Lekadol, 18 filmsko obloženih tablet
Lekadol, 18 filmsko obloženih tablet
Oceni izdelek in zasluži
4.8 6

Lekadol, 18 filmsko obloženih tablet

Proizvajalec: Lek
Za lajšanje bolečin.
Cena: 5,91 €
Vprašaj nas
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, tablete
Težavabolečina
Namenbolečina
Farmacevtska oblikatablete

Opis

KAKO DELUJE

Tablete Lekadol vsebujejo paracetamol, ki lajša bolečine in znižuje zvišano telesno temperaturo. Njegova prednost pred drugimi tovrstnimi zdravili je v tem, da je enako učinkovit, vendar ne poškoduje želodčne sluznice in ne povzroča želodčnih težav.

KDAJ UPORABITI

Lekadol učinkovito lajša:
    * glavobol
    * menstrualne bolečine
    * bolečine v križu, ki so posledica nepravilne drže, natega križa ali športnih poškodb
    * zobobol
    * bolečine pri poškodbah ter po zdravniških in zobozdravniških posegih
    * in znižuje vročino.

Lekadol je varno zdravilo, zato lahko vzamete dve tableti hkrati. Varnost pri dveh tabletah ostane enaka, protibolečinski učinek pa se poveča.
Lekadol v nasprotju z nekaterimi protibolečinskimi zdravili v obliki navadnih ali šumečih tablet (analgetiki), ki vsebujejo druge učinkovine (npr. acetilsalicilno kislino), nima neželenih prebavnih učinkov, kot je draženje želodca in črevesja ali krvavitve iz črevesja.

Lekadol je za lajšanje bolečin primeren tudi za:
    * bolnike, ki jemljejo zdravila za zniževanje krvnega tlaka
    * sladkorne bolnike

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

IZDELEK JE ZDRAVILO

Pred uporabo natančno preberite navodilo, ki ga dobite tudi tukaj! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Dodatni opis

Ena tableta Lekadol® vsebuje 500 mg paracetamola. Paracetamol lajša bolečine in znižuje povišano telesno temperaturo. Ne poškoduje želodčne sluznice in ne povzroča želodčnih ter prebavnih težav. Lekadol® učinkovito pomaga pri: glavobolu, menstrualnih bolečinah, bolečinah v križu, ki so posledica nepravilne drže, natega križa ali športnih poškodb, zobobolu, bolečinah pri poškodbah, bolečinah po zdravniških in zobozdravniških posegih, zniževanju vročine.
Lekadol® lahko jemljejo tudi sladkorni bolniki in bolniki, ki jemljejo zdravila za zniževanje krvnega tlaka.

Strokovna podpora in verodostojnost zapisanega

Vsebina in opis na tej strani je pod nadzorom farmacevtov in ostalih strokovnih sodelavcev.

Posodabljanje zapisov na strani je pod nadzorom: Lukanc Tomaž & Lukanc Maja mag. farm. Strokovni pregled informacij na strani: Lukanc Maja mag. farm. & Lukanc Tanja mag. farm.

V kolikor želite prijaviti napako ali nedoslednost na strani, ki ste jo morebiti opazili, lahko to naredite s klikom na ta link.

Ocene in mnenja

tina; | 22. 10. 2012 02:00
/
lekadol filmske tablete uporabljam izključno ob močnem glavobolu (vzamem kar dve naenkrat) in odlično in takoj pomagajo. filmsko obložene tablete se zlahka pogoltnejo in ni težav s čudnim in neprijetnim okusom po tabletah v ustih, kot npr. pri običajnih tabletah. je pa cena nekoliko previsoka v primerjavi z drugimi protibolečinskimi tabletami
Hermina; | 5. 03. 2013 01:00
/
Boljši od navadnega Lekadola ker je filmsko obložen. Zato se lažje pogoltne. Uporabljala za glavobole, zobobole, menstrualne bolečine. Pomaga za vse in je še priporočljiv za občutljiv želodec.
Dragana; | 29. 04. 2018 23:22
Lekadol
Lekadol filmsko oblozene tablete  so odlicne za obcutljiv zelodec. Pomagajo pri razlicnih bolecinah in znizajo visoko vrocino. Vedno jih imam v torbici.
Petra; | 7. 06. 2018 16:34
Boljše od navadnih Lekadolov
Lekadol tablete so ene redkih protibolečinskih tablet, katerih uporaba je dovoljena med nosečnostjo. Najprej sem v primeru hudih glavobolov jemala navadne Lakdole, sedaj pa vedno kupim filmsko obložene, saj so veliko boljši.

Koristni video nasveti

Priloge

Ali ste vedeli

Migrena

Kako postavimo diagnozo?
Diagnozo migrenskih napadov postavimo na osnovi tipične klinične slike in poteka. Večkrat lahko zasledimo situacijsko odvisnost pojavljanja napadov. Ti se lahko pojavljajo ob koncu tedna, ko je bolnik izpregel iz vsakdanjega ritma in stresnih situacij. Pri diagnosticiranju migrene je pomembna natančna anamneza o glavobolu, telesni in nevrološki pregled, kar bo opravil vaš zdravnik. Koristen je tudi presejalni test ID-migrena, ki vam ga v izpolnjevanje ponudi vaš zdravnik. ID-migrena je presejalna klinična metoda, ki se je lahko posluži bolnik sam. Po potrebi zdravnik opravi tudi laboratorijske in posamezne slikovne preiskave.
Navodila za bolnike; Združenje zdravnikov družinske medicine, 2009

Članki

Spletne vsebine

Bolečine v trebuhu

Ko se pojavijo bolečine v trebuhu, največ oseb pomisli, da je vzrok v želodcu ali črevesju in pogosto to res drži. Seveda pa obstaja še kar nekaj možnih vzrokov za boleč trebuh, saj naša trebušna votlina hrani več organov. V nadaljevanju boste... preberi več...

Ibuprofen vs. paracetamol: v čem se razlikujeta?

Na tem mestu predstavljamo razlike med dvema učinkovinama - Ibuprofenom in paracetamolom. Izvedeli boste uporabna dejstva. Paracetamol vs. ibuprofen | Različice | Uporaba | COVID-19 v povezavi | Stranski učinki | Predoziranje | Interakcije... preberi več...

Bolečina: vse o bolečini + 10 stopenj bolečine + kdaj poiskati pomoč?

Na tem mestu predstavljamo vse, kar ste kadarkoli želeli vedeti o bolečini. Izvedeli boste vse in še več. Vzroki | Vrste bolečin | Prenešena bolečina | 10 stopenj bolečine | Kdaj poiskati pomoč? | Diagnoza | Zdravljenje | Zaključek Kaj... preberi več...

Fibromialgija - vseobsegajoča bolečina

Sindrom fibromialgije je kronična bolezen, ki pa jo z zdravili in gibanjem lahko dobro obvladujemo. Maja med drugim obeležujemo tudi svetovni dan ozaveščanja o fibromialgiji, ki prizadene približno dva odstotka prebivalstva v zahodni Evropi... preberi več...

Kupili so tudi

Kupci, ki so kupili to postavko so kupili tudi

Lekadol 500 mg, 30 tablet

8,78 €

Lekadol 500 mg, 20 tablet

3,69 €

Diverin 400 mg tablete, 20 tablet

9,30 €
Specifikacije izdelka
SpecifikatorVrednost
Tip izdelkaZdravilo, tablete
Težavabolečina
Namenbolečina
Farmacevtska oblikatablete

Prijava na e-novice

Spremljajte naše e-novice in bodite obveščeni o ugodnostih in promocijskih bonih, s katerimi lahko prihranite.