kemične snovi ključne pri navezovanju na drugega človeka.

Videti je, da imajo vsi odnosi, za katere je značilna toplina, opraviti s procesi v možganih, ki temeljijo na opioidih. Na splošno sesalci (tudi ljudje) raje preživijo več časa s tistimi, ki jim v možganih sprožajo veliko oksitona in opioidov. Opioidi so v kombinaciji z oksitocinom in drugimi kemičnimi snovmi, ki naravno nastajajo tako v možganih kot v telesu, brez dvoma odločilne kemične snovi za dobro počutje in globoka stanja zadovoljstva. Kadar je v možganih zelo aktivirana takšna mešanica kemičnih snovi, lahko vplivajo na našo zaznavo: zaradi njih imamo občutek, da je svet v najlepšem redu. Največ pozornosti ne namenjamo več skrbem.

Ljubiti v miru pomeni tudi, da nas tok zavesti, misli in občutij vsak trenutek vodi v naš notranji svet, poln topline. To se dogaja zaradi opioidov, ki nam oblivajo možgane in zaradi katerih svet doživljamo kot zelo prijetnega. Vsi sesalci imajo v možganih ta čudovit opioidni sistem.
Odlomek je iz knjige Znanost o vzgoji; Založba Didakta - www.didakta.si

Članki

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaPrehransko dopolnilo

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.